Münkanélküli vagyok 8 hetes terhes, törvényes ha levesznek az ellátottak közül veszélyeztetetten?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy május óta munkanélkülin vagyok most aug.ban vagyok 8 hetes terhes mint múlthéten kiderült, szeptemberben lejárna a munkanélküli ellátásom. Levehetnek az ellátottak listájáról? Nagy hassal leszek próba idő végére, simán kirugnak. Ebben nem kételkedem. Ki kell késöbb fizetnem tényleg a szülésemnek az árát? Segítsen valaki aki ismer hasonlót mert egy kicsit kétségbe estem. előre köszönöm2009. aug. 3. 13:54
1/5 anonim válasza:
Ha lejár a munkanélküli ellátásod akkor az sajnos nem jár tovább akkor sem ha terhes vagy. Az Apeh-nál lehet megállapodást kötni egészségbiztosítási ellátás egyéni fizetésére. Ez havi 4.500,- Ft (rászorultság esetén egy részét vagy akár az egészet kifizetheti az önkormányzat) aminek fejében jogosult vagy ingyenes orvosi ellátásra.
2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ de ez így nekem még kevés...
2009. aug. 3. 14:43
3/5 A kérdező kommentje:
mit jelent az hogy rászorult? most ez még nem eléggé rászorult helyzet?
2009. aug. 3. 14:44
4/5 anonim válasza:
Nem, attól, hogy te munkanélküli vagy, még nem biztos, hogy rászorult is vagy. Lehet férjed, aki nagyon jól keres.
Az egy főre jutó jövedelmet nézik. Ha az kellően alacsony, akkor rászorult vagy. Az önkormányzatnál tudnak neked ennél többet, biztosabbat segíteni, no meg persze az OEP-nél.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Azt nem tudod hogy ez az "ellátás" meddig jár?
2009. aug. 5. 12:58
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!