Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nehéz a fülhőmérőt JÓL használni?

Nehéz a fülhőmérőt JÓL használni?

Figyelt kérdés
Akarok venni,de az egyik boltban azt magyarázták,hogy nem is olyan könnyű,hogy jól legyen a fülbe.17 hósómnak akarok venni
2010. jún. 10. 14:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van, és nem hogy nehéz, lehetetlen használni. Össze-vissza mér. Használhatatlan. Pedig én is hallottam jókat, azért vettem. Kb. 9 e volt.
2010. jún. 10. 14:54
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokaktól hallom és az én tapasztalatom is az, hogy nem jók a fülhőmérők. Sokkal kevesebbet mérnek, mint a valóságos. Én sem gagyit vettem, de kevesebbet mutat, mint a digitális popsiban.

Úgyhogy nem is tudom használni.

(Volt már szó nemrég, jó páran leírták a tapasztalatukat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

)

2010. jún. 10. 14:55
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én bizony nagyon megbántam, hogy kiadtam rá majd' 8 ezer Ft-ot! Össze-vissza mér, még az én fülemben is, nem hogy a piciében! Ahányszor bedugom a fülembe egymás után, annyi féle értéket mutat, pedig eredetileg az van a tájékoztatójában, hogy újszülött kortól lehet használni... Inkább használom továbbra is a digitálist, az mindig jól mér... a kislányom egyébként 21 hónapos
2010. jún. 10. 14:55
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy percen belül sikerült magamon 35,2 és 37,8-at mérnem. Szerintem lehetetlen használni
2010. jún. 10. 15:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van. Én azt tapasztaltam, hogy nem szabad egymás után többször használni. Én mindig megvárom, hogy kikapcsoljon és csak ezután használom újra. Egyébként az "első" láznál hagyományosat használok popsiban és amikor már gyógyulóban van a gyerek, akkor csak fülben ellenőrzöm. De tapintás alapján úgyis rájövök, ha lázas. Amúgy én nem vennék, én kaptam.
2010. jún. 10. 15:38
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne vegyél! Nem mér pontosan. 5 mérésből 5 féle adatot mutatott nekem. Meguntam és vettem egy digitális hőmérőt. Megbízhatatlannak tartom a fülhőmérőt!

8 hónapos baba anyukája

2010. jún. 10. 15:50
 7/17 anonim ***** válasza:
44%
Látom sokan elolvastátok az útmutatóját!!!Leírják, hogy a fülhőmérő mindig pillanatnyi testhőt mér nem ér fel egy fenékbe méréssel, de arra pontosan jó hogy ellenőrizgesd vele, hogy mennyire lázas a gyerek.Szerencsétlen gyerek gondoljatok bele mit érezhet ha fél óránként dugjátok a seggébe a lázmérőt!!!!!Arra pontosan tökéletes a fülhőmérő, hogy lásd változik-e a testhő akár felfelé akár lefelé, és ha igen akkor jöhet egy pontos popsi mérés!!!!!ÉN nem bántam meg!!Pláne mikor szerencsétlen gyereknek 39 fokos láza van és amúgy is tiszta nyügi, hátha még állandóan a fenekébe kotorásznék!Ja nem beszélve arról, hogy pontosan emiatt ordít nekem a kúpozás miatt, mert a fenékben méregettük a lázát mikor 40 fokos volt és akkor vettem meg a fülhőmérőt/1 éves se volt/, most 3 és fél éves!
2010. jún. 11. 00:19
 8/17 anonim ***** válasza:
Szia! Én még a gyerekemnek SOHA!!!! nem mértem a lázát, ui. még sosem volt beteg (21 hónapos). Igen, elolvastam a fülhőmérő használati utasítását és értelmezni is tudom, de azt azért senki nem akarja bebeszélni nekem, hogy ha 5 percen belül 3x megmérem a saját hőmet, akkor az 35 és 37.7 között ingadozik ennyi idő alatt...még ha pillanatnyi hőt is mér :) épp most teszteltem újra. Épp ezért mondom, hogy én nem használom. Sokkal pontosabb a digitális és azt se muszáj a popsiban használni (bár úgy pontosabb!), főleg egy másfél évesnek.
2010. jún. 11. 08:09
 9/17 anonim ***** válasza:

00:19

Nem tudom, a tiéd milyen fajta, de ami nekünk van, az még arra is alkalmatlan, hogy kb. értéket kapjak.

És összehasonlítottam : mértem egyet popsiban, aztán fülben, 1 perc sem telt a kettő között, 1 egész volt a különbség. Azért nem mindegy, hogy csak hőemelkedést mutat, vagy már tényleg lázas a gyerek.

Amúgy én is pont akkor vettem, mikor lázas volt a lányom, hátha így nem kell állandóan a fenekébe dugni a lázmérőt.

2010. jún. 11. 08:23
 10/17 anonim ***** válasza:
Csatlakozom, én sem tudom használni. Igaz, amiatt, hogy a gyerek nem engedi :) Tehát azt nem tudom, mennyire pontos, magamnak nem mértem még vele, nemrég kaptuk. Én azt szoktam csinálni, ha nem bízom a tapintásban, hogy vettem 500 Ft-ért ragasztós szívecske lázmérőt (ami ugyan egyszer használatos, de ha pár másodpercre ráteszem, mér), és ha az mutat valamit, csak akkor mérek a fenekében.
2010. jún. 12. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!