6 hetesen hozzátáplálni?
A kérdést azért írtam ki mert kíváncsi lennék a véleményetekre. Több olyan anyuka is van a környezetemben aki 6 hetesen kezdte a hozzátáplálást. A 3 hónapos babájuk már rengeteg mindent eszik, tejpépet ,körtét, stb. (egyikük már tejet is akar adni mondván régen is adtak)
Én meg itt vagyok a 4,5 hós babámmal és úgy tervezem fél éves koráig nem kezdem el. Anyatejes babákról van szó.
Csak én vagyok ilyen aggódó?:O
az én kislányom 8 hónapos anyatejes, én 4,5 hónaposan kóstoltattam meg vele az almalevet és szép fokozatosan haladunk előre. Nem szerettem volna túl korán de úgy gondoltam, hogy fél éves kora előtt elkezdem mert ha egyik napról a másikra kevés lenne a tejem akkor már tápszerhez nem szívesen nyúlnék. De olyan, hogy 6 hetesen elkezdjem hozzátáplálni meg se fordult volna a fejembe. A pici gyomruk ekkor még nagyon fejletlen, nem lenne szabad én szerintem,
8 hós kislány anyucija:)
Én nem ellenzem a hamarabb kezdést, mondjuk 4hónapos kor körül csak azért a 6hetet korainak tartom nagyon. És engem néznek hülyének, mintha rosszat tennék a gyereknek.
Megjegyzem , nem tudom van-e köze hozzá, de aki 2 hósan 4hósnak való babaételt adott a picijének és nagyon sírós volt a babája, javasoltam hogy várjon kicsit az új ízekkel erre leteremtett hogy Ő tudja hogy nem az a baja a gyereknek...
Nagyon korai!!
Kb 3 hónaposan kezd a babák gyomra olyan savakat, enzimeket termelni, ami az anyatejen/tápszeren kívül más táplálék megemésztésére is képes. (nem perverzióból, de megnézném a 6 hetes hozzátáplált baba székletét...)
Ezért nem ajánlott 4 hó előtt bármivel is kínálgatni, ha anyatejes, akkor 6 hó előtt nem is szükséges, hiszen abból mindent megkap, amire szüksége van.
Egyébként is bőven lesz majd alkalom azon törni a fejét az anyukának, hogy mit adjon enni a babának, hogy változatos is legyen, és persze tápláló, megfelelő összetételű. (vitaminok+energia)
Szia!
Az én lányomnak 6 hetesen Tápszeres volt 2 hetes kora óta, max. azért adtam őszilét, mert nehezen kakilt és nem én találtam ki, hanem a gyerekorvos javaslatára adtam, mert semmiféle teát nem fogadott el (kamilla stb.), vizet sem akart inni, hashajtót meg még én se veszek be, nem hogy egy ilyen pici babának adjak!
Szóval, én nem kezdenék 6 hetesen hozzátáplálni, még 4 hónaposan is legtöbb baba tiltakozik akkor meg semmi értelme (tapasztalat a lányomnál szintén), ezért én is kivártam a fél éves kórt, és láss csodát 3 nap után már majdnem egy teljes étkezést kiváltottunk egyből!
Nem kell siettetni, de a végletekig se kell húzni!!
Üdv egy 22 hónapos kislány anyukája, aki 39 hetes kisfiú kismamája is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!