Miért szabad csak hetente egyszer adni májat a kisbabáknak? Mit tartalmaz?
Háát.. a kérdésedre a választ nem tudom, csak azt ,hogy én nem adtam neki, csak 9 hónapos korától, májkrém formájában. Ugyanis a bébiétel konzervnek (amiben máj van) olyan szaga (és nem illata) van, hogy felfordult tőle a gyomrom, amit meg én csináltam (sárgarépa, máj, krumpli, húsleves lével turmixolva) egyszerűen nem ette meg.. így nem is erőltettem. Most 1 éves, kb. hetente egyszer kap kenőmájas kenyeret, így megeszi...
Lehet hogy a vas sok benne ? (spenótot is ezért javasolt csak egy héten egyszer adni, de az is lehet, hogy a májban felgyülemlő méreganyagok miatt? Végül is a máj kiválasztó szerv...)
2. vagyok. Nálam a védőnő erőltette állandóan a májat.. meg a tojássárgáját is..
Első gyerekem, úgyhogy próbáltam kínosan betartani minden "utasítást". Utólag rájöttem, kár volt erőlködnöm a májjal... Semmi baja nincs attól, hogy 9 hónapig nem ismerkedett meg vele... és most se nagyon.. :)
Érdekes fiam picinek megette, most már utálja. Ahogy én is.
A kicsivel még nem kóstoltattam, ma néztem a könyvben 10 hónapos kora utánra írják (heti 1. v 2-szer asszem) , úgyhogy nemsokára adok neki. De ha nem fog ízleni neki, nem fogom erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!