A Gyedből mennyi adót vonnak le? 86 ezer a bruttó bérem, kb mennyi gyedre számíthatok (nettó)?
Szia!
A GYED-ből 18% szja előleget és 9,5% nyugdíjat vonnak.
Az igénylést megelőző naptári év átlagkeresetéből számolnak napi bért, ennek a 70%-a a GYED.
Ha ez alapján a havi béred 86eFt, ennek a 70%-a a GYED. azaz havi 60200 Ft, ebből lejön az szja (10836) és a nyugdíj (5719), azaz nettó 43645 Ft.
Köszi a válaszokat!
Ha ennyi sok az adólevonás, akkor az adójóváírást nem lehet igénybevenni? Vagy csak utólag lehet az adóbevallásnál?
Bocs,hogy ennyit kérdezek, de ezekben a dolgokban nem vagyok otthon:))
Te az adójóváírást, hogy intézted. Ahol én dolgozom nem tb kifizetőhely, egy külső cég van megbízva a munkaügyi dolgokkal. Már a tgyásnál is elrontották a papíromat, rossz névre kérték:))
Most kellene szólnom, hogy kérném az adójóváírást? február 21-én járt le a tgyás, és még nem kaptam gyedet
Nem, nem elég ha szólsz, mint korábban írtam írásban kell kérni, pláne ha elkutyulósok.
Az apeh honlapján most csak a 2006-ost találtam meg, de ugyanez a nyomtatvány csak a címében 2009. van:
kitöltési útmutató:
Írd át 2009-re, töltsd ki, aláírva, ajánlott levélként (még jobb a tértivevény) küld be a munkáltatódnak.
Elméletileg nekik kellett volna ilyen nyomtatványt küldeniük év elején.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!