Mi lenne a kisfiammal, ha bölcsibe kerülne?
Figyelt kérdés
Nem akarom beíratni, csak elgondolkoztam ezen a bölcsi dolgon:
Most még csak 2,5 hós, de kézben sétálva alszik csak el. Ha bölcsibe járna, ott hogy aludna el? Vagy szétsírná magát a kis drága? Bölcsis anyukák, írjatok!
6 hós kortól lehetne beíratni, nem? Ott mennyit foglalkoznak a babákkal? Feküdne csak egésznap egy kiságyban? Ott is életkor szerinti csoportokban vannak, kb. mint az oviban (legalábbis az én időmben, így volt az ovi)? Rendesen etetnék, büfiztetnék? Tisztába teszik őket azonnal, ha kell? Tudnak egyáltalán eleget foglalkozni velük a gondozók?
2010. ápr. 20. 10:47
1/43 anonim válasza:
Ne izgulj, jól elvannak ők ott a bölcseiben. Figyelnek rájuk. 6 hós kortól lehet beadni.
2/43 anonim válasza:
Hát nem is értem ezt a kérdést.
Az én lányom 7 hós kora óta bölcsis. Most 3 éves, kiegyensúlyozott gyerek.
Mit gondolsz, hogy egész nap a saját ürülékükben üvöltenek a kiságyban?
3/43 anonim válasza:
Nem akarok beleszólni,de szerintem jót tennél mindkettőtőknek,ha még most,amíg ilyen pici,megtanítanád egyedül elaludni!Sokszor olvasom,hogy hány anyuka kérdezi,hogy 8-10 hónapos babáját hogy tudná egyedül elaltatni.Szoktatás kérdése!A bölcsiben pedig figyelnek rájuk nagyon,foglalkoznak velük,tanítgatják őket.
4/43 A kérdező kommentje:
Az újszülött osztályon láttam, hogy ott hogy bánnak a csecsemőkkel, nem is hagytam ott, bár hulla voltam, mire hazamentünk. A kisfiam ki volt fordulva a pólyából és szét volt sírva a feje, folyt a könnye, alig lehetett 3 naposan megnyugtatni. Annyira sajnáltam, ott bőgtem és vittem magammal a szobámba.
2010. ápr. 20. 10:57
5/43 anonim válasza:
Hát gratulálok, még egy értelmes anyuka, aki 1 évesen nem fogja érteni, hogy miért csak az ölében alszik a gyerek.
7/43 A kérdező kommentje:
Kedves 3. válaszoló, már számtalan kérdés volt itt, hogy lehet megtanítani őket egyedül aludni, eddig nem igazán tudott senki használható tanáccsal szolgálni az én számomra és más számára sem, sírni hagyni nem fogom. Vannak babák, akiknek pik-pak megy, de vannak akiknek nem, mi ilyenek vagyunk, nincs is ezzel gond, mi elfogadjuk őt így és tudom, hogy ha nagyobb lesz, menni fog neki, kivárjuk.
2010. ápr. 20. 11:02
8/43 A kérdező kommentje:
Aki nem tudja leírni, hogy vannak a dolgok a bölcsiben, légyszi ne is írjon.
2010. ápr. 20. 11:04
9/43 anonim válasza:
20 hetes kortól lehet beadni, de általában nincsenek csecsemősök a bölcsikben, persze, meg kell oldaniuk, ha igény van rá. Én 7 hónaposan adtam majdnem bölcsibe kislányom, mert vissza kellett jönnöm dolgozni, de meggondoltam magam, mikor eltöltöttem egy kis időt egy bölcsiben. Megoldottuk inkább családon belül, hogy amíg legalább 1 éves nem lesz, ne kelljen bölcsibe adnom. Már másfél éves, bölcsis, és van, mikor elégedett vagyok a bölcsivel, van mikor nem. Mivel 1 cosportban általában 15-16 gyerek van 2 gondozónővel, ezért, természetesen, nem tudnak minden gyerek mellett ott lenni minden percben, de jól megoldják. A gyerekek korcsoportokra vannak osztva, a bölcsi, ahova Mi járunk, elég nagy. Két csoport van, ahol 1 és 2 év közötti gyerekek vannak. Aztán van 4 csoport, ahol 2-2.5 év közöttiek vannak, illetve további 2 csoport, ahol már 2.5-3.5 éves gyerekek vannak, Ők már szinte ovisok, sokszor év közben is "átnyomják" őket az oviba, ha kell a bölcsihely egy új gyereknek. Ahogy írtam, csoportonként van kb. 15-16 gyerkőc, 2 gondozónővel. A piciket etetik, itatják, de ahogy elnéztem, másfél éves korig rászoktatják őket minimum az egyedül ivásra. Jól bánnak velük nagyon, de amikor egyszerre 5 gyerek is ordít, nem tudnak mindegyikkel foglalkozni. Vannak gyerekek, akik nagyon jól elvannak, játszanak a többiekkel, és vannak folyamatosan ordító gyerekek is. Kislányom szerencsére az első kategória. Én is féltem az alvástól, nem azért, amiért Te, manóm pici kora óta egyedül alszik el (amíg szopizott, Ő is ölben aludt el mindig, ne aggódj, menni fog majd neki egyedül is), csak megszokta, hogy nyugalom, csend, és félhomály van. Na a bölcsiben ez nincs. Teljesen világos van, egymás hegyén hátán alszanak a gyerekek, nincs csend, de kislányom pár nap alatt megszokta. Érdekes, hogy a bölcsiben simán alszik ebéd után a zajban, világosban, viszont otthon igényli a csendet, nyugit. Hamar alkalmazkodnak a picik, szerencsére. A gondozónőnk szerint 1 és másfél év között legjobb a bölcsibeadás, ha szükséges, mert ebben a korban szoknak meg mindent a babák a leghamarabb, legalábbis ez a tapasztalatuk. Az idősebbekkel nehezebb. Röviden ennyi, ami eszembe jutott.
10/43 anonim válasza:
Menny be egy bölcsibe és kérdezd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!