Melyiket válasszam? (bőv. Lent)
Van egy 2 éves és egy 7 hónapos lányom...
Külön szobában alszanak,a nagyobbiknak már születése elött megcsináltuk szépen a szobáját,szegény kicsinek meg még csak egy ágya van,én pedig vele alszom.Igazából eddig azért nem akartam megcsinálni neki a másik szobát,mert össze szerettem volna rakni őket,de ez egy darabig még nem fog sikerülni,mert a kicsi sokat felsír éjszaka stb stb...
És most jönne a kérdésem :) Szerintetek mi lenne a nagyobbiknak jobb? Ha ő kapna új bútort,valami csajosabb ágyat,vagy ha nála maradna minden amit már megszokott,és a kicsi kapna? Mert kizökkenteni sem szeretném amit már megszokott,de azt sem szeretném hogy féltékeny legyen... Ti mit tennétek?
Szerintem az övé maradjon az övé. Ne érezze, h a kicsi "elvette" tőle. A kicsi kapjon sajátot.
A 2 évesnek még fogalma sincsa a dolgok pénzbeli értékéről.Nem fog kívánni egy hasonlóan "nagy" újdonságot-ha a bútorvásárlás apropójából kap vmi apróságot az ő szobájába (pl. egy kis virágos fogast, egy kis lámpát), bőven elégedett lesz vele.
Én inkább a nagylánynak vennék már egy komódot gardróbot és ágyat amit szinte már közép iskolás koráig kihasznál, és a kicsi kapná meg a régi bútort.
Ha a kicsinek veszel újat az megint babás lesz, amit majd cserélhetsz le nagylányosra, így meg a nagylánynak nagylányos lesz, a babának pedig babás.
Van vaterán egy nő, majd belinkelem ha érdekel, mi tőle vettünk bútort, komód gardrób kiságy a kiságyat heverővé lehet alakítani de kiságy nélkül is lehet kérni, szóval 100.000ft volt, és nagyon szép új német lapra szerelt bútorok. A gardróbot komódok tini koráig használhatja a kiságyat pedig később mint heverő 5 éves koráig. Nagyon szép fehér-fa kombinációs bútorok vannak nála.
Köszi a válaszokat!
Na pont a két dilemmám az első és a második válasz is... :)
Én is talán amiatt hajlok a nagylánynak az új bútorok felé,mert még amúgy rácsos ágyban alszik,tehát elöbb utóbb úgy is kell neki másik ágy(bár végülis a rácsok levehetőek) Szívesen megnézném amit írtál bútorokat,hátha előrébb jutok... :)
Hááát nehéz kérdés!! Leírom nálunk, hogy van, lesz. Hátha ezzel segíthetek. Most 18 hós a kisfiam és 21 hetes kismama vagyok. Mi is megcsináltuk az igazi babaszobát a fiamnak. Az első perctől külön aludt a saját szobájába. Mikor megtudtam hogy ismét várandós vagyok, nem szerettünk volta nagy korkülönbséget. Rögtön csináltunk egy új szobát a fiamnak, hogy legyen ideje megszokni ne azt érezze, hogy azért vettük ki a megszokott régi szobájából mert jön a kisteső és az elveszi a helyét. Szóval én egyébként is már ki akartam venni ennyi idősen a rácsos ágyból, így csináltattunk neki egy autós ágyat aminek ajtja is van így nem tud kiesni belőle hozzá illő butorral. Mikor készlett szépen együtt átvittük a játékait és ruháit, hogy ez az ő új szobája és van már egy nagyfiú ágya is. Imádja, egyedül bemászik, ha elalszik rázárom, hogy nem tudjon kiesni. Nagyon jól alszik benni mert van helye forgolódni. Pedig nagyon féltam tőle, hogy fog menni az átszokatás, de egyik napról másikra ott aludt, azóta be se megyünk a régi szobájába. Nagyon tetszik az új hely.
Így a tesónak is lesz majd külön helye, ami az övé első perctől. Én nem is akarnám őket összetenni, csak zavarnának egymást. Így van, lesz mindkettőnek saját kuckója.
Szóval így könnyebb nekem, hogy úgymond előre gondolkoztam.
Úgy már nehezebbb, hogy megvan a pici is:(
De szerintem akkor is a nagyobbnak kellene új szoba.
Új igazi nagylányos ágy, és akkor tudod neki mondani, hogy ez a tiéd mert Te már nagy és azért kapsz újjat.
Kíváncsi vagyok hogy döntessz.
Majd írd le és azt is hogy ment a véghezvitel.
Minden jót!!
Köszönöm az utolsó választ is! :)
Egyre jobban hajlok afelé,hogy a nagylány kapjon új ágyat... :)
Szerintem is a nagy kapjon új bútort. Minálunk is ennyi a korkülönbség :-), és mi is ilyen dillemába voltunk fl éve. Csak arra figyelj, mert mi itt rontottuk el, hogy a kiságyát ne kapja meg egyből a kistesó. A kérdésedből úgy olvastam, hogy neki még úgyis van ágya, ami egy ideig jó neki, tehát szerintem, amíg nem szokja meg az új környezetét a nagy, addig a kiságyat csomagoljátok el.
Mi sajnos ezt nem tudtok megtenni, mert kellett a kicsinek az ágy, hát a nagy mindig bele akart mászni, hogy az az övé. Kértünk kölcsön a barátoktól 2 hétig egy kiságyat a picinek, a nagytesóét meg elcsomagoltuk addig, ennyi idő elég volt hogy megszokja az új ágyát és környezetét, azóta nincs gond. El is felejtette, hogy a pici ágya egyszer az övé volt :-)
Ma már azt mondja, hogy a rácsos ágy a kisbabáknak való, ugyanez a véleménye a pelenkázós kisszekrényről is, amit imádott előtte :-)
Ami még fontos leht, hogy lehetőleg a nagylánnyal együtt válasszátok ki az új bútort. Én is csajosat akartam neki, erre tanyasi farm van mindenen, mert neki bárányos-tehenes tetszett. Nem olyan babás, nővérem nagylányainak is nagyon bejött, ők most alsósok :-)
Köszi a többi választ is!És a hasznos tanácsokat is :)
Igen a kicsinek még egy darabig jó az ágya,úgyhogy szerintem én is így fogok majd tenni,hogy egy időre eldugjuk a régi ágyát...
Köszi még egyszer mindenkinek,tényleg sokat segítettetek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!