A Cebion csepp tényleg árt a babák veséjének? Én már régóta adom a babámnak.
Még sosem hallottam erről.
Azt tudom, hogy a c-vitamin túladagolás árt a veséknek, de a cebion nem hiszem, hogy ez a kategória.
Sok folyadékot kell inni és akkor nem árt. Pont most magyarázta el nekem is a dr.nő, hogy ha nem iszik eleget a c vitamin mellé akkor okozhat vesekövet.
De c vitamin hasznos antioxidáns add csak nyugottan.
Nem vagyok orvos, de ezt már én is hallottam és utánajártam a kérdésnek. Nem is adom a gyerekemnek, mert ezt az infot kaptam:
- Mivel szintetikus C vitamin, így az adagból max. 10% hasznosul a szervezetben.
Valamint nem lassú és folyamatos felszívódású, ezért csinál egy C vitamin csúcsot a szervezetben, ennek következtében elsavanyíthatja a vizeletet, melynek következtében fokozódik a szemcsék (vesekő vagy homok) kialakulásának veszélye.
Sokkal jobb, szoptatási időszakban az anyukának természetes forrásból származó, magas rosttartalmú készítményekbe ágyazott C vitamin fogyasztása. Így nem lesznek mellékhatások, és egyenletesen szívódik fel a C vitamin, amit aztán - szoptató anyukák esetében - a baba is megkap.
Egyébként a Cebionnak is utána lehet olvasni a neten (hivatalos oldalon), ott is írja a húgyúti kövesedést, mint lehetséges mellékhatást.
Mivel nekem is volt gondom a vesémmel gyerekkoromban, így a lányomat nem teszem ki kockázatnak, olyat kap, ami nem árthat a szervezetének. Meg javarészt tőlem kapja, mert még szopik.
Remélem segítettem, minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!