Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha már nem szopizik, miből...

Ha már nem szopizik, miből igya a reggeli és az esti tejcit/tápszert/akármit?

Figyelt kérdés
Logikusnak tűnik a cumisüveg, de ha nem muszáj, nem vennék neki. Most még csak szopizik, de ha áttérünk a rendes evésre, nem tudom miből kapja meg a tejadagját. Van aki pohárból itatja meg a tejet a babájával? 4.5 hós amúgy.
2010. febr. 5. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Már az újszülött is tud pohárból inni, nemhogy egy 4,5 hós. Én mindenesetre abból itatom.
2010. febr. 5. 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Ezt nem értem! Irod,hogy szopizik. Akkor miért akarsz vele tápszert itatni?! Ha majd hozzátáplálsz,akkor is szoptatsz ugyan igy,nem kell mást adni neki. Esetleg vizet adhatsz majd,ha már kiváltasz 1 szopit,fözelék után megkinálod vizzel. Adhatod pohárból is,nem kell cumisüveg. Babám majdnem 8 hós,de nem itatom semmivel. Ha szomjas, szopik egyet.
2010. febr. 5. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én senkit nem akarok megbántani, de szerintem kicsit túl van reagálva ez a nagy jelenlegi cumisüveg-ellenesség. Anyáink és mi is így kezdtük, és itt vagyunk, épen, egészségesen. Én is eleinte csak pohárból itattam a kisfiam, 9 hónapig szoptattam, 6 hónapig csak anyatejet kapott, de lusta szopizó volt, mindig kellett pótlást adnom amit lefejtem abból, sokszor majd megfulladt, mert nagy levegővel nyelte a pohárból vagy félrement neki, utána csak elkezdtem a cumisüveget, azóta nem fulladozik, semmi gondom sincs. Megvan a cumisüvegnek is a maga ideje, (ráadásul ezek a cumik már teljesen más képzésűek mint a régiek) utána minden gyerek átszokik a pohárra, nincs senki aki x évesen még cumisüvegezne.
2010. febr. 5. 22:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem 4.5 hósan már hiába is vennél neki cumisüveget, talán a mienk ennyi idős volt amikor nagyira hagytuk egy cumisüveg tejjel, hogyha nagy baj van adja neki. Próbálta szegény nagyi, de a gyerek nem tudta szívni, aztán én is próbáltam és azt sem tudtam hogyan rakjam a szájába ő meg nem tudta hogyan vegye el, így nem jutottunk sehova. Maradt a pohár. Aztán olvastam valahol, hogyha 4 hónapos koráig nem kap cumisüveget később már nem tanulja meg hogyan kell belőle inni. (persze biztos vannak ellenpéldák is)De a pohár logikusabb, mert könnyebb tisztán tartani, nem kerül pénzbe (mert poharad csak van otthon)az üvegre meg legalább a cumirészt rendszeresen cserélni kell. Ésha a vége úgyis a pohár minek tenni egy kitérőt? Annyi minden lesz még amiről le kell szoktatni vagy rá kell szoktatni.
2010. febr. 5. 23:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem mindegy melyikből adod.A poharazás jó ötlet de lehet megunod majd! Mondjuk az án 6hós babám tud cumis üvegből is inni itató poháról is és rendes pohárból is.De cumis üvegből iszik.Mi van ha elmész vele pl:sétálni vagy akármi és ő szomjas.Neki állsz az utcán pohárból itatni???
2010. febr. 6. 08:01
 6/7 anonim ***** válasza:
Te miből iszol az utcán, ha megszomjazol? Lóg az oldaladona cumisüveg? Vihetsz poharat is, de egyszerűbb sportkupakos üvegből itatni. Jó persze, ha szomjúság ellen vizet itatsz vele és nem lóg a cumisüveg a szájában szörppel meg teával. Mert olyat is látni.
2010. febr. 6. 11:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Ivott már cumisüvegből, nincs vele gondja. Nem szándékozom 8 hónapnál tovább szoptatni, addigra szeretném leválasztani, de reggel és este tápszert gondoltam, hogy adok neki. Vizet pohárból adok majd, de az ébredés utáni és fekvés előtti tejet gondoltam, cumisüvegből kéne, úgy kényelmesebb (neki). Csak arra voltam kíváncsi, Ti hogy csináljátok. Nehéz elképzelni, hogy felébred és a kezébe nyomok egy tejes poharat egy 8 hónaposnak.
2010. febr. 7. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!