Ti egyetértetek ezzel a fegyelmezési módszerrel?
A lányom most 10 éves, az utóbbi időben viszont eléggé szemtelen, akaratos. Próbáltam beszélni vele, megbüntetni (sarokba állás, kedvezmények megvonása stb.), de semmi nem használ!!
Megverni nem akarom, nincs szivem!!
Az interneten kutakodtam és találtam jó pár olyan oldalt, ahol a szülők csiklandozással büntetik a gyerekeket!!
Sőt még olyat is olvastam, hogy előre megmondják neki, hogy miért, mennyi csiklandozás jár!! (Pl.: Az egyik oldalon aki írt, azt mondta náluk, külön van a falon egy olyan tábla, hogy mikért mennyi csiklandozás jár!! Mondjuk 10 perc talpcsiklandozás jár a visszabeszélésért, vagy 5 perc has és hónalj csiklandozás a csúnya beszédért!!)
Náluk ez állítólag bevált, a gyerek nem szenvedett semmilyen fizikai és lelki sérülést a későbbiekben!!
Ti mit gondoltok??
Hozzátenném, hogy a lányom nagyon csiklandós, már kisebb kora óta, főleg a talpán és a hasán!!
(Egy 30 éves apuka!!)
Én 25 éves vagyok, nálunk a csiki mindig móka volt, nem büntetés. Viszont a páromnál (30 éves) épp fordítva, hasonlóan működött náluk, büntetésként használták.
A mai napig nem tudok így mókázni, játszani vele, mert azt hajtogatja, hogy neki ez nem jó, fáj. Egyedül a lányunknak hagyja, de akkor sem nevet igazán, látszik, hogy alig várj, hogy abbahagyja a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!