Mik ezek a kiütések a babámon?
Csak az arcán van, a két pofiján kb 2-2 darab, és a homlokán, itt viszont viszonylag sok egymás mellett. Pici, hegyes a közepe, és körülötte piros. Tudom kép nélkül nehéz, de mégis mi lehet? Ha meleg kiütés lenne, akkor a fenekén is lenne nem? Egyébként 3 hetes, tápszeres (Milupa HA Start Optima), de napi 2-3x cicit is kap (bár abból nem sok tejcsi mehet neki, pár korty talán). Van valakinek valami tippje? Ismerős esetleg?
Köszönöm a válaszokat.
Semmi baja sincs a babátoknak!Csak az anyai hormonok okozzák ezeket a kis pöttyöket.Ürül kifele a szervezetükből,ezért "pattanásosodnak" ki.
El fog múlni olyan 6-8 hetes koruk körül.
Jó babázást! :)
szia.
az én ismerősömnek 4 hetes a babája, pont valamelyik nap láttam és ugyanez a prolémája. Az ő védőnője azt mondta,hogy ez az anyatejtől van és teljesen normális, el fog múlni.
bár te azt mondod hogy nem sokat cicizik, de lehet hogy ahhoz éppen eleget, hogy kiütéses legyen, vagy akár a tápszer miatt is lehet, talán van olyan összetevő benne, amihez a babád szervezete még nem szokott hozzá.
Szia!
Ne legyen igazam, de akár tejfehérje-allergia is lehet.
Én sem tudom szoptatni, csak úgy mint te. Elsőre nekem is azt mondták h tejkiutes. Aztán durvult a helyzet, tele lett a pofija tűszúrás szerű kiutesekkel amit összefüggő vörös folt kötött össze. Na ekkor derült ki h tejfehérje-allergiás. :-( Nekem is az volt gyanús h mitől lenne annyira tejkiuteses mikor nem kap annyi anyatejet....
Amúgy a tejkiutes (ami az anyatejtol van) közepe fehér mint egy pattanas. Ennek a kiutes ami nekünk van nincs közepe, csak piros.
Amióta kiderült tápszert váltottunk (Milumil Pepti). Ez szója alapú nem pedig tehéntej.
Két hete isszuk ezt. A helyzet szerencsére javult. Remélhetőleg ki fogja nőni. :-)
Szerintem mutasd meg orvosnak, biztos ami biztos.
Ja, még annyi, h nekünk az allergia csak kiutes formában jelentkezett, tehát hasmenés nem kísérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!