Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem mosolyog még rám a...

Miért nem mosolyog még rám a 2,5 hónapos babám? Ha szólók hozzá sem forditja oda a fejét! Nem szeret?

Figyelt kérdés
Pedig rengeteget foglalkozom vele, mégis ha épp nem eszik, vagy sétál..elég sokat sir. nem tudom mi baja. olyan, mintha állandóan rossz lenne a kedve. Játszani se játszik. 5 héttel hamarabb született.. lehet ez az oka?
2008. szept. 17. 21:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Az enyém sem fordította oda a fejét ilyen korában, de kb. 2 hét múlva már igen, egyik napról a másikra, hirtelen. Akkor se mindig, csak ha kedve volt, gyakran a csupasz falat is érdekesebbnek találta :))

A mosolygásról pedig: nálunk eleinte csak az apjára mosolygott, rám nem. Úgy hallottam, hogy aki mindig velük van - az anyuka - azt eleinte a saját részüknek gondolják, nem olyan érdekes. De hamar megváltozik ez is, nyugi!

Ilyen kis korban még nem játszanak, csak nézegetnek, néha eltalálják a kezükkel a felfüggesztett dolgokat.

A nyűgösség lehet a pocija miatt, pláne, ha hamarabb született. Az enyém is, 3 héttel. De nálunk 2,5 hónaposan már az ínye is fájt a fogzástól, nyáladzott és buborékokat fújt szegénykém.

2008. szept. 17. 21:44
 2/13 anonim ***** válasza:
29%
Azonnal menjél vele orvoshoz-ez nem normális dolog. vagy nem hall rendesen, de ez az első jele az autizmusnak is. Ki kell vizsgálni. a hallásáról te is meggyöződhetsz ha hirtelen nagy zajt csapsz-összerezzen-e? Irjál, hogy mi volt: összerezzent-e
2008. szept. 17. 21:45
 3/13 anonim ***** válasza:
67%
Újszülött osztályon dolgozom és csak annyit mondhatok, hogy már a pár napos baba is odafordítja a fejét ha hallja a hangunkat-pedig nem én vagyok az anyukája. Ha nem figyel rád, amikor beszélsz hozzá, akkor tényleg vidd orvoshoz.
2008. szept. 17. 21:49
 4/13 anonim ***** válasza:
86%
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Kb. 1-1,5 hónapos korában meg kell jelenjen nála a szociális mosoly (azért mosolyog rád, mert fel akarja magára hívni a figyelmet). A hallás dologban is lehet valami, bár (gyógypedagógiai asszisztens vagyok) a siket gyerekeknél is megjelenik az arcra irányultság, sőt a gügyögés is. Tényleg jó lesz, ha megnézeted a gyermekorvosoddal, ő majd tudja, hogy kell-e tenni valamit!
2008. szept. 17. 21:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tűnik kicsit eltérnek a válaszok. Ez nálunk is így volt, de kb 3 hónaposan egyik napról a másikra figyelni kezdett. Az igazi mosolygás pedig csak 3,5-4 hónaposan jött el. A lányom nem süket, nem autista stb, csupán más dolgok jobban érdekelték mint én, akit kb minden percben lát. Szerintem nincs gond, de ha az megnyugtat vidd el orvoshoz. Azért amit az egyik válaszoló írt, hogy nézd meg, hogy erős, hirtelen zajra összerezdül-e azt próbáld ki, így kizárhatod a hallásgondot.
2008. szept. 17. 22:00
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Az én babám is 5 héttel hamarabb született. Ilyenkor a fejlődésénél a valós életkorából le kell vonni még a koraszülöttség heteit. Tehát: 10 hetes most, akkor a fejlődése szerint csak az 5 hetes babáknál szokásos dolgokat lehet csak elvárni tőle.

A koraszülöttség súlyos trauma a babának, ki kell hevernie. Nálunk is kb. ennyi idősen sokat sírt a baba. A védőnőm azt mondta, hogy örüljek neki, hiszen elsírja a bánatát nekem. Sokat szeretgettem, sokat énekeltem neki (csak egy-két féle dalt összesen). Egy idő után megnyugodott. A mosolygás pedig csak 3 hónapos kora után kezdődött (fejlettsége szempontjából kb. 7-8 hetes korában).

A "nem figyel a hangodra" dologra pedig azt tudom javasolni, mielőtt orvoshoz rohannál: csak akkor kell menned, ha egyáltalán semmilyen hangra nem reagál. Figyeld egy kicsit. Akár csörgess valamit, vagy kelts bármilyen zajt, és figyeld a reakcióját. Ha egy picit is megrezzen, vagy megmerevedik, megáll egy pillanatra, akkor a hallásával nincs gond.

2008. szept. 18. 00:02
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
igaza van az elottem szolonak, de viszont nagyon figyeljed,hogy a hangokra mit reagal, de szerintem az anya hangjara valami reakcionak kellene legyen!
2008. szept. 18. 01:56
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
Megdöbbentett néhány válasz, bár nincs kétségem, hogy jóindulattal írták. Az én babámat sem érdekelte 2,5 hónaposan, ha beszéltünk hozzá, akkor őt még a látott dolgok fogták meg. De a zenét pl. figyelmesen halgatta. De az emberi beszéd nem érdekelte! Újszülöttként sem!! Akkor még csak kajált, aludt, sírt! És nem is mosolygott, csak később, eleinte csak álmában, mégis ma már kis vigyori! Mégsem autista és nem süket! Abban egyetértek, hogy mindennek utána kell járni, nincs-e gond, de szerintem az általad leírtak még egyáltalán nem adnak erre okot, ez alapján az én babám is süket és autista lehetne, de nem az!Remélem nem paráztattak be nagyon...
2008. szept. 18. 10:22
 9/13 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 2.5 hónapos, de ő már spontán mosolyog, ha rá nevetünk és ha meghallja a hangom arra fordítja a fejét ahonnan észlelte. Próbáld ki, hogy fogsz egy csörgőt és a füle mellett megcsörgeted / ne közvetlenül mellette, csak, hogy észlelje/, ilyenkor ha hallja abba fogja hagyni vagy a cumizást, vagy a mozgást pár pillanatra..

A védőnő mindig így nézi nálunk a hallást, amikor kijön. Elméletileg neki az a dolga, hogy ilyeneket észre vegyen, te pedig bátran fordulj hozzá segítségért. Az sem természetes ha mindig sír a baba.

A egészségügyi kiskönyvében amit a baba kapott hónapra le van bontva mikor mit kell csinálni ezek általánosságban vannak, de jelző értékű lehet ha nem teszi. Szerintem beszélj a védőnővel és a gyerekorvossal is.

2008. szept. 18. 13:39
 10/13 anonim ***** válasza:
Sajnos az ahelyzet, hogy ha probléma adódik, akkor mindenképpen az a legjobb mindenkinek, ha kivizsgálják.Nem szabad ezt elódázni-és nemparáztatás-deha gond van, annál fontosabb, hogy korán felismerjék és kezeljék. Én a kérdésből úgyvettem ki, hogy ez a baba semmilyen válaszreakciót nem ad az anyukája jelzéseire. ez pedig ha kora ha nem GOND!Az én gyerekem is korábban született és már akórházban felém fordúlt ha szóltam hozzá és abbahagyta a szopit is. Én a 2 válasszal értek egyet-Persze lehet nyugtatgatni valakit-de ebben az esetben ez nem biztos, hogy hasznos.
2008. szept. 18. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!