Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem eszi meg a főzeléket?

Miért nem eszi meg a főzeléket?

Figyelt kérdés
7,5 hónapos a lányom, 6 hónaposan kezdtem főzeléket adni neki és 1-2 hétig gyönyörűen ette, azóta meg akármit csinálok, semmi. Összeszorítja a száját, ha meg véletlenül bekapja a főzeléket, akkor öklendezik, fintorog, rázkódik. Mindent próbáltam. A spenótot kicsit sósan, a répát édesen, a salátát, a cukkinit, stb. A boltban kapható összes márkájú bébiételt kipróbáltam már és semmi. Most reggelire és estére tejet kap, tízórai, uzsonna gyömülcs és ebédre csak a sinlacot vagy a vaniliás milupát eszi. Mit csináljak, hogy egyen zöldséget is?
2010. jún. 15. 08:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Én egy időre elfelejteném a csak zöldségeket. Husit adsz már neki? Mert husikat csinálhatnál gyümivel (pulyka-barack-rizs, alma-gesztenye-csirke, alma-banán-csirke és társai), illetve a zöldségek mellé is adhatsz gyümiket (a spenótba nekem banánt kellett tennem, hogy megegye), aztán szép lassan egyre kevesebb gyümölcs hozzáadásával rászoktathatod ismét a zöldségekre (cukkini-krumpli-alma, répa-alma, stb.)
2010. jún. 15. 08:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Én lányom 11 hós koráig egy deka zöldséget nem evett meg. Husit és gyümit kapott, nem csináltam belőle nagy ügyet. Néha megpróbáltam, hátha elfogadja a zöldséget. Ne erőltesd, nem baj, ha nem eszik zöldséget. Mást eszik, az a lényeg.
2010. jún. 15. 08:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez volt nálunk is. Egyszer véletlenül egy másik kanalat kaptam fel- ez egy puha szilikonkanál volt, amit kaptunk még születése előtt. Semmire sem jónak ítéltem meg az első használat után, mert össze vissza hajlott. Na, ezzel azóta is szépen tudunk enni. Én arra gyanakodtam hogy esetleg z ínyét bántja a keményebb kanál. Sajna ez a kanál 700-1200 Ft :(
2010. jún. 15. 12:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm! Nem akarom erőltetni, csak mindent jól szeretnék csinálni és azt hittem, muszáj a zöldség is. A gyümölcsöket nagyon szereti, igaz inkább az üvegeset, de megeszi azt is amit reszelek vagy turmixolok neki. Majd megpróbálom abba csempészni a zöldésgeket.

A kanalunk a kezdetektől puha szilikonos, méh azt is jelzi, ha túl meleg az étel, mert elszíneződik. Szóval azzal szerintem nincs baj.

A fogára is gyanakszom, mert mostanában aludni sem szokott. Egész éjjel sír.

Hát majd alakul a dolog, mégeygszer köszönöm a válaszokat!

2010. jún. 16. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!