Tegnap voltam egy barátnőmnél, és az 1 hónapos babája száját kívül-belül (ahogy tátogott, mert éhes volt) össze-vissza puszilgatta vagy 2 percen keresztül. Már nem tudtam hova fordulni zavaromban. Nekem ez olyan furcsa, ti mit gondoltok erről? Vagy ez természetes mindenkinek, csak nekem nem?
1 éves múlt a babám, eddig csak akkor kapott puszit a szájára, ha az arcát céloztam, de hirtelen elfordult.
Én adok.Nem csókolózok vele,nem a tátott szájába puszilok bele,de itt-ott kap egy cuppanóst.Imája,és én is.
6 hós kislány.
2010. febr. 10. 10:56
2/14 anonim válasza:
Van ilyen. Én nem adok a szájára puszit (és a férjem sem és másnak sem engedném), majd ha lesz udvarlója (jóóóó sok év múlva) akkor ő majd ad.
Van ahol így szokás.
2010. febr. 10. 10:58
3/14 anonim válasza:
:) Ezen jót mosolyogtam. Nekem 6 hós a babám, és kap puszit a szájára ő is van hogy direkt van hogy ha véletlenül odafordul. De nem nyalom körbe, kívül belül.:) A barátnőd lehet nem tudja másként kifejezni a nagy örömét, csak így.:) Amúgy amerikai családoknál pl. puszit adnak egymás szájára üdvözlésként a család szülei a gyerekeknek. Én biztosan nem fogom csókolgatni a száját, ha már picivel nagyobb lesz, habár szerintem egy gyerek sem hagyná, főleg nem a fiúk.:) Majd a leendő barátnője puszilgassa a száját.:)
4/14 anonim válasza:
Nem lenne szabad, meg elvileg nem is egészséges, de én sem bírom ki, hogy néha szájon ne cuppantsam, olyan jólesik :)) És ő is tartja a száját.. :)) 14 hónapos. (és közben csücsörít is) :)) (de azért a nyálunk nem keveredik, szóval nem úgy csókolom szájon a lányomat).
5/14 anonim válasza:
Én csak akkor adok, ha oda sikerül. A fiam is belenyalt pár párszor a számba, de nem vagyok híve a szájrapuszizkodásnak:) Keresztfiam viszont csak szájra hajlandó puszit adni, de csak 4-5 emberbek. Van hogy ki is követeli, hiába mondjuk neki, hogy a puszi arcra való.
2010. febr. 10. 11:00
6/14 anonim válasza:
szörnyű rosszul vagyok az ilyesmitől..Nem kell egy gyereket szájon puszilni. Borzalmas.
2010. febr. 10. 11:06
7/14 anonim válasza:
nem adok puszit a szájára(szerintem soha nem is fogok)
2010. febr. 10. 11:08
8/14 anonim válasza:
Én is adok a szájára!De nem nyalom körbe!Szerintem ebben semmi gusztustalan nincsen.
2010. febr. 10. 11:12
9/14 anonim válasza:
Én egyet értek veled. Ez nem egészséges. És nem azért mert elkaphat valamit. Hanem pszichológiai okokból. Több előadást is hallottam már e témában. De meg lehet kérdezni bármelyik kineziológust, vagy gyerekpszichológust.
Ebben a korban még talán nem, de később (már óvodában is) nagyon zavarbaejtő.
Megszünnek a szerepek közötti külömbségek. A gyerek az gyerek, akármennyire imádjuk ő a gyerekünk, nem a szerelmünk, az arcára, homlokára stb. lehet puszit adni. A férjünknek, a párunknak, szerelmünknek adunk puszit a szájára. Mert az már egy más kapcsolatot fejez ki. És ezt a gyerek is érzi. Megzavarodik, hogy mi a különbség a apa és köztem?
Kártékony a gyerek személyiségfejlődésére nagyon.
2010. febr. 10. 11:12
10/14 anonim válasza:
nagyon egészségtelen dolognak tartom. fentebb írta valaki a pszichológiai hatásait, ezen kívül az emebri száj a baktáriumok melegágya, hiába mos valaki reggel-este meg minden étkezés után fogat, akkor is. egy kisbaba immunrendszere pedig még nem olyan mint egy felnőtté. ezen kívül gusztustalan dolog is szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!