Védőnős kérdés. Mindin jól mérte nektek a babát?
Tegnap voltunk a 3 hónapos oltáson és tanácsadáson. Először megmérte a súlyát, majd mikor bementünk, akkor a hosszát, fejét, mellkasát. 56cmnek mérte, ki sem nyújtotta a lábát. Ez csak azért sem jó szerintem, mert már kb. 1 hónapja nem jó ránk egy 56os ruci sem, csak 62eseket hordunk, ami pont jó rá, és van olyan, ami már 68as.
Egyébként is gáz a védőnőnk, egyszer sem volt még kint nálunk, nem mond el semmit se. Tanácsadáson is csak megméri a súlyát és kész.
Na és ahhoz mit szólsz,hogy minket az első tanácsadás óta nem is mérnek?Se hosszt,se fejkörfogatot...sőt még tanácsadásra sem kell menni,azt mondta csak akkor menjek ha beteg.
4 és fél hós bab anyukája
Hosszt, fejkörfogatot nekünk is most mért először. Azért is lepődtem meg, mert itthon mi megmértük, igaz centivel, de 60-61 cmnek mértük, ő meg 56nak.
Én is csak azért hordom tanácsadásra, mert akkor kapja meg a védőoltásokat, nálunk együtt van a kettő. De a dokink sem igazán foglalkozik velünk, megnézi a torkát, meghallgatja a tüdejét és mehet a szuri, aztán meg húzzunk kifelé a síró babával.
A védőnőhöz én mentem 1 hónapos korunkban, hogy nem kellene-e már megnéznie, vagy valami, mert hát a kiskönyvében is benne vannak adatok, amiket kéne nézni, nekünk meg tök üres az egész. Azt mondta, hogy ezzel nem kell foglalkozni. Első baba, honnan tudjam, hogy mi kéne hogy legyen a kiskönyvben. Akkor is megmérte a súlyát, aztán mondta, hogy a 2 hós oltásra vigyem legközelebb, akkor is csak súlyt mért, most voltunk a 3hóson.
Ez általában úgy van,hogy akin látják,hogy normális körülményeket teremt a gyerek körül,megad neki mindent amire szüksége van azzal úgymond nem törődnek.Nálunk is csak egyszer volt,ismer is minket,azóta semmi.Inkább örülj neki!Csak annyi baja legyen a babádnak egész életében,hogy nincs megmérve a hossza!
:-D
Minden jót!
Szerintem a kérdező hiányolja, hogy a védőnő szinte egyáltalán nem foglalkozik vele.Ez a foglalkozása!Talán tennie kéne a dolgát, és az anyukának mindent elmagyarázni, megnyugtatni.Főleg, ha első gyerekes anyuka.Mást ilyen munkavégzés mellett mát kirúgtak volna!
Igenis mérje meg jól a gyereket!
Hát igen, mostmár örülök neki, hogy nem ül a nyakamon. Inkább mástól kérek segítséget.
Mi augusztus végén költöztünk ebbe a falucskába, szeptember végén született a fiam. Nem ismerünk itt senkit, a szomszédokkal is csak köszönőviszonyban vagyunk. Az én anyukám külföldön, a párom szülei is messze laknak, úgyhogy segítség semmi és senki, mindenre magamnak kellett rájönnöm, ha valamit nem tudtam a neten kerestem rá, vagy sógornőmet hívtam (de nem sűrűn kellett, mert hívott ő naponta, hogy mi újság velünk), akinek már van 2 fia.
Első baba, nem is volt egyszerű a szülés sem, mert faros és lábtartásos volt, úgyhogy császároztak, de nem is ez a lényeg. 1 hónaposan, mikor elvittem a fiam, akkor megmérte, és kiderült, hogy ő nem hízott az 1 hónap alatt 1 dekát sem, sőt fogyott. 2950grammal született, 2900grammal jöttünk haza és ő 1 hónap után 2800gramm volt.
Én azt hittem, hogy eszik rendesen, mert fél-3/4 órákat szopizott, utána nem volt nyűgös, nem volt sírós, első perctől átalussza az éjszakákat. Erre is csak azt mondta, hogy vigyem majd a 2 hós oltásra, akkor majd megméri megint.
Szerencsére azóta behozta a lemaradást, most a 3 hónapos mérésen már 4,85 volt. Mai napig nem tudom, hogy mi lehetett vele az első hónapban.
előző voltam unjÁtok..kimaradt egy betű...sose legyen nagyobb bajom minthogy méri e a fejét vagy a hosszát a védőnő...
Ha megy a védőnő látogatni, az a bajotok, ha nem megy akkor meg az. Ha behív tanácsadásra gyakran, akkor az nem tetszik (mert mit "zaklat" folyton) ha nem hív be, akkor meg xarul végzi a munkáját.
Elhiszem, hogy van nagyon gáz védőnő, de le is lehet ám mondani róla, nem kötelező igénybe venni! Más országokban pedig a kutya rá se nyitja az ajtót az anyákra, az jobb??
Én nem unom, mert az én védőnőm egy..., na de mindegy! Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, ne is írj! Csak az volt a kérdés, hogy jól szoktak-e mérni, mert az én fiamat 56cmnek mérte, ki sem nyújtotta a lábát, itthon pedig szoktuk mérni és 60-61cm.
Ő a második védőnőm, az első egy tündér volt, jött a terhesség alatt is sokszor, hívott 2-3 hetente, hogy mi újság velünk. Ahol ő dolgozott ismerem az összes védőnőt, manapság szoktam is beszélni velük és ők is fel vannak háborodva (ők akarják jelenteni a főnökasszonyának, csak én ebből nem akarok bajt se neki, se magamnak), hogy első babás-császáros anyukához még egyszer sem jött ki látogatni, pedig 6 hetes korig hetente kellene, utána meg már nem is tudom, de ő egyszer sem volt. Ha én nem viszem a gyereket tanácsadásra, akkor még a mai napig nem látott volna minket, az tuti, semmit sem mondott el a védőoltásokról sem, meg úgy általában semmiről sem.
De nem baj, én tudom, hogy milyen, úgyhogy ha nekem úgy tetszik, akkor szapulom, már bocsi.
És mint írtam, segítségem semmi, ismerős a környéken sincs, első baba. Az első fürdetéshez is remegve fogtam hozzá, mert azt sem tudtam, hogy kell megfogni a gyereket, sírva hívtam sórornőmet, ő magyarázta el a dolgokat. Én nem bántam volna, ha tényleg úgy jön, ahogy elő van írva, minden héten az ablakban állva vártam, hogy talán majd ma jön. Mikor pedig 1 hónaposan elvittem a fiamat, akkor meg annyit mondott, hogy nem ér rá velem foglalkozni, azért nem jött még hozzánk.
Nem vagyok kisebbségi, nem vagyunk koszosak-mocskosak, egy 2 éves házat vettünk meg ebben a faluban hitel nélkül, igaz nem dúskálunk a pénzben, de jól élünk.
Csak egy kis segítséget vártam volna, egy kis támogatást, de ha már ezt attól az embertől sem várhatom el manapság, akinek ez a dolga, akkor kitől?
Ja és még annyit, hogy nem tudok lemondani róla, mert nálunk a tanácsadáson adja be a doki a kötelező védőoltásokat, és ha lemondok a védőnőről, akkor nem kapja meg a fiam a védőoltásokat, mert akkor nem vihetem tanácsadásra, a doki meg máshol nem adja be.
Szóval ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!