Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenki gyereke hisz a...

Mindenki gyereke hisz a Mikulásban/Télapóban? Van, aki kezdetektől fogva nem úgy neveli a gyerekét, hogy ebben higgyen?

Figyelt kérdés
Érdekel, hogy van- e köztetek olyan, vagy ismertek-e olyan szülőket, akik nem "hitegették" a gyereküket ezzel . Csak azért vetődött fel bennem a kérdés, mert egyszer olvastam, hogy valaki azért lett pszichiáter, mert kiskorában nagyon megviselte, megdöbbentette,hogy valójában nem is léteznek, és a szülei nem mondtak igazat. Az én babámmal még elbohóckodunk a Mikulással (nincs még 1 éves) :)Érdekelnek a különböző vélemények!!
2009. dec. 4. 16:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ma este viszem a Mikulàshoz a gyerekemet,aki 9 honapos!És nem hiszem hogy ha késöbb ràjön hogy mi az igazsàg,akkor az megtöri majd egy életre szoloan.Hisz ha ismeritek a történetet akkor valojàban volt egy ilyen bàcsi,aki megajàndékozta a gyerekeket,igaz nem vilàgszerete,de akkor is.
2009. dec. 4. 16:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolom, hogy valakiből csak azért lesz pszichiáter, mert a szülei "hitegették", hogy létezik a Mikulás.Szerintem nem rossz dolog.A meséknek sincs sok valóság tartalmuk, mégis olvassuk őket.Szerintem a Mikulás megfelelő módon egy idő után példa a gyerek előtt.:)Az én gyermekem is hisz a Mikulásban.:)
2009. dec. 4. 16:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Persze, ez csak egy egyéni eset, egyébként világhírű pszichiáter lett :))) Mindenféle vélemény érdekel, köszi az eddigi válaszaitokat !!
2009. dec. 4. 16:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Pszichológiailag, megvannak ennek az ellen magyarázata is, mint mindennek. Nevezetesen az, hogy jó az a gyerekenek, hogy az hiszi (ált. azért tudják, hogy egy játék), hogy az ajándékot, nem csak úgy kapja a szüleitől hanem valami mesebeli lénytől, hiszen ekkor még nem tudja viszonozni. Így arányban marad az adok-kapok egynesúlya és ez megnyugtatja a gyereket.

Hogy az igazság kiderülése, valakiben lelki törést okoz, elképzelhető, de kellett másnak is lennie a háttérbe, hogy ilyen hiteltelenek lettek számára szülei.

2009. dec. 4. 16:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

6 éves a lányom és még mindig hisz a Mikulásban és Jézuskában :-)

Már hónapokkal előtte találgatja, hogy vajon mit fog kapni. Rajzokat készít, amiket aztán el szoktunk küldeni.

Idén már felkészültem arra, hogy esetleg rájön a turpisságra. Ha eljön az ideje, akkor el fogom mesélni neki a Mikulás és Karácsony igazi történetét. Valamint azt, hogy az igazi Mikulás és Jézus már nem élnek, ezért az anyukák és apukák szokták helyettesíteni őket. Nem hiszem, hogy ez hatalmas lelki törést fog neki okozni.

2009. dec. 4. 17:11
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A fiam 6 éves volt, mikor az óvodai télapó műsor előtt elmondtam neki a valóságot a Télapóról és a Karácsonyról. Elmondtam neki, hogy ez egy csodálatos mese a gyerekeknek, a szülőktől, rokonoktól és biztosan ő is tovább fogja adni majd a gyermekeinek, vagy a kis rokonoknak. Mindezt azért tettem, mert fő az őszinteség nálunk, és ő akkor volt nagycsoportos - és ők már csicseregtek mindenfélét, így nem akartam, hogy csalódjon majd bennem - valamint évveszttése miatt a következő évi télapó műsornál is ovis volt. A beszélgetés eredményes volt, mert a 3 évvel fiatalabb unokatesójának úgy mesélt a Télapóról és a Karácsonyról, mint a felnőttek. Nem mondta el a mi kis titkunkat.:)
2009. dec. 4. 18:15
 7/7 A kérdező kommentje:
18:15-ös, ez nagyon aranyos ! :)) Köszönöm, mindenki válaszának örültem ! :)
2009. dec. 4. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!