2 és fél hós kisfiam eddig mindig aludt a két etetés közt, így vígan megvolt a 3 óra két etetés közt, sőt néha még több is. Kb. egy hete van olyan, hogy fél-egy óra alvás után felkél, látszik rajta, hogy még nem pihente ki magát, de visszaaludni már nem tud. Viszont a következő evésig (tápszert eszik) még van kb. 1,5 óra. Egy darabig le tudom kötni, de aztán elszakad a cérna, és addig sírdogál még újra nem kap enni. Ha hamarabb adok neki, nem eszik olyan sokat, mintha rendesen kivárnánk a 3 órát, de másképp nem tudom megnyugtatni. Aki volt már hasonló helyzetben mit tanácsol? Várjam meg a 3 órát, még akkor is, ha hosszú sírással tudjuk kivárni, vagy adjak neki hamarabb?
ha szomjas, akkor is anyatejet adj neki. szerintem ne várj 3 órát, az igény szerinti szoptatásnak épp ez a lényege. én a lányomat mindig szoptattam, ha ezt akarta, volt mikor tényleg csak szomjas volt és akkor csak pár kortyot ivott. volt amikor csak ellenőrizni akarta, hogy megvagyok-e :))
2010. máj. 28. 10:05
3/15 anonim válasza:
Utolsó, gondolom nem olvastad el, hogy tápszeres a baba. Szerintem is próbálj meg pár korty vizet adni neki, sok baba megszomjazik a tápszerre.
2010. máj. 28. 10:07
4/15 anonim válasza:
Ne várd ki, fejlődési ugrásban van, ami azt jelenti, hogy hirtelen többet szeretne enni. Szoptasd meg, amikor kéri. Te sem akkor eszel, amikor megmondják, hanem, amikor szükségét érzed.
Ha nem éhes, úgysem kéri majd a cicid.
Sok sikert!
2010. máj. 28. 10:08
5/15 anonim válasza:
soha nem hagytam sírni a babámat!
na meg 2,5 hós babától nem is várható el, hogy egész nap aludjon, etetés után játssz vele egy nagyot és utána fektesd le :)
2010. máj. 28. 10:09
6/15 anonim válasza:
Azt írta a kérdező, hogy tápszert eszik.
Viszont annyiban igaz, hogy ha igény szerint tudnád szoptatni, akkor nem foglalkoznál azzal, hány órája evett, mellre raknád.
Én azt tanácsolom, ha úgy érzed, hamarabb kér, de keveset, akkor adj neki nyugodtan. Lehet, hogy van nála egy fejlődési ugrás, akkor van egy kis kavarás náluk, de vissza fog állni, vagy átalakul 4 órássá. Ilyesmik szoktak lenni. Semmi baja nem lesz, ha nem 3 óránként eteted.:)
2010. máj. 28. 10:09
7/15 anonim válasza:
Lehet fejlődési ugrása van. Vagy csak szomjas. Mivel tápszeres, próbálj -ahogy az első válaszoló is írta- inni adni Neki.
2010. máj. 28. 10:10
8/15 anonim válasza:
Milyen cicit? Olvassátok már el rendesen a kérdést!!Akkor talán válaszolni is tudtok!!!
Nálam ugyanígy van , pont 2 és fél hónapos a babám.Van, hogy fél órával előbb adom neki 2, 5 és 3 óra. Korábban nem adom mert akkor összevissza eszik . Én babavizet szoktam neki adni etetések között. Mi is tápszeresek vagyunk.
2010. máj. 28. 10:12
9/15 anonim válasza:
10:12-es.
Te is olvashatnál figyelmesebben. Egyetlen válaszoló írt cicit/szoptatást. Ilyenkor nem szokás többes számban beszélni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!