Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikre lesz szükségem a szülést...

Mikre lesz szükségem a szülést követően a babához?

Figyelt kérdés
Még messze vagyok a szüléstől, de már szeretném megtervezni, hogy mit, mikor, mennyiért, (hol) veszünk majd. Gondolok itt mindenre, amikre szüksége lehet a babának kb. 5 hónapos koráig legalább, és az anyukának. Pl. gyermekruhák, babakocsi, stb stb. Ha lehet, mindent írjatok listába, mert semmit nem szeretnék kifelejteni. :D Ja és téli baba lesz.
2010. júl. 1. 17:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Amit mi vettünk:

kiságy,pelenkázó komód,hordozó,babakocsi,hálózsák,törölköző,textilpelenka, kiságyba rácsvédő és ágynemű, de az ágyneműt még nem használtuk, mert hálózsákban alszik. pelenka, popsitörlő, kiskád,pihenőszék,játszószőnyeg.Mivel téli baba,ezért hosszú ujjú body,rugdalózó,overall,esetleg harisnyanadrág.ruhából keveset vegyél kezdésnek, mert nem tudhatod,hogy mekkora lesz.Én vettem mellszívót,sterilizátort csomagban,amihez volt cumisüveg,bár nem használtuk a cumisüveget,mert anyatejes volt.Ha cumipárti vagy,akkor cumi.kispléd,amivel napközben be tudod takarni.Neked melltartóbetét.most ennyi jutott eszembe,majd kiegészítik

2010. júl. 1. 17:27
 2/13 anonim ***** válasza:
Írtam privit!
2010. júl. 1. 17:28
 3/13 anonim ***** válasza:

Gyermekruha

Babakocsi

Cumisüveg

Tudd, hogy ki az apja

Pelenka

Kenőcsök

.........

2010. júl. 1. 17:29
 4/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egyszerűbb lenne segíteni, ha neked lenne valami listád, és több szem többet lát alapon kiegészítenék a válaszolók. A védőnőd majd biztos ad listát (én kaptam), de interneten is van sok helyen kelengyelista. Próbálkozz esetleg a guglival.

A mennyiért kérdés attól függ, mennyit szánsz rá. A kevés pénzből kell gazdálkodni, akkor sok mindent meg lehet szerezni használtan, pl. Tesz-vesz.

Mindig vannak akciók a babaüzletekben is, ha van időd, érdemes kivárni, és egy-egy jó akció alkalmával vásárolni.

2010. júl. 1. 17:30
 5/13 anonim ***** válasza:
Mózeskosaras babakocsi, autós hordozó, kiságy, pelenkázó, kád, szekrény. Sterilizáló, cumi, cumisüveg, mellszívó. Szoptatós melltartók, melltartóbetétek. Hálózsák, textilpelenkák, kifogó, hajkefe, vízhőmérő, szobai hőmérő, esetleg rácsvédő+baldachin, lepedő, steril vatta, gézlapok, a többit felírják, kisolló, újszülött kesztyű, bodyk, tipegők, overál (bundazsák), sapik, zoknik, harisnya esetleg, babapléd (nekünk kellett már a kórházba is).Ennyi jutott eszembe. Ja, meg pelenka, törlőkendő (vagy jobb: vatta+kamilla)
2010. júl. 1. 17:38
 6/13 anonim ***** válasza:

A BABÁNAK

Ruhanemű

o Body kb. 10 db méretenként

o Rugdalózó kb. 10 db méretenként (v. én szeretem a kisnadrág + vékony pulcsi megoldást)

o Zokni 5-6 pár

o Fürdőlepedő 2 db

o Előke (patentos v. tépőzáras) 5 db

o Kocsikabát, olyan kis kapucnis felső féle 2-3 db (ezt majd tavasz-nyárra)

o Vastag sapka, babazsák, vagy overall, harisnya

(Érdemes a Tescoban vásárolni a ruhákat! Tökéletesen áll a babán, jó a minősége, és az ára is megfelelő(mindig van akció is).)

Babaápoláshoz

o Amit az orvos kiír

o Textil pelenka 15-20 db

o Törlőkendő 2-3 csomag

o Pelenka 1-2 csomag (csak akkor vegyen a férjed, ha a kórházban látod mekkora kell, én 1-est sose használtam. Nekem a Libero jött be.)

o Fültisztító

o Kiskád (állvánnyal)

o Orrszívó (porszívós)

o Lázmérő (nekünk fülhőmérő van, szerintem megéri)

o Bébiőrző-légzésfigyelő

Szopizáshoz, etetéshez, itatáshoz

o BPA mentes, csöpögés mentes (v. kupakjával jól zárható) cumisüveg, anyamellet utánzó egy lyukú etetőcumival 2 db etetéshez, 1 teához (én a 125ml-es üveget csak 1 hónapig tudtam használni, így utólag csak min. 240ml-eset vennék, plusz külön hozzá az 1 lukú cumit. ja és széles szájút érdemes)

o Játszócumi 2-3 db (az Aventes praktikus, mert van kupakja. 1-2 cumiláncot is érdemes hozzá)

o Elektromos mellszívó (ezt később is ráér. én most akarom lecserélni a kézit, tiszta kínszenvedés vele napi 5x)

o Lefejt tej tárolására pohár 5-10 db (ez is ráér)

o Mikrós sterilizáló

o Cumisüveg melegítő

o 4-6 hós kortól kistányér, etető kanál

o A figyeljrám féle babanapló nagyon hasznos (www.figyeljram.hu)

Babaszobába

o Kiságy matraccal

o Lepedő 2 db

o Fejvédő

o Takaró (vékony párna)

o Ágyneműhuzat

o Pelenkázó szekrény szivaccsal, vagy pelenkázó lap

o Kiskuka a koszos pelusnak (felesleges a szagmentes)

o Játszószőnyeg

o Pihenőszék

o Csecsemőmérleg (de csak, ha nem számít a pénz, ez nem létszükség. bérelhető is.)

o Esetleg zenélő forgó (az első hónapban biztos nem kell)

o Esetleg hősugárzó arra az esetre mikor nincs fűtés, de hideg van

Utazáshoz

o Babahordozó újszülött szűkítővel (a babakocsira rögzíthető nagyon jó) + csüngő-büngő zenélő-csörgő amit ráakasztasz (3hós kortól)

o Babakocsi (mózest sose használtunk, és nem is éreztem szükségét)

o Sétához takaró

o Esővédő (esetleg szúnyogháló)

o Pelenkázó táska

o Hőtárolós doboz, vagy táska

A MAMÁNAK

o Bimbóvédő (a Medelás jó, de ez csak akkor kellhet, ha a baba kisebezi a bimbót)

o Tejelválasztást serkentő tea (max. 1 doboz, mert nem biztos, h használ)

o Szoptatós melltartó 2-3 db

o Szoptatós pizsama, vagy elöl gombolós hálóing (legalább 5 gombbal)

o Melltartóbetét (dm-es)

o Nagyméretű betét 2-3 csomag

o Normál fazonú bugyi 8-10 db

2010. júl. 1. 19:13
 7/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettek, a lista is és a tippek is! Most már van miből kiindulnom, és elkezdhetem tervezgetni, mikor érdemes elkezdeni vásárolni a holmikat. Én is szeretném minél olcsóbban beszerezni, amit lehet, ismerősök, teszvesz, stb.  További jó babázást kívánok nektek!
2010. júl. 1. 19:37
 8/13 anonim ***** válasza:
Nálunk a védőnővel nem sokra mentem. Kérd ki olyan kismamáknak a véleményét akiknek most van pici babájuk. Tapasztalatikat. Mi mindent örököltünk, de ha sok pénzünk lett volna pl nem ilyen kocsit vettem volna stb. Gyógyszereket amiket majd ki kell váltani a felére sincsen szükség. Minden hülyeséget rád akarnak sózni. De ha szerencséd van akkor találsz tapasztalt anyukát.
2010. júl. 1. 21:00
 9/13 anonim ***** válasza:

A tegnap 19:13-as vagyok. Én csak egy valamit nem használtam még az orvos által kiírt dolgok közül. A lázcsillapítót. Hozzáteszem nem is szeretném siettetni.

De amúgy tényleg mindenből csak pici fogyott, a D és K vitamint kivéve. Viszont kellett használnunk őket, szóval muszáj volt beszerezni.

Egyébként a gyógyszertári fürdetőt és popsikrémet utáltuk. Két hósan váltottunk boltira. Semmi baja sincs tőle. A következő babánál már lehet születésétől kezdve megpróbálom. V

2010. júl. 2. 13:13
 10/13 A kérdező kommentje:
És ha nem használok krémeket, sampont a babánál? Elhanyagolhatók ezek? Nem azért, mert sokallnám az árukat, hanem mert felesleesnek tartom rászoktatni a vegyszerekre a baba bőrét. Szerintem a tiszta víz elegendő lehet a tisztálkodáshoz. Nem tudom, próbálta -e már vki ezt? A kenőcs úgyszintén. Minek kenegessem a popsiját, ha nincs minek?
2010. júl. 2. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!