Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szeretnék adni tejberizst...

Szeretnék adni tejberizst vagy tejbegrízt a kicsikémnek anytejből készítve. Hogyan készítsem el? Milyen rizsből, grízből lehet?

Figyelt kérdés
2008. okt. 5. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen rizs jó hozzá, grízből pedig kukoricát válassz, abban nincs glutén. Bár úgy tudom, rizsgríz is létezik, én mindenesetre csak rizsliszttel találkoztam eddig. Főzd meg sűrűre vízben, hagyd hűlni, hogy ne legyen forró, ekkor keverd hozzá a langyos vagy szobahőmérsékletű anyatejet (így nem vész kárba belőle semmi). Tegyél hozzá gyümölcsöt, banánt. Cukor nem is kell, nagyon fincsi így. Én barackot, szilvát szoktam, általában üvegest.
2008. okt. 5. 14:08
 2/4 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni hogy 8 hós elmult már a baba. Ezt is kóstoltani kell délelőtt, vagy adhatok neki egy keveset délután, estefelé? Vagy inkább csak holnap délelőtt?
2008. okt. 5. 14:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan adhatsz neki már ma. A rizs és a kukorica nem allergizál, a gyümölcsöket gondolom már úgyis kipróbáltad, ezen kívül pedig "csak" anyatej van benne. :) Az én kicsim 10 hónapos volt, amikor száműzte a cumisüveget az életéből (fejtem a tejem és abból adtam neki), eldobálta, nem kellett neki, de mivel volt tejem és tartalék is, ilyen tejpépeket, grízeket főztem belőle, mert tápszert nem akartam adni, amíg nem muszáj. Imádta. :)
2008. okt. 5. 14:12
 4/4 anonim ***** válasza:
67%
Én 10 hónaposan már rendes grízből adtam neki, és nem lett tőleg baja.
2008. okt. 5. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!