Ahol 2 kicsi gyerek van, hogy bírjátok? Bővebben lent.
Fura elhinni, hogy egy óra kell az induláshoz...Tanuld meg gyorsan felöltöztetni őket, felváltva egy-egy ruhadarabbal.
Már az is óriási segítség, hogy a férjed főz, bevásárol.
Miért nincs soha csend?
Nálunk csak egy van ugyan jelenleg, de ugyan ez a helyzet. Én elfogadtam és nyárra várom a másodikat. 18 hónap lesz köztük.
A házimunka nem érdekel, persze minden nap csinálok valamennyit meg belőle, de már nem érdekel, hogy nem érek a végére. Majd a végére érek, ha megöregedtem, addig csinálom, ahogy tudom. Gyerekeket akartam és ezzel jár. Én is ideges vagyok jópárszor, főleg most, hogy nem tudok aludni, mert ingázok a wc-re óránként, de ez meg az én bajom ugye.
Az apja meg fülessel nézi a tévét, nem egy ideges tipus szerencsére.
Szóval én így bírom, nagyon akartam és tuti nem marad úgy örökké egyik korszak sem.
A gyerekekkel nem kell állandóan foglalkozni. A nagy hisztijét ne vedd figyelembe. Neki már kell tudni egyedül is játszani. A kisi is ellehet már két evés közben egyedül is.
Ne a gyerekek dirigáljanak neked, hanem az legyen, amit te akarsz.
Ami ezt a gondot megoldja majd, az az idő. Nálunk 3 gyerek van, a legidősebb 4,5 a középső 3, legkisebb másfél éves. Nem sokkal ezelőttig én is "elhagytam a hajam" minden nap párszor. Most viszont a nagyok egyre önállóbbak, a középső is kifele tari a dackorszakból, már nem jelenik meg pucérra vetkőzve az indulás pillanatában. :)
a házimunkából minden nap megcsinálok pár dolgot, amire időm, és amihez kedvem van, de meggyőztem magam, hogy csak magamnak kell megfelelnem, így máris könnyebb. A gyerekek napirendjét összerendeztem, ahogy nő a pici ez nálatok is menni fog. Nemsokára itt a jó idő, nem kell majd 20 réteg ruhába szuszakolni őket induláskor, és a napsütéstől a te kedved is jobb lesz. Addig is aludj délután, amikor a gyerekek is alszanak, és találj rá módot, hogy te is ki tudj kicsit kapcsolni. A férjed pedig ha nem bírja a zsivajt, tegyen ellene, foglalja le a gyerekeket. Később lesz nagyon jó a kis korkülönbség, most még nagyon "munkás". Fel a fejjel!
Nem tudok jó tanácsot adni, mert ez az időszak nekünk is ilyen volt. Vagy valamelyik gyerek bőgött vagy én. Túl kell élni valahogy.
Később lesz nagyon jó, amikor a kicsi is partner lesz a játékban. Azóta szinte csak a jó oldalát látom a kis korkülönbségnek, csak az első 3 évet kell túlélni.
Szia, nálunk 15 hónap a korkülönbség, és tény, hogy fárasztó, amíg kicsik a gyerkőcök. Próbálj meg priorizálni: nem kell mindennek csillogni a lakásban, a házimunka nagy része ráér vagy elhagyható:-). Apát be lehet vonni pl. hétvégén a mosásba, teregetésbe, ha ügyes vagy, még a főzésbe is (köztudott, hogy a húsféléket, főleg a pörkölteket a pasik jobban csinálják:-)). A nagyot el lehet vinni hetente többször ovistornára pl. (úszásra általában 4 éves kor felett lehet), elfárad és nyugi van. Vidd csak ki őket, ahányszor teheted, foglalkozz a naggyal, és ami a legfőbb: próbálj mindig higgadt maradni - ebben nekem a humorérzékem segített. Az üvöltözéssel ördögi körbe viszed magad és a férjedet is. Ha be tudod vonni a nagyikat, esetleg van lehetőséged heti egyszer-kétszer segítséget hívni a házimunkához, heti/kétheti egyszer bébiszittert szerezni, hogy kicsit kiszabadulj, az sokat segít.
Fel a fejjel: pár év múlva szuper lesz az, hogy szinte ikrekként nőnek fel a gyerekek:-)
Hát igen, a férjem is és én is idegesebb típusuak vagyunk. Azért 1 óra elindulni, mert kikészítem az ajtóhoz (nem ott van a fogas) a kabátokat, táskámat, összeteszem a táskába, amit akarok (pénztárca, sapka, víz, recept, ilyenek), aztán felöltözök én, de közben a kicsit próbálom csítitgatni, aztán próbálom a nagyot öltöztetni, de persze nem akar, akkor a végén vagy elkapom és elkezdem öltöztetni, vagy ordibálok és végre szót fogad (mindeközben a kicsi üvölt az ágyában/járókában/hintában/földön), aztán felöltöztetem a kicsit, majd kezdem a naggyal, hogy gyere vegyük a csizmát, majd, ha nagy nehezen ez is meg van, a nagyot elindítom a lépcsőházba, veszem a csizmát, kabátot és megyünk. Lent még jön egy kör, hogy nem motorral/biciklivel megyünk és ne menj ki nélkülem, kabát nélkül (mármint a nagy), mindezt a kicsi szorgosan végig ordítja. Szóval lehet, hogy nem midig egy óra, de annak tűnik! :-)
Azért nincs soha csend (max este), mert a kicsi vagy sír vagy síkit vagy üvölt vagy nevet (mondjuk az szuper), a nagynak be nem áll a szája, vagy beszél (még, ha egyedül van a szobájában akkor is) vagy énekel, időnként hisztizik, én meg gyekorlatilag egész nap vagy kiabálok vagy olvasok vagy énekelek. A férjem meg reggel/de. fekszik az ágyban és ki van, hogy nem tud aludni (szakács, szóval neki egész más az életritmusa). Persze, amikor 10-11-kor ki van, hogy ő nem tud aludni, mert a gyerekek hangosak én meg még a Wc-n is igyekezni próbálok, hogy a kicsi nehogy elkezdjen üvölteni, a nagy meg ne törje össze magát, vagy a kicsit vagy bármi rosszat ne csináljon, akkor legszívesebben ráordítanék, hogy kelj fel, foglalkozz az egyikkel és mindjárt kisebb hangzavar lesz!
A házimunka végére, hogy soha nem érek, hát oké, de az, hogy amíg porszívózok a kicsi gyakorlatilag végig síkit a járókában az nagyon gyilkos!
Köszi a válaszokat! Hát igen ez a másik, hogy nagyik nincsenek (már meghaltak mindkettőnk részéről), a húgomra és egy barátnőmre tudunk néha számítani, de hát ők is dolgoznak. Meg főleg a húgom, jogosan, azzal jön, hogy a férjem vigyázzon rájuk, de ha egyszer nem vigyáz, ezzel nem vagyok kisegítve, hogy akkor ő se! Állandóan, ha valami dolgom van, vagy mennék valahova tiszta stressz, hogy hogyan oldjam meg. A főzés, bevásárlás kb. heti 1-2X van a férjem részéről, amúgy én szoktam, de persze ez is jobb, mint a semmi. Néhány hónapig a barátnőm takarított heti 1X nálunk, de már van melója és így már nincs kedve, meg annyira nincs rászorulva a pénzre sem.
Most meg itt ülök, ahelyett, hogy végre beágyaznék, zuhanyoznék és esetleg elkezdeném megcsinálni az adóbevallásom. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!