Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szabad csak hetente...

Miért szabad csak hetente egyszer adni májat a kisbabáknak? Mit tartalmaz?

Figyelt kérdés
2009. dec. 17. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:
azért,mert a máj egy méregtelenítő szerv, és gondolom található benne egy kevés.
2009. dec. 17. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:

Háát.. a kérdésedre a választ nem tudom, csak azt ,hogy én nem adtam neki, csak 9 hónapos korától, májkrém formájában. Ugyanis a bébiétel konzervnek (amiben máj van) olyan szaga (és nem illata) van, hogy felfordult tőle a gyomrom, amit meg én csináltam (sárgarépa, máj, krumpli, húsleves lével turmixolva) egyszerűen nem ette meg.. így nem is erőltettem. Most 1 éves, kb. hetente egyszer kap kenőmájas kenyeret, így megeszi...

Lehet hogy a vas sok benne ? (spenótot is ezért javasolt csak egy héten egyszer adni, de az is lehet, hogy a májban felgyülemlő méreganyagok miatt? Végül is a máj kiválasztó szerv...)

2009. dec. 17. 15:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Sok benne az A vitamin. Én konkrétan úgy besárgultam kisbaba koromban a májtól, hogy anyuék ezerrel rohantak velem az orvoshoz.
 4/8 anonim ***** válasza:
A máj tele van "mérgekkel". Sok benne a vas, de nem kellene túlzásba vinni a fogyasztását. (Bizonyos népek ezért nem is esznek nagyon májat.)
 5/8 anonim ***** válasza:
A máj a szervezet azon része, ami elkülöníti a táplálékból a mérgező anyagokat, toxinokat. Olyan, mint egy szűrő. Igaz, hogy tele van vassal, de egy csomó más trutyival is. Én még felnőttként sem eszem gyakran, pont ezért. Kisbabának egy szemet sem adnék belőle.
 6/8 anonim ***** válasza:
Én soha sem adtam adok nekik májat, anya és anyósom is furscán néz rám ,de nem érdekel tele van méreggel mivel kiválasztó szerv!
2009. dec. 17. 15:39
 7/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Nálam a védőnő erőltette állandóan a májat.. meg a tojássárgáját is..

Első gyerekem, úgyhogy próbáltam kínosan betartani minden "utasítást". Utólag rájöttem, kár volt erőlködnöm a májjal... Semmi baja nincs attól, hogy 9 hónapig nem ismerkedett meg vele... és most se nagyon.. :)

2009. dec. 17. 15:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Érdekes fiam picinek megette, most már utálja. Ahogy én is.

A kicsivel még nem kóstoltattam, ma néztem a könyvben 10 hónapos kora utánra írják (heti 1. v 2-szer asszem) , úgyhogy nemsokára adok neki. De ha nem fog ízleni neki, nem fogom erőltetni.

2009. dec. 17. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!