Miért adnak be különböző homeós szereket babáknak alváshoz? Felháborító!
Valószínűleg a kérdező le fog pontozni, de muszáj leírnom:
1. Ha valaki a fogzási fájdalmak miatt ad gyógyszert a gyerekének az vajon a saját kényelme miatt teszi? Tény, hogy neki is kellemetlen, hogy a babája sokszor sír éjjel, de elsősorban a baba fájdalmát akarják megszüntetni, vagy elviselhetővé tenni szerintem.
2. A homeopátiás szerek nem vegyszerek! Még kevésbé lehet őket nyugtatókhoz hasonlítani. A homeós szerek úgy működnek, hogy a szervezet saját védekező mechanizmusát indítják be, vagy erősítik fel. Annyira természetesen és kíméletesen, ahogyan még a gyógynövények sem!
3. Mégha valaki nem homeós, hanem egyéb fájdalomcsillapítót is ad a babájának, hogy ne fájjon az ínye annyira, én nem hiszem, hogy ez elítélendő doldog.
Mondom mindezt úgy, hogy hála Istennek, az én fiamnak nem volt szüksége semmi különösre, nagyon könnyedén átvészeltük a fogzást. Más gyerekek viszont jobban megszenvednek vele és az én véleményem az, hogy az az anyuka aki ezeket a fájdalmakat csökkenteni, csillapítani akarja, az nem rossz anyuka, sőt!
Szia. Nekem 10 hónapos a lányom és már 12 hónapja nem aludtam egyben 2-3 óránál többet. Nappal sem. :(
Sajnos én is és a babám is rettenetesen rossz alvók vagyunk. Minden éjszaka többször kel és van, hogy akár 1-1.5 óra is eltelik mire vissza tudom altatni. Így én is teljesen felébredek és mire vissza tudnék aludni, ő újra kelt. Még nem kerestem alvás könnyítőt a kislányomnak, de lehet, hogy előbb utóbb szükségem lesz rá. Nem hiszem, hogy azzal tenném a legjobbat a lányomnak,hogy ha tudnék segíteni az alvás gondjain és én nem tenném meg. Neki sem jó és igen nekem sem jó. Iszonyatosan fáradt vagyok és nappal is, nem csak éjszaka. Egyébként nyugodt környezet és állandóság mellett alszik rosszul a babám. Ha a te babád jól alszik magától annak örülj és ne másokat tüntess fel rossz anyaként.
Az én babám nyugodt környezet és állandóság mellett sem aludt/alszik jól. Most lesz 3 hónapos és igen, én 3 hete adok neki homeós golyókat (chamomillát). Aki egy kicsit is ismeri a homeopátiát az tudja, hogy ezek nem károsak, nem vegyszerek és nincsenek mellékhatások. Csakis ezért adom a babámnak! Sajnos borzasztóan nehezen aludt el, rengeteget nyűglődött, hiába játszottunk sokat, lefárasztottam, mégis csak szenvedett az elalvással. Olyannyira, hogy már egy idő után karikás és piros lett a szeme a fáradtságtól, elment az étvágya, stagnált a súlya. Ekkor kezdtem el adni neki a bogyókat. Azóta szerencsére jobban alszik, már eltűntek a karikák a szeme alól és ismét elkezdett hízni, végre egészségesebben néz ki. Így most napi 9-11 órát alszik. Azt elfelejtettem írni, hogy minden nap megyünk sétálni 1 órácskára, rossz idő esetén pedig a fedett teraszra viszem ki a karomban 5-10 percre, tehát mindig szív friss levegőt. És zöldövezetben lakunk, csendes helyen!
Én a tettem miatt nem érzem magam rossz anyának, sőt , úgy érzem akkor lennék az, ha hagytam volna tovább szenvedni.
Éppen ezért én nem veszem magamra a provokatív kérdést/véleményt, egyszerűen azért reagáltam rá, hogy lássa mindenki: FELHÁBORÍTÓ az, ha olyan dologról mondunk véleményt, amiről nem tudunk elegendő információt!
Nem pontozok le senkit, nem azért írtam kérdést, hogy azt olvassam amit olvasni akarok. Kíváncsi voltam a véleményekre, de még mindig nem győztetek meg...gondolom nem is volt célotok.
Amúgy nem a fogzásra adott dolgokra gondoltam, mert természetesen ne szenvedjen a picúr, ha nem muszáj. Csak ez az alvás dolog gondolkodtatott el.
Köszönöm a válaszokat.
Most találtam...bemásolom--->
A Chamomilla ritkábban alkalmazva használ, gyakori szedése azonban ellenkező hatást válthat ki: ingerlékenységet vagy a dühöt idézhet elő a gyermekeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!