Mennyi lesz a max. GYED 2011-ben?
Az több dologtól is függ. Pl. igénybe veszed-e az adókedvezményt, ha igen, mekkora részét te, mekkora részét a párod.
Ha a teljes összeget igénybe veszed, plusz kéred az adójóváírást, akkor kb. 94 ezer lesz kézbe. De ez csak kb.
109200 a max alap (minimálbér kétszeresének a 70%-a). Ebből lejön 10% nyugdíjjárulék (10920.-.)és az adó.
Egykulcsos adórendszer lesz, és 16%-ra csökken a SZJA kulcsa. A szuperbruttósítás miatt azonban a 16 % valójában nem is 16%, hiszen 27%-kal növelt összegre kell felszámolni a 16%-ot, ami tulajdonképpen 20,32%-ot jelent.
Szóval összesen 32.32% jön le a a 109.200-ból.
Ha valaki adójóváírást kér, valamivel szebb lesz a kép, de ez összességében rosszabb, mint tavaly, úgy érzem.
Pár info:
Hát, rosszabb ugyan nem lesz, mint tavaly, de jobb sem. A szuperbruttó már tavaly is megvolt, ebben nincs változás.
Fél %-al nőtt a nyugdíj, és 1%-al csökkent az szja. Viszont az adójóváírás 3000Ft-al kevesebb. Így mindent egybevetve úgy 1500-2000Ft közötti összeggel nő.:(
Ki van ez találva, nehogy már túl jó legyen nekünk:)
Meddig kell ujra dolgozni hogy megkapjam a max Gyedet?
vagyis a 2 évet?
Van egy 2,5 éves kisfiunk és szeretnénk tesót!
Jeleneg Gyesen vagyok és mellette teljes munkaidőben dolgozom!!
A védőnő azt mondta aki már volt Gyeden annak elég a 300 nap !!
Igaz ez? köszönöm előre is a választ Niki
Max GYED-et kaptam decemberben, akkor a bruttó 102.900 Ft-ból az adójóváírás kedvezményét igénybe véve nettoban kaptam 86.000 Ft-ot.
Idén a max GYED 109.200 Ft lesz bruttóban. Bár csökkent az adósáv 16 %-ra és csökkent az adójóváírás összege is max 12.100 Ft-ra, de mivel itt a családi adókedvezmény és a max GYED-ből igénybe lehet venni mind a 10.000 Ft-ot, így 2011-ben az adójóváírás és a családi adókedvezmény igénybe vételével az én nettom 98.191 Ft lesz.
Tételesen:
max GYED: 109.200 Ft
- adó: 22.189 Ft
+ adójóváíráa kedvezménye: 12.100 Ft
+ családi kedvezmény: 10.000 Ft
- nyugdíjjárulék: 10.920 Ft
Ez nettoban 98.191 Ft.
Szóval aki max GYEd-et kapott tavaly és idén is azt kap, illetve ha Ő veszi igénybe a családi adókedvezményt, az jóval többet fog kikapni. 12.000 Ft-tal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!