Szülők, akiknél már a legkisebb is minimum ovis, örültök, hogy túl vagytok az első kialvatlan, dackorszakos időszakon?
Vagy nektek jó volt, és szívesen újra végigcsinálnátok?
Nézegetem időnként a fotókat, és persze, cukik voltak a gyerekek picinek, de ez a nemalvás-szoptatás-visítás-folytonos rendelkezésreállás nagyon nem hiányzik.
Volt, aki így érzett, mégis vállalt még utána esetleg gyereket? Ha igen, nála hogy éltétek meg a kezdeti időszakot? Ugyanolyan nehéz volt?
Nincs az az isten, hogy még 1et vállaljak 🤣
A nagy 5.5 éves, a kicsi 3. Végre élek. Végre alszok ( na jó, a kicsi 1x kel még, de ez a 1.5 évig tartó óránkénti keléshez képest maga az álom)
Szoptatni amúgy is gyűlöltem, a pelenkacserék komplett földharcok voltak. Szép volt, jó volt, ennyi volt.
Legközelebb ha babát szeretnék, az majd az unokám lesz. Jóóóóó pár ev múlva.
Köszönöm a válaszokat!
1-es, én is így vagyok.
2-es, most mennyi idősek, és mi miatt nehéz?
3-as, nálam pont fordítva van, ahogy megyünk előre az időben, úgy csökken a vágy egy harmadikra :D Tök jó, hogy nektek maradt rá energiátok, és be tudtátok vállalni. Én azt kívánom, bár lenne, mert három volt az elképzelés, de egyszerűen nekünk nincs.
4-es hát ez nem hangzik jól, mi az konkrétan, ami miatt most sokkal nehezebb?
Nálunk most elsős a nagy, és most kezdi az ovit a kicsi. Én nagyon szeretem a naggyal ezt az időszakot, azt gondoltam, hogy pár év múlva meg még jobb lesz, de akkor ezek szerint egyáltalán nem biztos. Érdekelne, hogy milyen nehézségek vannak kisiskolás korban.
Nálunk 7 és 5 évesek voltak a nagyok, mikor a megérkezett a harmadik babánk. Sokkal egyszerűbb volt már ekkora gyerekek mellett a babázás, de a nettó szívás része akkor is szívás: az elején a durva hasfájós-sírós hat hét, az éjjeli nem alvás, a sűrű szoptatás és az évekig tartó pelusozás. Én most kezdem látni az alagút végén a fényt: most a harmadik picurkánk is elmúlt 3 éves, szobatiszta, beszél, kifejezi magát, ezzel lassan megszűnnek a sírások, persze, a dackorszak még masszívan tombol, de abban is érzek már javulást egyszerűen azért, mert megtanulta kifejezni magát, igaz, ezzel elkezdődőtt a nonstop beszéd időszaka a miért kérdésekkel, de ez már így istenes.
Hármat terveztünk, sosem vállalnék újra babát, ennyi (kb. 10 év) bőven elég volt a kisgyerekes létből, legközelebb az unokákkal (remélem, újra lesz erőm🙂).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!