Gondolsz a gyermeked jövőjére?
Egy barátnőmmel beszélgettünk erről,hogy ki mennyit tesz félre a gyermeknek, mi még semmit, mert nem telik rá. Nekünk semmit nem segítettek a szülők, nem tudtam egyetemre járni se, lakást is hitelre vettünk. A gyermekemnek persze ezeket szeretném megadni, de ehhez már most kb havi 10 ezer Ft-ot kellene félrerakni,hogy mire felnő tudjon egyetemre járni, lakást venni. Az meg a másik,hogy a saját nyugdíjas éveinkre is kellene már spórolni, mert szinte semmi nyugdíjat nem fogunk kapni.
Annyi mindent kell fizetni,sok a hitel,a rezsi,hogy képtelenség félre rakni,mindig elmegy valamire.
Szóval engem eléggé nyomaszt ez,félek nem tudjuk majd megadni a gyermekünknek azt amit szeretnénk. Ti hogy vagytok ezzel?
Ugyanígy.
Nagyon szarul vagyunk anyagilag, minden biztosításunk megszűnt, mindent a minimumra csökkentetteünk, csak az van,ami nagyon muszály (a net és tévé is csak azért, mert hűségidős, ne lehet lemondani..)
Én mindig azt mondom, hogy jól kell férjhez adni őket:-.))
Suliba biztos járni fog, ruhája, kajája mindig lesz és mindig szeretni fogjuk! De hogy lakást nem fogok tudni neki venni, az biztos, hacsak addig nem nyerek a lottón...
Sokat gondolok rá, hogy vajon felelőtlenül vállaltunk -e már két gyereket és szeretnénk egy harmadikat, de mindig azt mondom, hogy eddig is lett valahogy, akkor is lesz majd valahogy...
Ja, és havi 10-ből sehova nem jutsz....Minimum havi 40,000,- Ahhoz jóval több kell. Egy átlagember a statisztikák szerint évi 500,000,-ftot tesz félre a majdani nyugdíjára. Ez egy ember nyugdíja, ti ketten vagytok, és akkor sehol az iskoláztatás és gyerek lakása. Számolj csak utána, igaz! Sajna:-(
Kérdezte is a barátnőm,belegondoltam-e már mennyibe kerül egy gyerek mire felnő,mondtam,hogy nem, lehet jobb is.:-)
Sztem meg nagyon sokan úgy jutnak lakáshoz, hogy örökölnek, legalábbis a baráti körömben így van. Nálunk ez az eshetőség nem áll fenn,a mi gyerekünk nem fog örökölni senkitől, csak tőlünk. Majd 30 év után. Ha meg hamarabb,akkor fizetheti helyettünk a hitelt.:-(
őszinte leszek
minek szül az olyan gyereket, aki még nem teremtette meg a szükséges alapokat.
mi is már évek óta vágyunk a gyerekre és sokszor megkaptuk már a barátoktól a gúnyos beszólásokat ...
Több éve külföldön keccsolunk ezért, pedig otthon nagyon szép házunk van. Lehetne már gyerekünk évek óta..
Csak mi gondoltunk arra is, hogy majd annak a gyereknek egyetem, szép ruha, lakás kell stb...
Lassan el is érünk oda,hogy mind ezt biztosítsuk majd.
És a sok gúnyos barát akik azóta már több gyerekkel rogyadoznak a hitelek súlya alatt, csak lesnek, hogy honnan van a másiknak ennyi pénz stb...
Tudod előbb kellett volna gondolkodni és után cselekedni.
Most már ez így van, a te gyereked is olyan felnőtt lesz aki majd látja a szülei hibáit és remélhetőleg próbál nem példát venni róluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!