Nemtudok segiteni?
Mondani, mondani, mondani, rábeszélni, hogy csak próbáld meg, tényleg segíthet, stb.
Annak semmi értelme, hogy megmondod, mit csináljon, mert elküld melegebb éghajlatra. Nincs közöd közvetlenül hozzá. Tanácsokat adhatsz. Ha nem fogadja meg, sokat nem tudsz tenni.
Vannak alapvetően sírós babák, tehát ne abból indulj ki, hogy a tiéd milyen tüneményes volt.
Amúgy meg kicsit úgy érzem, hogy sokat vagytok együtt. Hagyd őket picit, majd kiismerik, megismerik a babájukat, rájönnek mi a jó, mi a helyes (ami nem biztos, hogy egyértelműen egyenlő a te nevelési szokásaiddal).
Óvatosan persze lehet jó tanácsot adni, de szerintem most hagyd kicsit őket.
Szerintem semmi kozod hozza.
Mindenkinek meg kell ernie a szuloi szerepre, nekik ez igy megy. Olyan orult nagy bakit nem kovetnek el ezekkel, amiket leirtal, hogy ne lehessen szo nelkul hagyni. Majd ha nekik nem jo, majd kernek tanacsot, addig meg pofa be.
Nem minden baba egyforma. Te a te babádat ismered, ő a sajátját. Annak az anyukának nem úgy jó, ahogy Neked. Nem biztos, hogy tudnál segíteni a babán azért, mert azt hiszed, hogy az jót tenne neki, amit Te gondolsz.
Szerintem is hagyd rájuk és örülj neki, hogy a Te babád nem volt se sírós, se pocakfájós. Az enyém hasfájós volt és hason pont úgy sírt...
De látod, ez nem letámadás volt. Mi csak kívülről, a leírásodból azt látjuk, hogy túlzottan rossznak gondolod, amit csinálnak, miközben bizonyára neked is és mindenkinek voltak/vannak hibái a gyereknevelésben.
Csak szerintem egy anyukának, a szülőknek maguknak kell megélniük a gyereknevelést.
Lehetnek jó tanácsaid, ha úgy érzed oszd meg velük.
De nekik kell rájönniük mindenre, nekik kell egymáshoz csiszolódniuk a babával. S ha ők szerinted ezt rögösebb úton teszik, hát tegyék.
Senki nem mondta, hogy 4 hetesen uh-ra kell vinni 2 bukás miatt. Azt viszont mondom, hogy ha anyuka így nyugszik meg, akkor vigye a babát.
Én az óvatos tanácsokat javaslom, ahol beszélgetés közben nem egyértelmű irányt adsz, hanem pl. rákérdezel, hogy "mi lenne ha..." és elmondod az ötleted.
Én sem támadtalak le :)
Legalábbis nem akarom, hogy úgy érezd.
Én sógornőm is mostanában fog szülni, és mindig megvárom, míg ő kérdez.
Illetve ímélben szoktam jó cikkeket küldeni neki, és azt veszem észre, elolvassa, mérlegeli.
De ki nem oktatom, mert önérzetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!