Mit tegyek akkor, ha 14hetes terhes vagyok, és nem szeretném a babát megtartani?
Figyelt kérdés
egy gyermekem már egyedül nevelem, nehéz anyagi körülmények között, egyedül nem megy a kettő.2009. febr. 1. 16:46
1/41 anonim 

válasza:

voltál orvosnál?erre a kérdésre igazából csak ő tud választ adni,hogy nem futottál-e ki az időből túlzottan.
2/41 anonim 

válasza:

Tudom, hogy le leszek pontozva. De eddig nem jutott eszedbe? Hogy lehetsz ilyen felelőtlen?!
3/41 anonim 

válasza:

Úgy tudom,a 12-ik hét után már nincs arra lehetőség hogy abortuszt végezzenek el rajtad.Azt szerintem csak a 12-ik hétig tudják megoldani,utána csak akkor teszik meg,ha beteg a baba.Hogy-hogy csak most derült ki a várandósságod?
Egy 28 hetes kismami
4/41 anonim 

válasza:

A 3-ik válaszoló vagyok!Tudod,én nem ítéllek el,tudom hogy könnyű kifutni a 12 hétből,mert néha jele sincs a terhességnek.Most tudtad meg?
5/41 anonim 

válasza:

A betöltött 12. hét után csak akkor veszik el a babát, ha az anyuka egészségét veszélyezteti, vagy, ha ő maga szenved v.milyen súlyos születési rendellenességtől pl. Down-szindróma, nyitott hátgerinc stb. Az anyagi körülményekre hivatkozva a 12. hétig veszik el, de a harmadik hónapban akkor sem ajánlják.
6/41 anonim 

válasza:

Második vagyok. Már elnézést de védekezés is létezik. Én úgy gondolom, nem mentség az, hogy nem védekezett csak max. megszakítással (azzal megindokolva, hogy ugye nem futja), és csak most tudta meg, hogy terhes. Felnőtt és intelligens emberek azért legalább tesznek az ellen, amitől félnek. Ha védekezett és úgy esett teherbe és tényleg csak most tudta meg, hoyg terhes akkor bocsánatot kérek. De ennek fölöttébb kicsi az esélye!
7/41 anonim 

válasza:

Sajnos készülj fel a babavállalásra. A harmadik hónap után az embrió hivatalosan magzat és jogilag külön személy, ezért , nem dönthetsz a sorsáról. Valamint a te egészségedet is kockáztatná, úgyhogy ilyenkor már nem abortálnak csak a fent leirt esetekben. De nem az ember kénye kedve szerint.
8/41 anonim 

válasza:

Az, hogy kicsi lenne a védekezés melletti teherbeesésre, íme az én példám: A második babám elég sokáig, két éves koráig szopizott. Annak rendje és módja szerint szedtem a szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlót. Nem is volt vele semmi baj addig, míg már úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha kislányom leszokna a szopizásról. El is mentem a nőgyógyászomhoz, aki felírt egy másik gyógyszert mondván, ennek nem fogja szeretni az ízét.. El is kezdtem szedni..A második hónapban azonban nem jött meg.. Elballagtam a nőgyógyászhoz, de ő azt mondta, nincs semmi baj, még nem állt be. Így volt ez a következő hónapban is.. Aztán a harmadik hónapban ismét nála voltam, amikor rám nézett és annyit mondott, hogy :itt vagy baba van vagy daganat!Elküldött ultrahangra és 6 hónap múlva megszületett a gyönyörű, egészséges kislányom. Tehát nálam a 3x-os biztosítás (gyógyszer, szoptatás, orvos) sem volt elég védekezés!!! :))
9/41 anonim 

válasza:

Második újra: nem azt mondtam, hogy védekezés mellett kicsi a valószínűsége a teherbeesésnek, hanem annak kicsi az esélye hogy kombináltan jelenjen meg a két dolog: hogy védekezés mellett teherbeessen és emellett 14 hétig ne jöjjön rá, hogy terhes.
10/41 anonim 

válasza:

Neked meg kedves kérdésfeltevő azt javaslom, hogy próbálj megnyugodni. Az abortuszon kívül is lehet más megoldást találni, ha végképp nem tudod vállalni ennek a picikének a felnevelését. Próbálj utána nézni, hogy mit tehetsz. Még van időd, hogy eldöntsd, mi legyen. Most az a legfontosabb, hogy elmenj a terhesgondozóba, ott is tudnak tanácsot adni a védőnők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!