Jár még a GYES a 6-8 órás munkakörben dolgozó anyukáknak?
Felröppent a hír, hogy a kormány meg akarja szüntetni a 6-8 órában dolgozó anyukáknak a GYES kifizetését.
Nem akarom véleményezni a dolgot, csak annyi kérdésem lenne, hogy tudja-e valaki: ezt a törvényt megszavazták már vagy rendeletet hoztak-e erről?
Egyáltalán van valakinek infója erről?
Köszönöm!
Tudomásom szerint dec.22 szavaznak róla, de kb.90% hogy elfogadják és akkor januártól max. napi 6 órában lehet dolgozni gyes mellett. (heti 35 óra).
8 órában már nem.
Az első válasz pontatlan :)
A zárószavazás dec. 20-ra van előirányozva, szinte biztos, hogy megszavazzák, hiszen a fidesz indítványozta.
A maximum munkavégzés heti 30 óra lesz, amit gyes mellett lehet végezni.
2011. jan. 1-vel fog életbe lépni, azokra is érvényes lesz, akik esetleg most 8 órás munkavégzés mellett kapják a gyest.
Ja, én még most se értettem, mit pontositasz, nem figyeltem a végén az órák számát a zárójelben, csak most ALAPOSAN elolvastam, hoy tudtam, valmait biztos keresni kell.
A mondatban benne volt a napi 6 óra...
Akkor leírom úgy, hogy megértsed:
A törvénymódosítás (egyenlőre még csak tervezet, de tudjuk, hogy ez mit jelent) nem úgy szól, hogy napi 6 órát lehet dolgozni, hanem azt, hogy heti 30-at. Ez nem kekeckedés a részemről, hanem pontosítás, mert nagyon nem mindegy pl. több műszakos munkarend esetén.
A parlament honlapján már a dec. 23. szerepel, mint zárószavazás dátuma. - mea culpa - Mentségemre, két héttel ezelőtt még dec. 20-ra volt írva.
A törvénymódosítás szövege itt elérhető:
44. oldal alja:
"gyermekgondozási segélyben részesülő személy kereső
tevékenységet heti harminc órát meg nem haladó időtartamban folytathat.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!