Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nemtudok segiteni?

Nemtudok segiteni?

Figyelt kérdés
Megszületett sogórnőmék babája.... aranyos kisbaba CSAK ordit non stop...! nekem van egy 19 hónapos lányom és kicsit tőlünk kedvet kapva vágtak bele a babázásba. Nekünk a kicsink egy tüneményeske volt...! Szinte sosem sirt (illetve gyorsan kitaláltam mi a hiba) Nos, elnézve mit művelnek a gyerekkel enyhén szólva kiboritó... Néha már tanácsolván és nem mondván megjegyzek FINOMAN ezt azt de ugy látom nem alkalmazza...! A baba, nem nagyon hízik... bár anyuka non stop (nem viccelek) eteti... van hogy 2 óra hosszán keresztül van a gyerek a cicin mondván eszik... Pedig dehogy... alszik a szentem a cicin anya meg ugy gondolja ez jó....! Párommalé csak állunk ott és nem értjük miért nem fogadják meg a JÓ tanácsot. Pl. nem teszi soha hasra... pedig a hasfájóságra pici gyógyír lenne... Már már ott tartok néha hogy felállok és megmondom mit hogy kellene csinálnia de az nagyon nagy családi botrányt inditana el... igy csak nézem hogy viszik jövő héten is orvoshoz mert a babaának 3 szor vissza jött egy egy pici tejcsi.... Hm... nehéz ez..! Segitenék én de hogy???
2013. febr. 4. 19:12
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
72%

Mondani, mondani, mondani, rábeszélni, hogy csak próbáld meg, tényleg segíthet, stb.

Annak semmi értelme, hogy megmondod, mit csináljon, mert elküld melegebb éghajlatra. Nincs közöd közvetlenül hozzá. Tanácsokat adhatsz. Ha nem fogadja meg, sokat nem tudsz tenni.

2013. febr. 4. 19:21
 2/36 anonim ***** válasza:
83%

Vannak alapvetően sírós babák, tehát ne abból indulj ki, hogy a tiéd milyen tüneményes volt.

Amúgy meg kicsit úgy érzem, hogy sokat vagytok együtt. Hagyd őket picit, majd kiismerik, megismerik a babájukat, rájönnek mi a jó, mi a helyes (ami nem biztos, hogy egyértelműen egyenlő a te nevelési szokásaiddal).

Óvatosan persze lehet jó tanácsot adni, de szerintem most hagyd kicsit őket.

2013. febr. 4. 19:24
 3/36 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem semmi kozod hozza.

Mindenkinek meg kell ernie a szuloi szerepre, nekik ez igy megy. Olyan orult nagy bakit nem kovetnek el ezekkel, amiket leirtal, hogy ne lehessen szo nelkul hagyni. Majd ha nekik nem jo, majd kernek tanacsot, addig meg pofa be.

2013. febr. 4. 19:35
 4/36 anonim ***** válasza:
Várd meg, míg annyira kiborul a sógornéd, hogy tanácsot kérjen, addig maradj távol tőlük, és akkor nem idegesíted magad.
2013. febr. 4. 19:40
 5/36 anonim ***** válasza:
54%

Nem minden baba egyforma. Te a te babádat ismered, ő a sajátját. Annak az anyukának nem úgy jó, ahogy Neked. Nem biztos, hogy tudnál segíteni a babán azért, mert azt hiszed, hogy az jót tenne neki, amit Te gondolsz.

Szerintem is hagyd rájuk és örülj neki, hogy a Te babád nem volt se sírós, se pocakfájós. Az enyém hasfájós volt és hason pont úgy sírt...

2013. febr. 4. 19:54
 6/36 A kérdező kommentje:
öhöm... hetente egyszer megyünk... most voltunk két nap egymás után mert a kicsi szobáját párom dekorálja... anyósnál találkoztunk a közös ebéden pl... Egyáltalán nem vagyok sokat velük... sőt...! nem az én babámból indultam ki.. mert ő is sirt csak én nem ugy voltam vele minden sírásnál hogy tuti éhes... nem irtam le sok mindent.. nem irtam le azt se hogy onnantól hogy haza jöttek 3 hétig nem érte őket levegő sem mert az ablakik nem vitték a picit...! Kicsit most én lettem letámadva pedig tényleg csak segitenék de mindegy. De ti ugy gondoljátok hogy egy 4 hetesnél indokolt az ultrahang mert sír és bukott 2x. Na mindegy. Így kérjen tanácsot az ember.
2013. febr. 4. 19:56
 7/36 anonim ***** válasza:

De látod, ez nem letámadás volt. Mi csak kívülről, a leírásodból azt látjuk, hogy túlzottan rossznak gondolod, amit csinálnak, miközben bizonyára neked is és mindenkinek voltak/vannak hibái a gyereknevelésben.

Csak szerintem egy anyukának, a szülőknek maguknak kell megélniük a gyereknevelést.

Lehetnek jó tanácsaid, ha úgy érzed oszd meg velük.

De nekik kell rájönniük mindenre, nekik kell egymáshoz csiszolódniuk a babával. S ha ők szerinted ezt rögösebb úton teszik, hát tegyék.

Senki nem mondta, hogy 4 hetesen uh-ra kell vinni 2 bukás miatt. Azt viszont mondom, hogy ha anyuka így nyugszik meg, akkor vigye a babát.

Én az óvatos tanácsokat javaslom, ahol beszélgetés közben nem egyértelmű irányt adsz, hanem pl. rákérdezel, hogy "mi lenne ha..." és elmondod az ötleted.

2013. febr. 4. 20:17
 8/36 anonim ***** válasza:

Én sem támadtalak le :)

Legalábbis nem akarom, hogy úgy érezd.

Én sógornőm is mostanában fog szülni, és mindig megvárom, míg ő kérdez.

Illetve ímélben szoktam jó cikkeket küldeni neki, és azt veszem észre, elolvassa, mérlegeli.

De ki nem oktatom, mert önérzetes.

2013. febr. 4. 20:40
 9/36 A kérdező kommentje:
utolsó pont ez van nálunk....! Megvárom mig kérdez sosem mondtam hogy na ezt igy vagy ugy csináld.... ők panaszkodnak hogy egész éjel cicin van a kicsi fiú ki vannak ne alusznak szinte semmit...! sosem példálózok a lányommal mert tudom hogy nehéz... de pont ez volt a kérdésem lényege... hogy hogyan segitsek ha nem is kérdez. Ma is ott volt párom náluk... sirt egész du. a kicsi... mire ő megkérdezte hogy nem szoktátok hasra tenni... sogórnőm válasza nem szeret ugy lenni a gyerek... párom feszengetvén megkérdezte hogy hogy.... azt mondta egyzser ugy volt és ugy is sír... párom le is zárta a témát... de ha már egy férfi ugy látja hogy hibák vannak ott én ugy gondolom nem csak az én okoskodásomról van szó. És persze mindenkinek csiszólodni kell. De ugy gondolom 4-5 hetesen már be tud állni egy rutin.... ők nekik még mindig össze visssza alszik és eszik... szerintem tényleg tanácsot kellene kérniük vagy valakinek megmondani nekik hogy ez igy nagyon nem jó...! Mindegy én nem leszek az ezek után az biztos.
2013. febr. 4. 20:56
 10/36 anonim ***** válasza:
De mi nagyon nem jo? TE ugy gondolod, hogy nagyon nem jo.....
2013. febr. 4. 21:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!