Kezdek ideges lenni, lusta lenne a babám?
4 hónapos lett a kisfiam,igazi kis zabagép,8 kg(de nem kövér,inkább hosszú),anyatejes.
egészséges kisbaba,,
viszont várom hogy elkezdjen forogni mászni,kúszni,sok itteni anyukát olvasom hogy az övé már ülne,forogna miegymás.
hát az enyém elvan fekve mint a befőtt.
természetesen a reflex megvan benne szoktam tornásztatni:
felemelem a hónaljánál és ha lába a földet érinti akkor lépegetni kezd,ha oldalára fordítom már magától erőlködve,de átfordul,ha hasra fordítom és a talpát kitámasztom a kezemmel akkor kinyomja magát előre,a fejét már régóta tartja azzal nincs gond,a játékait két kézzel fogja,ezzel sincs baj.
igazából ez a kúszás mászást várom már,félek hogy lemarad,
vagy csak egyszerűen lusta?
hány hónapos koráig kéne elkezdnie ezeket csinálnia?
van egy 3 éve lányom is sajnos vele már nem emlékszem mikor kezdte el ezeket a manővereket,
tudom minden baba más,de kezdek megijedni.

Nagyon ráér még.
6 hónapos korig "kell" megfordulni hasra, hátra.
8 hónapos korig el kell kezdeni kúszni.

4 hónaposnál ne aggódj semmi ilyesmin:)
Kúszni 6-7 hónapos korban szoktak átlagban,mászni meg 8-10hótól,de van aki még később:)
4 hónaposan nem is kell semmi ilyesmit neki tudni.Hagyd fejlődni a saját ütemében,a súlyát semmiképp ne tedd rá a lábára,gerincére,mert ahhoz ő még kicsi.Nem is kell ezt a gyakorlatot csinálni.
Tökéletes a gyermeked,ne aggódj:)

Az elottem szoloknak igazuk van, mindeb rendben a babaddal, szerintem azt allitas dolgot ne csinald. en nem lepegetek igy a babanmal, 9 honapos, all es az agy mellett mar lepeget de soha nem allnek moge es ingerelnem direkt a lepegeteshez- deveny tornaszunk tanacsa. Ha 6 honapos koraban,koraig nem fordul érdemes szakemberhez vinni,de ez még messze van nektek.
Jó egeszséget!

köszi
amúgy nem kényszerítem hogy lépegessen,ne úgy képzeljétek el hogy leteszem a földre az egész testsúlyával,hanem én tartom a levegőbe és épphogy érinti a lába ujja a földet,vagy az ágyat,(ezt a neonatológián mutatták mikor volt a 6 hetes kontrollja,)
fürdetés előtt szoktam kicsit tornásztatni stb,
a lényeg hogy nincs lekésve semmiről
és igaza van az egyik anyukának,hogy a múltkor még csak feküdt az oldalán,másnap már nehezen,de lassan lassan átfordult a hasára kis segítséggel, szóval egyik napról a másikra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!