Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak nekem fogy el fürdés...

Csak nekem fogy el fürdés utánra a türelmem?

Figyelt kérdés

Egész nap jól elvagyunk, imádjuk egymást a lányommal. Másfél éves. De mostanában annyira idegesítő az esti elalvása, hogy gyakorlatilag kezd őszülni a hajam tőle.

Fél 8-kor fürdés, aztán megissza a szokásos 3 dl tejét, de tízkor már erőszakkal kell lenyomni, hogy aludjon. Addig felkel többször, jön-megy, ha a kiságyban hagyom akkor ordít, hogy ki akar jönni. Közben nyöszörög, mert persze álmos.

Fél tíz körülre már (sajnos) elég ingerült vagyok, és szó szerint erőszakkal rakom le aludni, és nem engedem hogy felkeljen. Így hamar elalszik - viszont sírva :((

Nappal alszik két órát délben, azzal nincs baj.

Mit csinálok rosszul? És csak én vagyok ilyen idegbajos estére?? :((

2010. máj. 13. 22:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Áááh, dehogy. Nekem duplán ez van, ikerfiaim vannak, két évesek lesznek. Néha elég roncs vagyok, mire elalszanak, magunkra semmi idő nincs, mert mire ők alszanak, beájulok én is az ágyba. Azt várom, mikor lesz már ennek a korszaknak vége, mert rámegy a házasságunk lassan :(
2010. máj. 13. 22:15
 2/11 bobocka ***** válasza:
100%
Hat en is igy vagyok,masfel eves a fiam,de par napja szornyu az esti elalvas,ma mar apat hivtam,h legyen vele mig elalszik,en meg bogtem a kimerultsegtol...ugyhogy,nem vagy egyedul
2010. máj. 13. 22:27
 3/11 A kérdező kommentje:

Jajj.. akkor ez valami életkori sajátosság lesz.. ? Nálunk most bújt ki az első metszőfog a négyből. Én már erre fogtam. De nagyon rossz érzés, mikor ilyen ingerült vagyok vele közvetlenül elalvás előtt.. :(( És így alszik el, ez az utolsó képe rólam, hogy anya ideges... Ez a legrosszabb az egészben.

Holnaptól elkezdem újra a Magne B6-ot. Nagyon gáz vagyok, úgy érzem... :(

2010. máj. 13. 22:30
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
2 éves múlt a kisfiam, előfordul, hogy nehezebben alszik el, olyankor ha kell 3-4-5-6...szor is bemegyek hozzá, elmondom, hogy mostmár aludni kell és hogy utoljára megyek be hozzá és akkor már hiába is áll fel a kiságyba nem megyek be, csak kb. 5 perc múlva, elmondom, hogy szeretem, és aludni kell, ha még mindig sír megint 5 perc múlva ugyanez, aztán ha folytatja csak 10 perc múlva megyek be, általában erre már befárad és elalszik, de SOHA nem fognám le erőszakkal, gondolj csak bele, mit gondol rólad, azt hiszi ez a természetes, pedig közel sem az.... hidd el, megértelek, de próbáld meg lefogás nélkül, ez borzasztónak hangzik!
2010. máj. 13. 22:36
 5/11 A kérdező kommentje:
A lefogást nem úgy kell érteni, hogy leszorítom az ágyra és nem engedem el! :) (Magam mellé veszem, és megölelem szorosan, és nem tud felállni, illetve ha feltérdel, akkor visszafektetem és a másik kezemmel átölelem). Azért ennyire "állat" én sem vagyok. Csak sztem érzi rajtam, hogy ideges vagyok.
2010. máj. 13. 22:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Húú akkor megnyugodtam :D. naná, hogy érzi, hogy ideges vagy. Én drukkolok neked, hogy sikerüljön átvészelni és jól kezelni ezt az időszakot
2010. máj. 13. 22:43
 7/11 A kérdező kommentje:

:) Igen, ezért is kértem tanácsot, hogy más van-e így? Vagy volt-e így? Egyszer már volt ilyen korszakunk, kb. két hónapig tartott, persze fogzás... Kirojtosodtak az idegeim az állandó éjszakázástól.

Egyébként egy roppant "jó" kislányról van szó, szal nem hinném, hogy engem akar kiidegelni, de velem lehet valami gond. :(

2010. máj. 13. 22:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Igazából a fél 8-tól fél tíz, tízig tartó nyüszögés (alszom-nem alszom, nem tudom mit akarok, de semmi sem jó) hoz ki a sodromból. És az hogy ez már kb. harmadik hete így megy minden este.
2010. máj. 13. 22:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát tudom hogy 8-kor "szokás" lefektetni a gyerekeket, de a most 1,5 éves lányomat már egy jó ideje 9.30-10.00 körül altatjuk, mert ez az az időpont, amikor biztosan elalszik, viszont előtte meg még semmi jele az álmosságnak. Előtte van a fürdés. Így megvan a biztos pont, nem kell izgulni, hogy sikerül-e elaludnia. Ő is 2 órát alszik nappal, igaz hogy nem délben, hanem 2 és 4 között nagyjából. Reggel pedig 8-kor kel. Szerintem érdemes lenne nektek is átállni kicsit későbbre, ha ez az igénye. Így elmaradna az esti "veszekedés".
2010. máj. 13. 23:49
 10/11 A kérdező kommentje:

Ez jó ötlet lenne, de már fél 8-tól annyira produkálja az álmosság jeleit (szemdörzsölés, bújik, nyöszörög, összecsuklik, fetreng, minden baja van), hogy muszáj megfürdetni. Utána pedig sír, mert álmos. Kapja a tejecskéjét, félig már-már be is alszik, de egyszercsak eldobja az üveget a kezemből, felpattan és öt percig jól elvan, öt perc után kezdi a nyöszörgést. Ilyenkor lekötni se lehet semmivel.. kezdjük előlről.. Tej, lefekvés... üveg ellök.. ezt játssza velem 8-tól tízig..

Amúgy tök jó a tipped és köszönöm szépen! :) De ha mégis a foga miatt van ez az őrület, akkor mindenképp későbbre tolom az esti fektetést, mert ez a macera egyikünknek sem jó. Szívesen olvasnék neki pld. mesét, vagy mutogatom a könyvekben a figurákat, magyarázok, de nem köti le (még).

2010. máj. 13. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!