Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok a "gyerekpórázhoz"?

Mit szóltok a "gyerekpórázhoz"?

Figyelt kérdés
Az egyik áruházban láttam, nem áruként, hanem egy anyuka vitte (vagy vezette) így a 4 év körüli gyerekét, és volt mégegy kissebb, meg egy a babakocsiban. Érdekes látvány volt, tisztára mint egy kutyapóráz, mármint hámmal (nem nyakörvvel), bőrből készült, stb. Az én gyerekem is nagyon eleven, szaladgálós, és most várjuk a másodikat. Szerintetek melyik a jobb, ha oda van "láncolva" az anyjához, hogy ne szaladgáljon, vagy ha eltűnik (ne adj' Isten elrabolják). Persze figyel az ember, meg minden, de elég ha csak a polcról emelek le valamit (hát méghogy az árát is megnézzem), máris el tud tűnni. Szerintetek?
2011. máj. 13. 09:22
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
36%
Egyik ismerősöm is alkalmazza....hát, megvan róla a véleményem.
2011. máj. 13. 09:26
 2/40 anonim ***** válasza:
37%

Pórázra gyereket? Hát nekem ez már sok!

Vigyázni kell rá, de azért mert egyszer történ egy szomorú eset egy bevásárlóközpontban, azért nem kell azt gondolni,hogy most már mindegyik boltban ott állnak az emberrablók!

Az egyetlen ilyen, amit jó ötletnek tartok az gyerekre egy karperec formájában rakható chip. Nálam van az adapter és csipog, ha x méternél messzebb megy a gyerek!

De hogy pórázos vezessem? Kizárt! Inkább minél hamarabb megtanítom neki,hogy milyen messze mehet tőlem. Egyszer úgy is rá kell erre nevelni!

2011. máj. 13. 09:28
 3/40 anonim ***** válasza:
75%
Az én 20 hónapos fiam rettentően szófogadatlan mikor kint vagyunk azonnal elrohan se lát se hall, volt hogy sz úttestről kellett visszarántani, néha viccből mondom hogy betelt a pohár szégyenszemre veszek egy ilyen pórázt, de valójában nem fogok! Most bevezettem hogy amíg nem fogad szót csak kézenfogva mehetünk, ezt szokja...
2011. máj. 13. 09:31
 4/40 anonim ***** válasza:
41%

Én is láttam már ilyen gyerekpórázt még régebben,a strandon egy anyuka az ikreit vezette igy.Kissé kiakadtam,mikor láttam,pedig akkor még nem voltak gyerekeim.Az enyémek is eléggé elevenek,szeretnek jönni-menni,futni,mozogni és ez igy természetes.Hagyni kell őket,persze a szememet mindig rajtuk tartom.

Szerintem ez a póráz is csak 1 divat-dolog,olyan szülőknek,akiknek gondot jelent a gyerekre figyelni és úgy kényelmesebb,ha magához láncolja-szó szerint.Az enyémek meg se tűrnék magukon és nem is tennék sose ilyet,hogy mint 1 kutyára,pórázt adok rájuk...

5/40 anonim ***** válasza:
20%

Jól kell nevelni és nincs belőle probléma.

Sok gyereket látok én is az áruházakban, akik megbolondulnak. Nem szabad hagyni őket, nem baj ha néha elcsattan szerintem egy két pofon, meg fogja érteni, hogy nem szabad mindig elevenkedni, bohóckodni. Érdemes kedvezményeket tenni feléjük, például megvenni az áruházban a kedvenc játékát, kajáját stb. Viszont, azt nem szabad engedni, hogy a gyerek irányítson.A pórázt hülyeségnek tartom, amelyik szülőnek van egy csepp esze, nem kezeli a gyerekét kutyaként. Szánalom az ilyen ember!

6/40 anonim ***** válasza:
60%

Elsőre talán furcsa látvány, de pl. Olaszországban nagyon elterjedt. Barátnőm férje olasz, így ők itthon is használták már 10 évvel ezelőtt is. Azt mondja, biztonságot adott nekik zsúfolt helyeken, és még mindig jobb, mint állandóan a gyerek után kiabálni.

Azért 4 évesen már túlzásnak találom.

2011. máj. 13. 09:33
 7/40 anonim ***** válasza:
50%
9:31-esnek! Tényleg célravezetőbbnek tartod egy pici gyereknél a verést, mint a külön erre a célra kitalált eszközt. Számomra ez a morbid.
2011. máj. 13. 09:35
 8/40 anonim ***** válasza:
46%
Lemaradt a ? az eszközt szó után.
2011. máj. 13. 09:36
 9/40 anonim ***** válasza:
72%

Ha a kutyákat nem így sétáltatnánk talán nem lenne ekkora felháborodás a gyerek póráz ellen. Akkor meg lennénk róla győződve, hogy mennyire jó dolog.

Ha sztár anyukák köréből jönnek megfelelő támogató kampány, talán nem ítélnénk el annyira.

A racionálisan gondolkodom, akkor praktikus dolog. Sok mindent meg lehet vele előzni.

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy néhány év múlva elfogadott dolog lesz.

DE! Soha nem vennék. Pontosan azért, mert a kutya sétáltatást azonosítom vele. Megalázó a gyerek számára. És saját magam is minősítem vele.

2011. máj. 13. 09:39
 10/40 anonim ***** válasza:
16%

9:35-ösnek!

Nem kell feltétlen megverni, de nehogy már minden úgy legyen, ahogy a gyerek akarja.!

Hát ha morbid, ha nem a szomszédot is így nevelték, ha hülye volt. A későbbiekben nem is ment el, és furcsamód megértette, hogyan kell viselkedni!

2011. máj. 13. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!