Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi volt a legmagasabb...

Mennyi volt a legmagasabb láza a babádnak, és hogyan csillapítottad?

Figyelt kérdés
Nálunk 39 fok volt a legmagasabb a 4 hónapos oltás után (éjszaka). Felhívtam az ügyeletet, hogy milyen gyakran adhatok neki kúpot, mert az előzőt-nurofent 5 órája kapta - adhattam neki + pár percenként vizes törölközőbe csavartuk, arra pedig szárazat tettünk. Másnap meg Germicid-et váltottunk ki, mert a nurofen gáz volt.
2009. nov. 15. 09:24
 1/8 anonim ***** válasza:
11%
Ne csavargasd szegényt vizesbe.Inkább test hőmérsékletű vizben fürdesd meg.Nurophen beadésa után 2órával lehet lázkupot is adni.De még szárazzal is betakartátok,semmit nem ért.Csavard magad vizes törölközőbe.Aki mondta neked azt kellett volna.
2009. nov. 15. 10:39
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem találom hasznosnak a válaszod, ugyanis

1. a módszer hatékony volt

2. Régebben a védőnő is ezt mondta

3. Az ügyeleten is ezt mondták

4. A mi lázunkat is így csillapította Anya

5. Nem a kérdésemre válaszoltál

2009. nov. 15. 11:06
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyébként nem hideg vizes törölközőről van szó (amennyiben ezt gondoltad), hanem állott vizesről.

Normális - nem feleslegesen kioktató válaszoknak örülnék !!

2009. nov. 15. 11:10
 4/8 anonim ***** válasza:
68%

40fok volt a legmagasabb láz, a fiam 9-10 hónapos volt. Mi is tekertük vizes törölközőbe, rá pléd. Amikor megmelegedett rajta kicseréltük. Ezen kívül hűtőfürdő is volt, de erről a dokibácsi lebeszélt, nehogy megutálja a fürdést.

Két hatóanyagú lázcsillapítót variáltam, hogy 6 óránál gyakrabban adhassam be neki: Nurofen(ez nem jött be) és Cataflam cseppek (ez suzuper, csak vényköteles)

Egy hétig tartott a lázas állapot, rettenet volt, senkinek sem kívánom!

2009. nov. 15. 11:35
 5/8 anonim ***** válasza:
68%

39,7 -e volt a legmagasabb. Én Germicid C kupot adtam neki, aztán hűtőfürdőztettem, lement a láza akkor, de vissza is lázasodott. A vizes borogatás is jó ötlet, csak oda kell rá nagyon fiigyelni, h csak állott vizes legyen, és ne legyen sokáig rajta, mert megfázhat.

Nekem több orvos is mondta, hogy felváltva 4-5 óránként kell adni a lázcsillapítót, kupot, és szirupot. Nálunk bevált.

2009. nov. 15. 14:29
 6/8 anonim ***** válasza:
34%
Eü. dolgozoként tudom a módszered elavult.Nem oktatni akartalak,távol álljon tőllem.Ne találd a válaszomat hatékonynak,tekergesd szegény 4HÓNAPOS gyereket.Én nem teszem.Az első válaszoló voltam.
2009. nov. 15. 15:13
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

A "tőlem" egy "l" betű.

2009. nov. 15. 22:05
 8/8 anonim ***** válasza:
48%
Tudom,de már nem volt kedvem javitani.De köszönöm.
2009. nov. 16. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!