Mennyi idősen kezdett a babád olyanokat gagyogni mint pl. : babababapp, papapapa?
Babababa 6-7 honaposan, 7 honaposan mondta, hogy apa.Most 8 honapos, ezeket mondja: baba, apa, aja(anya) , gyeje (gyere), mama ,hamm, jajj-jajj. :)
Ezzel szemben a nagyfiam 1,5 evesen mondta ki az elso ertheto szot, addig kinaiul karattyolt:)
6 hónaposan áááj-ájj; később 9-10 hónaposan gá-gá,
14 hónaposan mondta ezeket,amiket írsz,papapa,mamamama,babababa stb.
3 hósan fedezte fel, hogy tudatosan tud hangot kiadni ("áj" mintha szólt volna nekem, olyan felszólító módúnak hangzott, ill "aggho" féle hangzás)
6 hósan a levegő préseléssel játszott, berregett, a "K" hangot mondta jó hosszant, vagy köhögcsikélt direktbe játékből
7 hónaposan
szótagolt, de nem egybe mondta, hanem külön, így:
aba aba aba, aztán ahogy mondta ez "apa" lett, jelentés nélkül valahogy így
aba aba aba apa apa
8 hósan mondta, hogy mama, szintén jelentés nélkül és egyetlen egyszer, úgy megörültem, hogy úgy elszégyellősödött, hogy csak 1 évesen hallottam újra, amikor már pl 13 hósan, a "tente" kifejezés már tudatosan és jelentéssel is bírt, ill utánzott, pl ha mondtam, hogy haza megyünk, jó magyartalanul("aja eüng" g alig hallatszik), de elismételte utánam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!