Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik név állna...

Szerintetek melyik név állna jól nekem házasság után?

Figyelt kérdés

Nyáron házasodunk párommal.

Én: Hajós E....

Párom Keresztesi A....

Kisfiunk a párom vezetéknevét kapta, 2 keresztnévvel.

Leírnátok, Ti hogy döntöttetek/döntenétek?

2012. ápr. 19. 10:27
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
83%
Bár mi nem vagyunk házasok, de ebben a formában venném fel: Keresztesiné Hajós E.
2012. ápr. 19. 10:29
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Én semmi képen nem akartam ..né lenni sem úgy hogy az ő vezeték nevét felveszem és az enyém is megmarad! Így csak felvettem az ő vezeték nevét az enyém helyett ennyi. 3 fiú van a többi meny is így csinálta nálunk.
2012. ápr. 19. 10:32
 3/27 anonim ***** válasza:
63%

Igen, nekem is az első válasza tetszik. :)

Keresztesiné Hajós E....

2012. ápr. 19. 10:33
 4/27 anonim ***** válasza:
74%
Hát nem tudom. én voltam X-né Y Z (férjem vezetékneve+né) és a saját nevem) de olyan hosszú volt leírni, pláne amikor hivatalosan kellett akkor még a második keresztnevemet is írni kellett. Aztán amikor elváltunk akkor visszavettem a lánykori nevemet. A második (mostani) házasságomkor pedig nem vettem fel a férjem nevét, maradtam az akinek születtem. A gyermekeink természetesen a férjem vezetéknevét kapták.
2012. ápr. 19. 10:35
 5/27 anonim ***** válasza:

Ez a melyik állna jól aranyos :)

Én gondolkodás nélkül fevettem a férjem nevét. A sajátomat nem akartam megtartani (nincs semmi bajom a családommal, de úgy éreztem ha már a felesége leszek legyen közös nevünk), mindkettőnk vezetékneve együtt túl hosszú lett volna, és ha már a gyerkőcök is az ő nevét kapják, akkor nekem fura lett volna, hogy névileg én kiesek a családból mert engem máshogy hívnak. Így én felvenném a Keresztesi-t. És még nem is rossz név :)

A né nekem sem tetszik.

2012. ápr. 19. 10:49
 6/27 A kérdező kommentje:
Keresztesi E. semmiképpen nem akarok lenni. Várok még válaszokat:)Köszönöm akik írtak.:)
2012. ápr. 19. 10:51
 7/27 anonim ***** válasza:

Esetleg Keresztesi-Hajós E. :)

27/L

2012. ápr. 19. 10:56
 8/27 anonim ***** válasza:

Keresztesi-Hajós E.

Így mindhármotok nevében benne lesz a Keresztesi. :)

Én is így vettem fel a nevem. A fiúnk a férjem vezeték nevét kapta 2 keresztnévvel.

2012. ápr. 19. 12:01
 9/27 A kérdező kommentje:
Ez a kettő tetszik,de nehéz dönteni:)
2012. ápr. 19. 12:21
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a "né",nem volt szimpatikus,viszont a név felvétellel szerettem volna kifejezni az összetartozásunkat.Én kötőjeles formában,a saját név megtartásával vettem fel,de a hangzás miatt,középre került a férjem neve.Ő Hegyi,én Laboncz és így lettem Laboncz-Hegyi K. :) A fiaink simán Hegyi-k :)
2012. ápr. 19. 12:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!