Úgy érzem, hogy tejallergiás babámat nem etetem táplálóan. Mit adhatnék a fiamnak, hogy jóllakjon és hízzon?
11 hónapos és tejfehérje allergiás.
9-kor vaniliás gabonapép fél üveg gyümölcsös-rizses üveges babakajával-200ml
13-kor fél valamikor egy üvegnyi főzelék
16-kor fél egy üveg gyümölcsös babakaja
19-kor sinlac vagy gabonapép gyümölcsös-rizses üveges babakajával.
Valamennyit még szopik, napok óta hibiszkusz teát adok neki, mert a vizet sem issza, pedig nyár óta mindennap kap , csak nem iszik belőle szinte semmit.
Etetések között: szokott enni vajas zsömlét, néha virslit, tojássárgáját, sárgarépát levesből.
Saját készítésű kajából pár kanál után nem kér többet-rendszeresen adnék neki házit is.
Mivel etessem a fiamat????
Súlya nemigen nő.
Szia! Napokban volt egy tejallergiás kérdés, ahol az anyuka recepteket és kajatippeket kért. Megtaláltam, belinkelem hátha segít.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
9 hónapos lányom kipattog minden tejterméktől, ezért nem kap. Üvegeset nem adok neki mert nem igazán eszi meg, meg nekem sem ízlik,mindegyiknek ugyan olyan íze van. A következőket főzöm neki, szereti őket, szívesen eszi nem úgy mint az üvegest, és nagyon szépen hízik tőle!
Gyümölcs mindig van itthon, alma körte banán narancs, sparos fagyasztott barack, ezeket egymással kombinálva vagy magában háztartási kekszel, babapiskótával botmixerrel pépesítem és kész is! Egészséges tele vitaminnal.Pár recept
Spagetti:
Leforrázok 2 paradicsomot lehúzom a héjét ketté vágom kiskanllal kikaparom a magjait és apró kockára vágom. Pici hagyma felét apróra végom 1 kanál olajon megsütöm, majd ráteszem a paradicsomot, kis sót teszek rá és így főzöm míg levet nem enged, majd pici bazsalikomot teszek bele, szárítottat.
Másik edényben egy kocka csirkemellet kis tojás nélküli tésztával kb 10 szem jó puhára főzöm 20 perc, leszűröm és a paradicsom mártással turmixolom.
Cékla főzelék:
2 kg céklát meghámozok 2 órán át főzöm majd leszűröm és egyenként folpackba csomagolva fagyasztom. Mikor ezt akarok készíteni reggel kiveszem, délig felenged, egy burgonyát 1 kocka csirkemllel 15 perc alatt puhára főzöm majd kiskanál olajjal a céklával turmixolom.
Spenót főzelék:
3 kanál olajon 1 hagymát megsütök, majd a fél kilós mirelit spenótot ráteszem fagyosan, lefedem és felenged majd még kb 15 percig hagyom rotyogni. Másik edényben 3 burgonyát, fél csirkemellet megfőzök, leszűröm és a spenóttal turmixolom. Ez kb. 4 adag kaja, 2dl-es műanyag pohárba fagyasztom, s ha kell csak reggel előveszem délig kienged megmelegítem mikróban és kész is.
Húsleves:
Répát zöldség gyökeret zeller gyökeret karalábét csirkecombot burgonyát oda teszek főni, majd mikor jó puha turmixolom, ebből is mindig többet készítek és fagyasztom.
Pörkölt rizzsel:
Egy kis edénybe öntessz vizet 2 evőkanál rizst puhára főzöl, másik edényben kis hanymát megsütsz, teszel rá pár kis csík csirke mellet, 1 paradicsomot, pár kocka paprikát megsütöd, majd turmixolod a leszűrt rizzsel, vagy burgonyával és kis ramaval.
Karfiol főzelék:
Karfiolt brokkolit burgonyát csirkemellet puhára főzök, majd turmixolom és fagyasztom.
Gesztenyés főzelék:
Burgonyát almával megfőzök, majd natúr gesztenyepürével, fagyasztott meggyel turmixolom.
Mind kész van max fél óra alatt és csak egy fazékba kell bele dobálni alá gyujtani majd mikor megpuhultak lekapcsolni és kész is!
Próbáld ki hogy reggelire kapja a gabona pépet, tízóraira a gyümölcsöt, ebédre főzeléket, uzsonnára kenyeret fonott kalácsot kakaós kiflit brióst virslit teával+ gyümölcs
vacsorára ismét gabona pép
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!