S. O. S. Először beteg a babám!? Lázcsillapítás?
Tegnap délután óta lázas a babám,ma voltunk orvosnál,azt mondta,vírusos hasmenéses betegség.Kapott cseppeket,lázcsillapításra Panadol szirupot.Eddig 4 óránként kapott Panadolt,de ahogy letelt a 4 óra szökött fel a láz.Most Nurofen szirupot adtam,fürdettem langyos vízben,lement 37,5-re.ez már nem láz,de ha megint felmenne,nem adhatok neki Nurofent ugye?Azt mondták azt csak 8 óránként.Ha nagyon felszökne adhatok Panadol kúpot?
Kétségbe vagyok kicsit esve,mert még nem volt beteg,egyedül vagyok vele itthon.
5 hós kislány anyukája.
Sajnos csak Panadol szirupom és kúpom van,és Nurofen szirup.
Tehát nem csinálok azzal rosszat,ha 4-5 óránként Panadol szirupot adok!?
Kisfiam is most esett át egy ilyen nyavalyán, 3 napig magas láza volt és hasmenése, majd hirtelen elmúlt és tele lett kiütéssel, az orvosunk szerint ez egy ilyen vírus volt.
A panadolt és a nurofent ne keverd, mert nem szabad, vagy ez vagy az!
Ne aggódj hamarosan jól lesz, kitartás!
Hány fokos láza van?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Bemásolom a linket, a jó múltkorában tettem fel a kérdést. A 90%-ban "hasznos" válaszokat adó válaszolómmal én abszolút nem értek egyet, mert nekünk ez a módszer vált be, és a legfontosabb az volt, hogy a láz lemenjen, nem az, hogy tetszik - e vagy nem a gyereknek. De szerencsére a babádnak nem ilyen magas a láza !
Én még azt tudom tanácsolni, hogy mérd kb. 4 óránként a lázát !
Remélem hamar túllesztek rajta!
Ha nagyon tanácstalan vagy, hívd fel az ügyeletet!
5 hónaposan már nem jó a Germicid C, csak a sima Germicid.
Én mindig először hűtőfürdöt csinálok, annyi legyen a víz hőfoka, mint a kicsié, és lassan, visszahűtöm a vizet a normális fokra, 36,5-körülire.
Priznic: Meleg vízbe lepedőt, a kicsit körbe tekerni vele, rá száraz lepedőt, és cserélni a vizes lepedőt, ahogy átveszi a kicsi hőfokát, és elkezd száradni.Ezt szokták úgy, h csak a csuklójára, és a bokájára tesznek borogatást, de úgy nem sokat ér.
Nagyon sok folyadékot adj neki, a teába egy csipet sót is tegyél, mivel a megy a hasa, nem is gondolnád, h milyen hamar kiszáradhat. Ne igyon sokat, mindig csak egy kortyot, de sűrűn.
Ha újra felszökik a láza, inkább ezekkel a módszerekkel húzd ki az időt, míg újra adhatsz neki gyógyszert.
Egy eü-s anyuka.
Bocsi az off-ért...eü-s anyuka!
Tényleg 5 hónapos babának nem jó már a germicid-c? Nekem már 8,5 hónapos lányom. Szerencsére még nem volt kúpra szükségünk, de ha kell, akkor sima germicidet adjak neki? 1 egészet?
Köszönöm szépen a segítséget!
38,2-nél tovább nem szökött eddig a láz.Igen..én is csak a csuklójára és a bokájára tettem borogatást.
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!