Bébihordozóban valóban csak napi max.30-40 percet lehet a baba? Most 5 hetes a babám, és még a kórházban azt mondta egyik szobatársam hogy ez így van, mert nem jó testhelyzet a baba gerincének? Igaza van?
A lányom (2 hós lesz holnap) sokkal többet van benn, mint 30-40 perc.
A babakocsit elev úgy használom, hogy beleteszem a hordozót. Így szemben van velem a baba.
Azon kívül autóval is jövök-megyek és viszem magammal (vásárlás, suliba gyerekért, hétvégi programok)
Sőt itthon is bele szoktam tenni reggel és felteszem a konyhapultra, közben teszek veszek, reggeliezk, mert olyankor nem nagyon van el az ágyában.
Azt meg nem akarom, hogy üvöltsön szegény, amíg én eszem.
Egyébként akkor a karban, vagy hordozókendőben sem az ideális testhelyzetben van.
Szia!
Olyan kérdést tettél fel, amiről nagyon határozott véleményem van, mert eléggé alaposan utánajártam. Sőt, felbosszant, ha azt olvasom, hogy naná, tartsd csak nyugodtan bébihordozóban....
Szóval az álláspontom: NE! Mózeskosár minimum 3 hónapos koráig. Ha lehet, addig, amíg nem kell valamiképpen ültetned, pl. hozzátáplálnod (ált.- ban 6 hónapos koráig). Erre mondhatják, hogy dehogyis, én így tartottam, s nem lett semmi baja. Persze, most még nem lesz szemmel látható, de én garantálom a gerincferdülést! Tény, hogy a gyermekek jelentős százaléka még csecsemő korban lesz gerincferdüléses, amire csak rátesz egy lapáttal majd az egyoldalon hordott, s nem elég hátizomzattal rendelkező gyermeknek az iskolatáska...
Javaslatom tehát: mózeskosár, 3 hós korától bébihordozó max, ha autóba viszed, s 6 hós korától abban még az etetés. De naponta ez tényleg ne legyen sok idő addig, amíg nem tud stabilan ülni (8- 9 hó). Addig tornáztasd, masszírozd, s a fő, felügyelet mellett, legyen minél többet hason. Így erősödnek igazán a hátizmok és persze a karok is.
Nézz körül, mennyi a rossz tartással járó, "csámpásan" járó felnőtt...! A később jelentkező, belső, szervi bajokról nem is beszélve! Ennyi odafigyelést szerintem bőven megér!
Ha mózeskosárba raknám itthon, ugyanúgy sírna, mintha az ágyában, mert abból sem lát ki.
Másrészt a fiam 9 éves, őnála is sokszor használtunk a hordozót, de eddig nincs tőle semmi baja.
22:03-as
Szia, ezért találták ki a pihenőszéket, abban teljesen vízszintesen fekhet a baba, főleg ha otthon van az ember! Otthon semmiképpen nem tartanám hordozóban, beszorítva. Nekem babakocsin se tetszik, ha hordozót raknak rá, és nem teszik bele a normális mély részébe. Hordozó kizárólag kocsiban, vagy ha utazik az ember, és akkor se több órán át egyhuzamban.
Itt jól leírják a dolgokat: [link]
Azért nem teszem mély részbe, mert nem átfordítható karos és így szemben van velem a baba.
De most pl. csak ababkocsiban alszik a kertben.
Pihenőszékünk nincs, a fiamnál sem volt, de ha akarnék sem tudnék most venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!