Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi tegyek, hogy 3 hónapos...

Mi tegyek, hogy 3 hónapos babám 3 óránként egyen?

Figyelt kérdés
Most tölto a 3 hónapot,már pár hete 2 óránkánt eszik.Újabban elég kis bukós is.MA voltubk vizsgálaton reflux gyanúval,ahol közölték,hogy túletetem,egy ekkora baba még ne legyen ilyen méretű.Amikor azt gondolom hogy éhes (orsít mint a sakál és csak akkor hagyja abba,ha megetetem),akkor igazából más baja van,csak nem tudom értelmezni.Persze bőgtem...Azt mondták,csapjam be vízzel.Mit tegyek?Csak anyatejes,6.5 kiló,62 cm,nem duci,szép formás.
2009. okt. 27. 12:41
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Bocs,csak kicsit pipa vagyok.Szóval tölti,voltunk,ordít
2009. okt. 27. 12:42
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért nem jó egy 3 hós babának a 6,5 kg 62 cm méret...

Egyébként mennyiket eszik?

2009. okt. 27. 12:46
 3/26 anonim ***** válasza:
51%
Ne foglalkozz vele mit mondtak!!! Ennyi idős korban minden baba bukós, ki jobban, ki kevésbé. El fog múlni.Ha ő két óránként éhes, akkor két óránként egyen. Ne hagyd, hogy egy óra hosszat sírjon! Felesleges neki a víz, attól nem gyarapszik, a súlyával pedig semmi gond. Nyugodtan egyen, mikor éhes. Gondolom ha nappal ilyen sűrűn eszik, éjjel alszik. Valamikor meg be kell pótolni.
2009. okt. 27. 12:56
 4/26 anonim ***** válasza:
76%
Az én babám 2,5 hónapos, ő is két óránként eszik nappal. Én egy kis teát szoktam neki adni.Nekünk a Mecsek Baby tea vált be, emésztést elősegítő, így még a hasa sem fáj.
2009. okt. 27. 13:00
 5/26 anonim ***** válasza:

Mikor lesz 3 hónapos a picur? Csak azért kérdezem, mert nekem is 3 hónapos lesz a bébim (1 hét múlva)

egyszer nekem is azt mondta a dokink, hogy sokat eszik, próbáljam a szopit kihúzni 3 órára, mert nekem is volt ilyen, hogy 2 óránként akart enni. Nekem is javasolták, hogy babavízzel, esetleg kamilla teával (mert hasfájós) próbáljam a 2 szopi között kínálni. No, persze köszöni, de nem kéri...így ha éhes, akkor eszik. Igaz, Ő már nem kér 2 óránként cicit, de 2,5 óránként azért már igényli. Most is lett volna még 40 perc a szoptatásig, de üvöltött, mint a sakál. Éppen sétából hoztam fel, gondoltam a friss levegőn megjött az étvágya, így nem szórakozok vele, hanem megetetem. Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy mit mondanak, ha éhes, tedd cicire. Nekem a védőnőm is azt mondta, hogy anyatejnél nincs limit, szóval ....

az én babám egyébként 5300 gramm és 3 kilóval jöttünk haza a kórházból

Üdv!

2009. okt. 27. 13:02
 6/26 A kérdező kommentje:
Éjjel egyszer kel enni,néha kétszer,tehát ki tudja pihenni a gyomra a terhelést.Egyszerre kb 100-at eszik,nem tudom,ez milyennek számít (néha 120,néha csak 80).Az egészben az a legjobb,hogy teljesen elbizonytalanítottak.Mi van,ha igazuk van és tényleg nem éhes,mikor megetetem?Gyakran egy órával kaja után is jön vissza cucc.
2009. okt. 27. 13:02
 7/26 A kérdező kommentje:
Vasárnap lesz 3 hónapos.Hiába próbálom lekötni,elterelni a figyelmét,cumit adni neki,semmi nem válik be.
2009. okt. 27. 13:03
 8/26 anonim ***** válasza:
52%
Ne foglalkozz túlzottan mit mond a védőnő és a dokinő.Bízz saját ösztöneidben.Nekem 4 hónapos lesz a kislányom,az elején csak szoptattam 1 hétig.Fél óra szopi,10 perc alvás,ordítás.Közölte velem a védőnő,hogy nem az éhségtől sír!!!!Hát dehogynem!!!Szerintem nem lakott jól a tejemtől.Aztán mindig rásegítettem tápival,és egyre nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett.6 hetes kora óta csak tápszert kap,és semmi problémánk.6,8 kg,61 cm,formás,majd kicsattan az egészségtől.Amúgy nem tudod becsapni vízzel,mert te sem laksz jól mondjuk fél liter vízzel ha éhes vagy.Lehet,hogy a te esetedben sem elég tápláló a tejed,írass fel tápszert,és mondd azt,hogy az idegeskedéstől elapadt.És szép fokozatosan adj neki,mindig anyatej után.Meglátod,hamar kialakul a rendszer.Borzasztó,hogy már a terhesség allatt azzal frusztrálják a kismamákat,hogy ha nem tudsz szoptatni,az mekkora tragédia,és hogy hú-meg há milyen anya vagy.Én 1000%-ig biztos voltam benne hogy lesztejem bőven és csak szoptatom majd,szóval nem hozzáállás kérdése.Azok dobálnak kővel,akik miatt nem jó a tejünk.Ja,én a BEBA HA start aktívot adom.Amúgy régen se volt minden anyának teje,mégis felnőttünk,pedig akkor nem voltak ilyen szuper bevizsgált tápok.Fel a fejjel!
2009. okt. 27. 13:37
 9/26 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a túletetéstől bukik. Nem mocorog most már többet, mint eddig? Az én kisfiam is nagyon bukós volt, kicsit jobban, mikot már forgolódott, aztán mászott... Amúgy az első tanácsadáson nekem is azt mondta a védőnő, ( nem a miénk ), hogy ne adjak neki annyit enni. Nekem is rosszul esett akkor, de megetettem, ha éhes volt. Ha nem azért sírt, úgysem fogadta el a cicit.
2009. okt. 27. 13:42
 10/26 anonim ***** válasza:
Ja,még annyit,az én babám is bukós,van hogy 1-2 órával kaja után.De már elkezdtem neki püréket adni,az esti tápot meg felváltottam tejbedarapépre.SZóval mióta mást is kap,szinte alig bukik.Ez sem igaz,hogy a felesleget bukja vissza,van,hogy csak egyszerűen rosszul nyel.Van egy ikres barátnőm,akivel majdnem egyszerre szültünk.Neki a kislány sokat buki,a fiú pedig szinte semmit.Pedig ugyanazt,és nagyjából ugyanannyit eszik.
2009. okt. 27. 13:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!