Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerekem elmaradt a fejlödésbe...

Gyerekem elmaradt a fejlödésben? Sürgös?

Figyelt kérdés

Kislànyom 6 honapos,1 hetes.Tud hàtrol hasra fordulni,vissza nem.

Feltud a babakocsiban magàtol ülni,de csak ott.Megfogja a jàtékot,szàjàba veszi làbàt.Nevet.Sokféle hangot ad ki:

meme,nyanya,néném,dàdà stb...

Hangokra figyel.Foga még nincs.68 cm.6800 gramm.

Baràtnöm azt mondta ma,hogy nem akar megbàntani,de a gyerekem levan maradva.

Kérdem miben?

Azt mondja hogy ö észrevette,hogy egy jàtökot ha elé tesz,nem csap le egyböl rà,hanem megfigyeli.

De ugyan elöbb nem megkell néznie,mi az,aztànérte nyulni?

Ezzel nagyon megbàntott,de lehet igaza van?

Hozzàtette:ugyan,ne aggodj,nem akarlak bàntani ezzel,csak ezt figyeltem meg.

Àllitolag az ö fia hat hoanposan,nagyobbik lànya 10 honaposan màr jàrt.És okosak,fejlettek.

Sokat sirtam ma emiatt,de szerintetek is baj,hogy nem lecsap a jàtékra,hanem pàr pillanatra elöbb megfigyeli?

Ezek szerint a gyerekem buta?

2009. okt. 3. 20:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne buta a gyereked? Gyönyörűen mozog, amit leírtál az egy tökéletes gyermek képét állítja elém. Az, hogy megfigyeli a tárgyakat, az egy jó dolog, hiszen sok tárgyat már felismer, pl a játékait, s ami ismerős, vagy kedvenc, annak örül is!

Alapszabály, sosem szabad a babákat összehasonlítani, mert nincs két teljesen egyformán fejlődő gyermek!

2009. okt. 3. 20:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

A gyereked tökéletesen fejlődik, a barátnőd meg...

gyógytornász

2009. okt. 3. 20:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy buta!!!Minden baba más és más.A mozgásban sincs lemaradva,ne aggódj.Nem kell rögtön rácsapni a játékra neki.Többféle képen figyelik meg a játékot és minden mást is:MEGNÉZIK,szájba veszik,forgatják,tapogatják...

Szóval fel a fejjel!!Biztos nagyon okos,tündéri kis cserfes angyalka a lányod.Ha valami baj lenne,akkor te lennél az első,aki észrevennéd.Az anyai szíved megsúgná!

2009. okt. 3. 20:33
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy buta a gyereked. Egy normálisan fejlődő 6 hónapos. Tudod ki a buta? a drágalátos barátnőd, aki megpróbálja neked bemesélni, hogy az ő gyereke 6 hónaposan járt. Na ő agybeteg!

nem vagytok lemaradva! Tény, hogy a gyerekek nem egyformán fejlődnek, de 1 éves korukra mind ugyanazt tudják.

Nézd meg ezt, és nyugodj meg:

[link]

2009. okt. 3. 20:33
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2009. okt. 3. 20:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Buta a barátnőd!Már bocsánat!

Egyáltalán nincs lemaradva a babád!A én lányom is ezeket csinálta 6 hósan.Majd egyik napról a másikra rájött hogy fordúljon hanyatt.Majd kúszott de csak hátrafelé.Négykézlábra állt, ebből lett ülés és később mászás.Mindezt 1,5-2 hónap alatt.Most 8hós és lassan már feláll.

Minden baba a maga ütemében fejlődik!Nem szabad síettetni semmit.És főleg nem kell másik gyerekekhez hasonlítgatni.(ezt mond meg a barátnődnak)Nem vagytok elmaradva semmivel!Az pedig hogy nem csap le egyből a játéra...egy hülyeség.Eből nem lehet következtetni semmit.

Jó babázást!A barátnődnek meg magyarázd el a dolgokat.

2009. okt. 3. 20:38
 7/18 anonim ***** válasza:
76%
Hát szép kis barátnő... Én a helyedben messziről elkerülném. A gyerekednek égvilágon semmi baja, egyáltalán nincs lemaradva. Szerintem ezzel csak bántani akart a "barátnőd". Az meg, hogy 6 és 10 hónaposan jár egy baba, az hazugság. Ilyen nincs. Nyugodtan visszavághatsz neki, hogy "te meg erőltetted a sétáltatást, és ezzel a gyerekeid egészségét veszélyeztetted".
2009. okt. 3. 20:38
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Csak csatlakozni tudok. Ki nem állhatom az ilyen tudálékos anyukákat, hogy még a barátnődnek is gondolja magát az meg szánalom. Minden gyerek üteme más és más. Az egyik ezt, a másik azt tanulja meg hamarabb. Az, hogy mondjuk eldicsekszik a gyereke teljesítményével, az egy dolog. Ha ezt úgy teszi, hogy a tiéddel hasonlítja össze, degradáló módon, az nem kis hiányosságra utal agyilag, de, hogy még ilyen megjegyzést is tesz, hogy le van maradva, na az már több a soknál!

Ne sírj, inkább engedd el eztán a füled mellett, amiket mond, mert süt belőle a rosszindulat. Én tuti el is kerülném.

Nincs semmi baj a babáddal, teljesen okés, amit és amikor megtanult!

Boldog babázást kívánok, csak a szívedre hallgass!

2009. okt. 3. 20:46
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak megerősíteni tudom az előttem szólókat. Az én fiam is ezeket tudta ebben a korban. Az a lényeg, hogy nyúljon a tárgyakért. Az csak jó szerintem ha előtte meg is figyeli őket. Egy kis bíztatásként: a fiam nem hogy le van maradva mostanra, de messze megelőz jó pár gyereket. Miután megtanult hasra fordulni, utána pár héttel elkezdett kúszni, aztán rá két hétre mászni majd felülni. 7,5 hósan felállt és 11 hónaposan elindult. Szóval még bármi történhet. Simán előfordulhat, hogy beelőzi akár a kortársait. Egyébként most 1 éves a fiam és egy kezemen meg tudom számolni hányszor fordult hasról hátra. Egyszerűen nem volt érdekes neki, mivel rájött, hogy a tárgyakat könnyebb elérni ha hasra fordul és a lábaival próbálja hajtani magát. A barátnőd meg ugyancsak rosszindulatú. Hidd el, ha a gyerkőcöd le lenne maradva, akkor a gyermekorvos szólt volna már és elküldtek volna gyógytornára. Minden gyerek más és más, nem lehet összehasonlítgatni őket.
2009. okt. 3. 20:51
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Jééézusom, az ilyen barátnőt kerüld!!! Azt a baromságot meg ne hidd el, hogy 6 hónapos baba már tud járni!!! Ilyen nincs. A gyermeked szerintem rendben van. Az igaz, hogy nem szuperkorán csinál dolgokat, de normális, amit csinál. Leírom a fiam példáját: ő 5 hónaposan fordult át, 7.5 hónaposan kúszott, 10 hónaposan felállt és kapaszkodva elindult, de csak 11 hónaposan mászott. Ő is ilyen "megfigyelő" típus volt, mint a te babád, most 14 hónaposan mindenkinek az a véleménye, hogy az átlagnál okosabb (még kisbaba anyuka társaknak is). Szóval, ő sem csinált korán dolgokat, de ettől még teljesen normális. Ha aggódsz, mutasd meg a dokidnak, de szerintem ő is meg fog nyugtatni.
2009. okt. 3. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!