Ezen miért kellene megsértődnöm?
A lányunk gyakorlatilag az apja klónja. Már az utolsó trimeszteri 4D UH-n is megjegyezte a szonográfus, hogy döbbenetesen látszanak az arc karakteres vonásai (nagyon jellegzetes orr és szemforma). Külsőre az én génjeim valahol elakadtak, talán a füle...
A nyilvánvaló egyezés miatt szinte mindenkinek az az első mondata, hogy "tiszta apja", "hát, neked nem sok közöd van hozzá".
A múltkor egy ismerős mondta, hogy jujj, de hát ez milyen sértő, hogy viselem? Sehogy, valóban olyan, mintha fénymásoltuk volna, az apja külseje meg tetszik, egyébként a gyártási folyamatig se jutottunk volna el - szóval örülök, hogy külsőleg rá ütött.
Van, aki ilyenen megsértődne?
Egyáltalán nem sértő! :) Te szülted, így senki nem mondhatja hogy nincs közöd hozzá!
Nálunk pont fordítva van. Apja nagyon vékony, hosszúkás feje van...a fiunk meg olyan dagi volt/mostmár kicsit megnyúlt, de még mindig husis/, és egyáltalán semmilyen vonást nem látok belőle az apjából. Sokszor együtt nézzük a gyereket, és nem tudjuk kire hasonlít! :) Újszülöttként egy az egyben rám ütött.
Az én esetemben ciki lett volna, ha valaki megkérdezi hogy biztos ő az apja? Szerintem kiosztottam volna az illetőt! :) Eddig még nem kérdezték!
nálunk is ez a helyzet. pont olyan mint az apja gyerekkorában. Engem nem zavar, mindig annyit mondok rá, hogy nekem az apja is tetszik :D.
De egyik nap nekem is kicsit sok volt. Párom családja (kb10 fő, nagyik, nagynénik, anyós..) folyamatosan ilyeneket: "Milyen jó, hogy az apjára hasonlít", "milyen szép gyerek, olyan arányos mindene, tiszta apja" (hozzátenném nem vagyok csúnya, kis egóval sőőt..) , meg hogy tiszta nagyapja, nagyanyja, anyósom.. már mindenkire hasonlított a saját rokonságukból! Ez kicsit már sok volt, majdnem megkérdeztem, hogy miért ha rám hasonlítana csúnya lenne és aránytalan, vagy mi?? Szóval nem mindegy a hangsúly, meg a szövegkörnyezet ;)!
Lányom is tiszta apja 😊. Mikor olyan jegyzi meg akit nem nagyon szimpatizálok egyből rávágom, hogy nem kell dns teszt...
Amúgy én is szoktam mondani a kisasszonynak, hogy tiszta apád vagy😊
Anyósom külön kategória, mindig megjegyzi, hogy ő nem látja benne a fiát (alig 8hónap alatt 3* látta),persze nem reagálok rá és elengedem a fülem mellett...(semleges anyóssal a kapcsolatunk)
*nincs olyan NAP*
bocsánat elirtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!