Terhességi csalánkiütés lehet? Nektek mikorra múlt el? Mivel kezeltétek?
Egy hete szültem, a terhességem utolsó hetében jött ki először. Azt gondoltam, biztos a csíkosodás elleni olajtól van. Eléggé csíkos lett a hasam a köldök alatt és azokon jöttek ki a hólyagok.
Holnap megyek bőrgyógyászhoz, bár elég nehéz a baba mellett eljutni.
Anyatejes a babám, neki nem lehet baja tőle ugye?
Nekem is ez volt.
Azóta sem tudták megmondani a dokik, hogy mi lehetett, a véleményük az volt, hogy valami terhességgel összefüggő hormonális oka lehet a csalánkiütésnek. De csak ennyit tudtak mondani.
Nekem Fenistil Retard-ot (tablettát) írt fel a terhesgondozást végző nőgyógyász doki, arra a két-három hétre, amíg még meg nem szültem. Szülés után már nem szedtem semmit, a szoptatás miatt. (Egyébként a nőgyógyász doki engem is beutalt vele szakrendelésre: a belgyógyász megállapította, hogy semmi bajom nincs, makk egészséges vagyok, a bőrgyógyászatra már nem jutottam el, mert szültem.)
Egyébként a babára, szoptatásra semmilyen hatása nem volt! Én is féltem, nehogy neki is ilyen legyen, de semmi!
Ne aggódj, egy-két hét és nyom nélkül elmúlik!
Majd esetleg írd már meg légyszi, hogy neked mit mondott a bőrgyógyász! Köszi!
Szia,
Nekem is volt ilyen,terhességi herpesznek hivják.
Nekem is kijött a hasamon,karomon,lábamon,és ugy viszketett hogy majd meg bolondultam.
Szteroid gyogyszert kaptam rá,meg krémet.
Kérdezz rá a dokidnál,vagy keress rá a neten a Googleban.
Szia! Megint az első válaszoló vagyok. Most van egy kis idő, leírom, hogyan volt nálam ez a kiütéses eset.
Nekem 2x jött elő a kiütés. A szülés előtt 2-3 héttel kezdődött és szülésre (kb. 2 hét alatt) elmúlt. Aztán szülés után 1-2 héttel megint előjött és ugyanígy elmúlt.
Nekem is kijött pár nap után az egész karomon, combomon, de hasamon volt a legdurvább. Rettenetesen viszketett nekem is. Szinte rosszabb volt mint a szülés :-) De komolyan, borzalmasan viszketett. (Ezeket nem írtam még az elején, azért írom most le.)
Még annyi, hogy biztos, hogy nem valami krémre, olajra vagy allergiás!!!!! Én nem használtam semmi ilyet a hasamra. Meg aztán gondolom, te sem kenegetted a karod sem például, mégis írtad, hogy kijött rajta. Ez egy ritka 'betegség' (vagy inkább: tünet), ami a szülés előtt, illetve után jelentkezik néhány kismamánál. Annyira ritka, hogy még az orvosok nagy része sem tudja, mi is okozza.
Én megmondom neked őszintén, a szoptatás alatt nem szednék már rá semmit. Ahogyan akkor már nem szedtem én sem (csak a terhesség végén, mert akkor előírta a doki, hogy ne úgy menjek szülni). Tudom, hogy rettenetesen viszket, de valahogy én is kibírtam azt a szoptatás alatti 1-2 hetet.
Egyébként ne félj, 1-2 hét és magától elmúlik, nyoma sem lesz, akkor is, ha nem kezeled semmivel. Sok kitartást kívánok neked hozzá!!
köszönöm a válaszokat! a krém nem használt, csak mégjobban belobbant tőle reggelre. Kicsit behintőporoztam, attól jobb sokkal. maradok ennél, ez természetesebb
remélem gyorsan elmúlik, hülyére tudnám magam vakarni. iszonyat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!