Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Láttátok már ezeket?

Láttátok már ezeket?

2010. jún. 18. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon eröltetésnek tünik.A baba már elég erös,hogy mikor eljön az ideje maga is csinálja.amúgy sem minden baba mászik.Anyu szerint én csak egyszerüen elindultam,nem voltam hajlandó mászni.Semmi bajom.A lányom is elözször csak afenekét pakolgatta,aztán mászott majd 11 hósan ma´r egyedül elindult.....
2010. jún. 18. 08:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha csak nem kell a babának gyógytornára járni, én is úgy gondolom, hogy erre semmi szükség (egészségesen fejlődő kisbaba esetében). Kisfiam is mindenféle gyakoroltatás nélkül 7,5-8 hónapos kora között megtanult mindent egyszerre: mászni (pedig már 5 hónapos kora óta kúszott és kutyázott, de nem akartam siettetni), mászásból felülni, felállni, állásból leülni, és most már oldalazva lépeget, 8,5 hónapos.
2010. jún. 18. 08:58
 3/9 A kérdező kommentje:
Én az összes videóra gondoltam, ebben a témában. Nekünk a forgás nem igazán megy, szóval nekünk hasznos. És én nem is tudom, hogy milyen mozdulatból melyik mozgás fog kialakulni.
2010. jún. 18. 09:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Akinek a babája le van maradva a mozgásfejlődésben annak szerintem nagyon hasznos. Mi jártunk Dévény tornára, és ott is így tanítgatták a mozgás fajtákra, csak mellette még maszírozták is. Amelyik babával nincs súlyosabb gond, csak lustább, vagy nehezebben jön rá magától, annak ez nagyon hasznos lehet szerintem. nem kell erőltetni, inkább csak játékos tornáztatásként csinálni naponta ezeket. Ha ezt én hamarabb láttam volna, biztos kipróbálom. 7,5 hónaposan ő még se nem fordult se nem kúszott, ezért kezdtünk el tornára járni, aztán 6 alkalom után már felállt kapaszkodva. Nem volt nagy baja, a gyógytornász se tudta miért nem akarja csinálni. Nem hiszem, hogy érdemes sokáig várni, majd csinálja magától alapon. Neki sokkal jobb volt, mikor már magától tudott helyet változtatni, és ehhez neki egy kis "biztatásra" volt szüksége, de ezt minden anya maga látja a babáján mi a jó neki. Most már a bútorok mellett lépeget a babám, de ő már egy éves lesz. Az önálló járás tanításához nincs valahol ilyen videó, mert a tornán ilyen korban még ezzel nem foglalkoznak, és én szeretnék valahogy segíteni neki, ha lehet?
2010. jún. 18. 09:21
 5/9 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Én itt találtam rá, de még nem volt időm mindent átnézni.

2010. jún. 18. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is hasznos akinek le van maradva a mozgásfejlödésbe a babája!
2010. jún. 18. 10:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok,hát akkor elmondom a mi történetünket.Kislányom nyolc hónapos volt és szeretett volna kúszni,de sehogy sem ment,sőt sokszor sikerült picit előre haladni,de fájdalmasan sírt.Addig mindent időben csinált,forgott minden irányba semmi gond nem volt.Állandóan fel akart ülni és nem szeretett hason lenni.A védőnőnek szóltam és ő ezt az oldalt tanácsolta és csináltam is a babámnak.Na mármost az történt,hogy megtanítottam felülni,ettől kezdve nem érdekelte se a kúszás se a mászás,sőt felállt,állva lépegetett.Elvittem a Dévény alapítványhoz és ott elég mérgesen elmagyarázták,hogy anyuka,azzal,hogy megtanította felülni a gyereket,már nem akar majd mászni,hiszen mindent jobban lát és egyből feláll és menni akar,kihagyva ezzel a kúszás-mászást.A második torna után mászott a gyerekem,azóta minden rendben van,de a gyógytornász azt mondta,hogy pont azoknál a gyerekeknél nem alkalmazható ez,akiknél valamilyen gond van.Így én azt tanácsolom,hogy akinek a babája később csinál ezt-azt,az inkább szakemberrel (ortopéd orvos,gyógytornász,ne védőnő és gyerekorvos!) nézesse meg a babát,mert ez amit találtatok inkább egészséges gyerekeknél alkalmazható,de azoknak meg minek.Remélem érthetően írtam és higyjétek el nem azért,hogy okoskodjak.Ja a babámnak a teljes karizomzata és a nyaki izmok is kötöttek voltak!Pedig voltunk ortopédián még négy hósan is,azaz kétszer,ahogy kell.
2010. jún. 18. 11:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Nálunk sem a gyerekorvos, sem a védőnő nem foglalkozik ilyen mélységben a babámmal. Én úgy kerestem egy gyógytornászt, aki Dévény módszerrel kezel ő is így forgatja kezelés közben a babám és mondta, hogy így gyakorolhatjuk. Barátnőmék járnak és azt mondta, hogy kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb a babája a kezelés után, mi is ezért kerestük fel. Meg persze ő a szakember, volt hogy valamit tanácsolt a gyerekorvos és csak mosolygott rajta a gyógytornász, hogy a babám életkorának nem megfelelő tanácsot adott a doki, pedig már régóta praktizál.
2010. jún. 18. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom láttátok -e de a videóknál is irja, hogy 4-6 hónaposan, 0-4 hónaposan stb. tehát a babát nem mindjárt állni taníod, hanem először fordulni, majd kúszni majd mászni majd ülni...sorban ha magától nem csnálja és szükség van rá.

Mi is járunk Dévényre és a Dévényes gyógytornász mondta, hogy muszáj mindent sorban csinálnia. Olyat is csinálnak, hogy ha a baba nem mászott visszafejlesztik(már úgy értve hogy tornán azt gyakoroltatják), hogy kússzon, másszon stb. mert úgy tanulja meg a koordinált mozgást. És bizony nagy gondd ha nem mászik mert kialakulhat! (tehát nem mindenkinél de megeshet és ettől függ) nála olvasás-, írás és számolás probléma. Nekem is furcsa volt de a gyógytornász mondta, hogy az izomtónusok és a mozgás rendkívül fontos az agy fejlődés szempontjából is.

2010. jún. 19. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!