Egy kasszán vagytok Házasságkötés után? érdemes egy közö számlát nyitni ahol a ti pénzetek forog?
én ugy szeretném és elég beteg dolog az hogy a férjem nem akarja. nekem havi 30 ezer van családi gyed összesen februártól több tgyes miatt .alig marad pénzem a hónap végére vagy teljesen 0 (kenyér, felvágott, esetleg ruha a gyerekre nekem,gyógyszerén veszem ha kell) és ugy kell könyörögnöm neki adjon pénzt mert ha baj van el se tudok menni a kórházig
és az ö béréhez képest az én pénzem kaja pénz neki
hogy bezséljek vele hogy végre felfogja?
utolso köszi a tippet bevezetem!!!!!
kiprobálom
igen ö fizeti(havi 500 eböl-számlák kajapénzt én áltam mindig)) én mindig majd az összes pénzem neki adom
amikor volt gyedem tgyesem3/4pénznála volt de most hogy alig van 30 ezerem be kell osztanom és nem mindig sikerül és volt hogy anyutól kelett kérnem pénzt...aztán kövi honapba minisz 10.000.-kevesebb 20 bol meg néha nehéz a gyereknek fontos dolgot venni és (akkor magamnak még nem vettem semmit 2 hónapja vettem 4 pár zoknit mert már az is lyukas volt.szoval magamra nem költök...se fodrász se kozmetikus pedig nagyon nagyon jo lenne rámférne
de durva 2 hétig kell könyörögnöm adjon pénzt mert nincs nekem.
Akkor megosztanám a tapasztalatomat a háztartási naplóval kapcsolatban. :-)
Szóval írd fel, hogy mennyi pénzed van (kp, bankszámla)
A kiadásokat minden nap írd fel, különben elfelejted. Én néha kiszámoltam, hogy stimmel-e (reggel ennyi pénzem volt, ennyit költöttem ma, ez egyezik-e azzal, ami a zsebemben van) Mindenhol eltettem a blokkot, nemcsak kidobtam.
Ha tudod használni az excelt, akkor abban jobb vezetni, ha nem, a kockás füzet is megteszi.
MINDENT írj fel, de azt is, ha a gyerek kapott egy 20 Ft-os nyalókát.
Ez azért is jó, mert ha fel kell írni, az ember kétszer is meggondolja, hogy vegyen-e az automatából egy capucchinot.
Aztán érdemes havonta (én fizetésnaptól fizetésnapig írtam) összesíteni, kategóriánként. Pl. Lakás számlák, étkezés (ezen belül alapélelmiszer, extra - pl. ha gyorsétterembe mentünk), ruházkodás, egészségügyi (gyógyszer, orvos, vitamin), tisztálkodás (pl. mosópor, fogkrém ezen belül volt egy kategória és volt egy "luxus" mint pl. szemceruza).
Amikor ez megvan, akkor jön a sokk. Merthogy ilyenkor szembesül az ember azzal, hogy valójában mire mennyi megy el. Persze előtte hasracsapásra megmondtam, hogy x ezer a kaja, hát kiderült, hogy nagyon nem annyi. Aztán azt is látod, hogy mi megy el fölöslegesen (nekem a kp felvét automatákból volt a sok, csak párszáz itt, csak párszáz ott, hó végén összeadva meg kijött 6000!, aztán kiderült, a munkahelyi büfében a kávézgatások mennyit vittek el, holott volt ingyenes automata is).
Így tudsz tervezni, tudod min tudnál spórolni, stb.
Na meg a férjed orra alá tudod dugni, hogy tessék, ennyiben van a család. Amúgy ha látja, mennyire felelősségteljes és megbízható vagy pénzügyi téren, még jobban rád is bízhatná és talán nem kéne kunyerálni tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!