Hogyan lehet házilag tejpépet készíteni?
Tejpép = tejbegriz.
1 dl tejbe belekeversz 1 csapott evökanál (esetleg kicsit kevesebb, ha higabban akarod) és kevergetve fözöd, amig a tej felforr és kezd az egész sürüsödni. A keverés fontos, mert különben nagyon könnyen leég. (Ha gáztüzhelyed van, akkor tegyél az edény alá lángelosztót.)
Szerintem ugyan nem árt a gyereknek a cukor se, de a te gyereked...
Vízben megfőzöd (nagyon) a rizst és anyatejjel vagy tápszerrel kevered. Keverheted bármilyen gyümölccsel, amit már esztek, esetleg a rizst főzheted úgy, hogy picike vanillíarudat dobsz a vízbe felvágva.
(nestlé rizses tejpépben nincs cukor)
Nem írtad mennyi idősek vagytok, mert ha már esztek glutént és tehéntejet, akkor jobb a tejbegríz sztem.
Nekem az mondta a dietetikus (cukros voltam terhesség alatt), hogy az egészséges és főleg fejlődő, mint egy gyereké,szervezetnek szüksége van a cukorra.
Úgyanúgy ahúsra az izmok fejlődéséhez.
De nem kell minden nap adni a gyereknek tejpépet.
De vehetsz tejmentes pépet (Hunmana), grízt, rizspépet (HIPP) és te teszel hozzá tejet, vagy vizet, gyümölcsöt.
Én anytejből szoktam csinálni, amíg van a fagyasztóben.
Bár nem nekem írtad, de szemet szúrt: a terhességi cukor hormonálisan alakul ki.
Én egy grammot nem híztam terhesség alatti, mégis kialakult a terhességi cukor. Az ellenőrzéseken a kismamák kb 90 % vékony volt, egészségesen táplálkozott.
Én nagy cukorellenes vagyok, még a gyümölcsök közül is megválogatom mit eszek meg, mégis kialakult.
Aranyos, hogy figyeltél a terhesség alatt erre, de nem rajtad múlik, hogy terh cukrod lesz-e vagy sem.
Én sem akarlak téged megbántani, de olvass utána mielőtt látatlanban ítélkezel, még akkor is ha jó szándékkal teszed!
volt cukros:
Talán azért mert már 37 vagyok.
A fiamnál 28 évesen nem voltam cukros, ő mégis 4,4 kiló lett.
10 éve édesítőt használok.
Tehát nem azért lettem cukros, mert öntöttem magamba a cukrot.
Ez nem ettől függ!!
előző
A lányom, akivel cukros voltam, 4 kilóval született, 12 kilót híztam,(170 cm vagyok) szülés után nem volt rajtam felesleg.
7 hónapos, javában szopik.
Nem vagyok fitness kismama, de kövér sem.
Kicsit sértő volt, amit írtál.
Ne adj cukrot a gyerekednek, de majd ne csodálkozz, ha 4-5 éves korában titokban csokit fog enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!