Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vegyek kompot vagy? Érvek,...

Vegyek kompot vagy? Érvek, ellenérvek?

Figyelt kérdés
8hós a kislányom
2010. febr. 18. 20:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
én fiam most lesz 7 hós én is feltettem ezt a kérdést. vagyis azt hogy konkrétan ettől lett-e baja valakinek. persze nem írtak konkrét esetet csak hogy az orvos mondta. én azért döntöttem így mert a fiam már feláll, tesz pár lépést, felül és szépen megül. azért csak napi 2-3x kb. 5 percre teszem bele. szerintem vegyél nyugodtan ha már stabilan tartja magát és nincs egyéb gerincproblémák. mindenki csak ijesztget, mert most ez az új divat hogy tilos. de konkrét érvet nem sokat hallottam
2010. febr. 18. 20:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is gondoltam rá, hogy veszek, és ezt találtam az interneten, engem meggyőzött:)

"A legegyszerűbb válasz talán ez: mert túl könnyűvé teszi a babáknak a helyváltoztatást. Segítségével anélkül fedezhetik fel környezetüket, elégíthetik ki kíváncsiságukat, hogy egyensúlyérzékük kialakulna, és mozgásfejlődésük eljutna arra a szintre, hogy valóban képesek legyenek függőleges helyzetben megtenni első önálló lépéseiket. Ahhoz, hogy ezt megtehessék, több fejlődési fázison kell, hogy átjussanak (kúszás, mászás, önálló felállás stb.), meg kell erősödnie az izmaiknak. A bébikompban idő előtt olyan testhelyzetbe kényszerülnek, amire még nincsenek felkészülve.

A bébikomppal kapcsolatos kutatások szerint azok a babák, akik kb. 4 hónapos koruktól minden nap egy órát a kompban töltöttek, nem tanultak meg hamarabb járni, mint azok, akik sosem használták ezt az eszközt. Ha ennél többet, napi két és fél órát töltöttek a babák a bébikompban, mozgásfejlődésük késedelmet szenvedett.

Egy másik probléma a bébikomppal, hogy a baba benne ülve nem látja a lábait, márpedig ez fontos akkor, amikor önállóan járni tanul."

Így nem vettem.

2010. febr. 18. 20:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vennék, felsleges és nem is jó.

Egyik gyereknek sem volt, 11 hónaposan elindultak.

Nem kell megzavarni a normális mozgásfejlődését, hagyni kell hadd másszon, áldogáljon, lépegessen kapaszkodva, majd a maga ütemében elinduljon.

2010. febr. 18. 21:00
 4/12 anonim ***** válasza:

Érvek ellene:

- beleszól a normál mozgásfejlődésbe

- ha gond van, akkor sokba fog kerülni a gyógytornász

- rosszat tesz az egyensúlyérzék kialakulásának

- tönkreteszi a bokát

- olyan mozgást és terhelést kényszerít az ízületekre, izmokra, amelyekre még nem alkalmas

- életveszélyes, ha nagyot esik vele és mázlid van, akkor csak a két szemfoga törik ki

Érvek mellette

- könnyű lepasszolni bele a gyereket, addig is jól elvan foglalkozás nélkül, így lehet főzni, takarítani

2010. febr. 18. 21:15
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor én írok konkrét esetet,mint ahogy írtam már máshova is.Unokaöcsém a komp miatt kezdett lábujjhegyezni,és évekig tartott amíg leszokott róla-gyógytorna-,ha nem figyelt oda,még nagycsoportos korában is lábujjhegyen közlekedett.NEKI okozott felesleges problémát,de anyukája nyugton volt tőle amíg kompozott.

Semmi szükség rá,mert ha valakinek tényleg csak napi 5 percre kell,akkor prímán elvan nélküle is.

Én aztán tudom milyen amikor nehéz a gyerek mellett bármit csinálni,ikreim is vannak,ők ketten négyfelé mentek.:)Egyszerűbb lett volna kompba pakolni őket,de nem tettem,sokkal hasznosabb ha kúsznak,másznak,kapaszkodnak.

2010. febr. 18. 21:15
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Ha már stabilan ül a baba, már bele lehet rakni. Fiam most 10 hónapos imádja.

Igen, tény hogy ha beleteszem könnyebb a házimunka, főzés. Nagyokat kacag, tetszik neki hogy végigpörkölhet a lakáson. Viszont most hogy már kezd járni is, néha észreveszem hogy járás közben (még egyedül nem tud, csak ha fogom a kezét) előre akar dőlni, mintha meg akarna támaszkodni a kompban. Szóval ez a rossz hatása hogy azt hiszi úgy lehet menni mint a komppal. De gondolom sok gyakorlással majd elfelejte ezt az előredőlést.

Olyat is hallottam akinek a gyereke egyáltalán nem szerette.

2010. febr. 18. 21:23
 7/12 anonim ***** válasza:
Újabb konkrét érv ellene: 10 hónapos kisfiamnak a két első foga bánta, mert elakadt és elesett vele. Szerintem határozottan ne vegyél!
2010. febr. 18. 21:28
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Nekünk van és mindegyik gyerekemnek volt.Nem használtuk rendszeresen és huzamos ideig,de amikor elővettük nekik akkor szerették....az olvasottak alapján,szerencsénkre egyiknek sem lett baja ,sem a gerincének sem a járásának.

Mindegyikük a korának megfelelően fejlődött,nincsen gerincferdülésük és rendesen elindultak ,amikor kellett.Monjuk mi olyan 8-11 hónapos korig használtuk kb,aztán mikor felálltunk akkor el lett rakva.Most lesz 8 hós a kicsi ,azóta használjuk mióta rendesen tudja tartani magát,elvan benne de gondolom nélküle is meglenne.:)

2010. febr. 18. 21:31
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Mi kaptuk, ugyan használtan. 3-4hónapot használta, talán napi 20percet. Ő élvezte a gurulást, "száguldozást", mi is sokat nevettünk. Semmi baja a picinek, sőt szerintem segít az önálló elindulásba. Már csak egy hajszálnyit kell fogni és szinte egyedül megy. Ugyanezt kapja a komptól is. És ha elfárad, csak leül. Szerintem jó dolog.
2010. febr. 18. 21:55
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én is konkrét példát hoztam.A fiam 8hónaposan fennakadt a küszöbön és arcal belezúgott a játékos vödörbe.A egyetlen kinőtt foga nem kitört, mint azt hittük,hanem vissza tolódott az ínyébe.A homlokán és a vállán zúzódások, az orrát meg felsértette az egyik játékából kiálló műanyag darabka.Csupa vér volt úgy rohantunk az ügyeletre ahol jól leb@sztak hogy kompot használok.13hónapos és most már csak minden hónapban kell vissza vinnem a gyermek fogorvoshoz,de lesz vagy 2éves mire újra kinő a foga.Eleinte hetente mentünk kezelésre,nem volt egyszerű,és nagyon sokáig voltak fájdalmai.8hónaposan már rágcsálta a kiflit,most meg még mindig tápit,és pépes baba kajákat kell ennie,mert nem tud elől harapni.Életem legrosszabb döntése volt hogy kompba tettem.Ha még is vennél a tiédnek,egy percre se hagyd egyedül.
2010. febr. 18. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!