Oviban ( nem ) alvásra van jogszabály? Bővebben lent.
Jogszabály nincs rá, tényleg csak kérhetnek. Oka valószínűleg az,hogy sokan vannak és több gyereket nehezebb altatni.
Az első óvónő válaszolóval csak annyiban nem értek egyet, hogy valószínűleg nem azért a fél óra délutáni játékért szeretnék a gyereket ott tartani, hanem mert a kisebb testvér napirendjét felborítja. Mondjuk éppen akkor kéne ebédelnie, aludnia, amikor a nagyért menni kell.
egy szintén óvodában dolgozó pedagógus anyuka
Én olyat is ismerek, ahol anyukának eszébe sem jutott, hogy az oviban aludjon a gyereke, mivel ő úgyis otthon van a kicsivel. Minden délben szépen hazahordta, amíg a gyerek nem kérte, hogy hadd aludjon ő is ott a többiekkel. Az óvó nénitől kérdezem: ilyenkor nem rossz az neki, hogy azért nem maradhat ott, mert az óvó néni nem akarja? (mert persze egy felnőtt érti, hogy kicsi a hely, de a gyerek csak azt veszi le belőle, hogy az óvó néni nem akarja, hogy ő is ott maradjon...)
Az említett esetben nem volt ilyen gond, mert a kisfiú azóta ott alszik, csak felmerült bennem a kérdés.
Én itthon vagyok, a gyerekeim mégis ott alszanak.Nálunk direkt kérték az óvónénik,mert a gyerekeknek fontos az a szabad játék ami utána van,szeretik is,mindig lázadoznak,h túl korán megyek értük.:)Náluk alvás után verset mondhat aki szépen aludt,ezt nagyon várják,és ki nem hagynák!
Egyetértek azzal,aki írta,h az ebéd utáni hazavitel a kicsi napirendjét borítja,én csak péntekenként csináltam,de olyankor a kicsik vagy elaludtak a babakocsiban,és felébredtek amikor hazaértünk-és a kevés alvás miatt voltak nyűgösek-,vagy egyáltalán nem tudtak aludni,és amiatt voltak hisztisek.Variálhattam ahogy akartam,nem volt jó sehogy se.
Jogszabály nincs,megkérhetnek,mert sokszor előfordul,h nincs hely az összes ágynak a csoportszobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!