Mikortól és mikor adjak zöldséget a kisfiamnak?
6 hósan kezdtük a gyümiket, jövő héten leszünk 7 hósak. A védőnő azt mondta, hogy egy hónap múlva elmondja hogyan adjak neki főzit. De nekem későnek tűnik, hogy majd 8 hósan kapjon először zöldséget.
Arra gondoltam, hogy ha betölti a 7 hónapot, elkezdeném a krumplit, répát. Szerintetek is jó így vagy tényleg várjak még jövő hó végéig?
A másik pedig, hogy mikor adjak zöldséget. Tudom, hogy ebédnek kéne lennie, de félek, hogy délelőtt túlterhelném nagyon a pociját, mert ilyen a napunk:
kel 7 körül, reggeli szopi
fél9 -9 között tízórai gyümi, plusz utána egy kicsi szopi és alszik 2 órát
12 körül szopi (elvileg ezt kéne most zöldséggel kezdeni)
15 körül szopi /de talán ezt lenne célszerűbb?!/
18 körül szopi
19:30 körül szopi
21 óra fürcsi, 21:30 körül szopi
Előre is köszi minden tanácsot!
Szia!
Már nyugodtan adhatnád neki a zöldséget,ismerkedjen az új ízekkel.De 1kicsit sokszor szopizik a nap vége fele szerintem.Az én babám is cicizik,de a helyedben megpróbálnám elhagyni a 18 óra körüli szopit.Először adj neki krumplit valami gyümölccsel.Legyen kicsit hígabb. Aztán jöhet a répa krumplival.
7,5hós baba anyuja
Én s 6 hónaposan kezdtem gyümölccsel,ebédre majd 8 hós korára fokozatosn lett zöldség-gyümölcs és végül zöldség.
Akkortól kapott uzsonára gyümölcsöt.
Nem maradt le semmiról, 1 éves imád enni és mindent megeszik, mellette 3-4x szopik.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Akkor ezek szerint még ráérünk. Ennek örülök. Mindenki riogat itt a "be kell vezetni ezt, meg azt 7 hós koráig" történettel és féltem, hogy elkésünk.
Szopit nem akarok elhagyni, mert nekem nem probléma, ő meg szereti.
Egyébként gyümit már megeszik 100-120at 1.5 órára a reggeli szopi után :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!