Kisgyerekesek kontra kutyások?
Sajnos vannak ilyen bunkók. Mondjuk eleve gáz a póráz nélküli kutyus, pont azért amit te is írtál. Mert hiába nem bánt, attól még sok gyerek (és nem csak gyerek) fél tőlük, aki nem ismeri őket annyira.
Én is szólnék finoman, de sajnos többet nem tudsz tenni. Max durvábban szólni, ennyi sajnos.
Nekem van kutyám és 21 hónapos fiam is, ő nem fél a kutyáktól, sőt, nála pont a fordítottja a gond: menne oda minden ebhez, gondolkodás nélkül, azt hiszi mivel az övé imádja őt, ezért a többihez is nyúlhat hozzá azonnal.
Nemcsak a kisgyerekeseknek probléma ez. Mi még csak várunk a babára, de van két kistermetű kutyusom, akik nagynak képzelik magukat, és a lábam mellől odaugatnak a nagyoknak, azok meg vagy nekünk rontanak, vagy nem :(
Én sem értem miért nem lehet megkötni, főleg ha nagytestű. Nekem a kicsi is mindig meg van kötve, mert akármilyen jólnevelt, kiszámíthatatlan.
Nem is merek már egyedül sétálni. És tényleg mivan, ha egy kisgyerek sírással, vagy síkítással ijeszti meg úgy a kutyát, hogy az megharapja? Annyira felelőtlenek az emberek! :(
Amúgy én is kértem már szépen, hogy fogja meg, mert engem zavar, hatalmas égés volt, a nő állította hogy szófogadó a kutyája, ezután még kb. fél órát kergette, mire elkapta.
Nem tudom mit lehet tenni :(
Kötelezőnek kötelező, de sajnos minden egyes panelerdőben van vagy húsz kutya, utcaszerte vagy 50.....ki tudja ezt ellenőrizni? Nálunk délutánonként lemegyek a fiammal és pórázos mopszommal, de egy tizenöt perces séta alatt legalább 10 póráz nélküli kutyával találkozunk szembe..
1.
Ó, nálunk is ez van, sőt a csúcs az, hogy a rendkívül okos önkormányzat a játszótér mellé épített egy kutyafuttatót, amit egy olyan kerítéssel választottak le, amin simán átfér a kutya feje...
A múltkor labdázott a fiam, és a kerítéshez gurult a labdája, mire egy idióta kutya azonnal odaugrott, hogy elkapja, én kiabáltam a gazdájának, hogy fogja meg a kutyát (ott állt mellette), és rohantam a gyerekhez, hogy hagyja a labdát. Persze nem voltam elég gyors, és a kutya simán megkarmolta a kezét, az idióta gazdája meg annyit mondott, hogy mit akarok, amikor ő a kutyafuttatóban van...
De gálánsan csak annyit mondtam, hogy én szeretem a kutyákat, de ha még egyszer akármennyire minimálisan, de megsérül a gyerekem a kutyája miatt, addig megyek, amíg a sintér el nem viszi, abban biztos lehet.
És nem azért, mert a kutyára haragszom, hanem azért, mert egy ekkora idióta, aki képtelen felfogni, hogy a kutyája veszélyes lehet, és nem fogja meg, mert leszarja, az nem érdemli meg, hogy kutyája legyen.
Lehet én vagyok a paraszt, de úgy gondolom, kell fontossági sorrend, és ha legközelebb a kutyája letépi a gyerek kezét? Figyelünk mi a gyerekekre, de pl. a mi labdás esetünk is másodpercek alatt zajlott le, mikor elgurult a labda és nekiiramodott a fiam, a kanyarban nem volt még kutya, mikor megláttam, hogy jött, és már rohan is a fiam felé, esélyem nem volt gyorsabb lenni a kutyánál, hiába nem volt messze.
A baj az, hogy a magyaroknak semmilyen tarsadalmi kultúrájuk nincsen, legyen az közlekedés, vagy kutyatartás, mindenki nagy ívben sz@rik a másikra. Már bocsánat.
Utolsó, te meg miért hisztériázol?
Az alapján, amit leírtál, nyilván nem élünk egy bolygón, mert nálunk a lakótelepen ez a helyzet.
És ahogy olvasom, máshol is - vagyis elgondolkodtató, vajon melyikünknek van igaza - a 7 egyetértő válaszolónak, vagy neked, aki érvet egyet sem hozol fel, cáfolni képtelen vagy, csak hisztit tudsz produkálni.
Nyilván te is egy vagy a 9-ből. Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!