Hozzátáplálás cumisüvegből?
Nem akarok itt bölcselkedni, de tudod a gyerek fejlődése egy folyamat. Folyamat az amikor megtanul enni, megtanul kúszni,mászni, járni, megtanul beszélni. Folyamat az is amikor kézzel elkezd enni, te kanállal eteted, kiköpi, szétszórja, eldobja, rádfújja, szétkeni stb. Ez olyan mintha meg akarnád óvni a járni tanuló gyereket az eséstől, és inkább lekötözöd ameddig nagy nem lesz. De semmire nem mész vele, mert akkor is meg kell TANULNIA a folyamatot. Érted. Etetheted így 1 éves koráig. Akkor majd 1 évesen fogja kifújni, kinevetni, szétszórni, szétkenni a kaját.
19 hónapos fiú anyukája
A férjem is cumisüvegből kapta anno a főtételt. Kb. 2 éves koráig így fogadta csak el, csak pépesítve. Anyósom be is vallotta, hogy nagyon elrontotta az étkezését ebből a szempontból.
Utána bekerült a bölcsődébe a férjem és ott kb. félév-1 év kellett ahhoz, hogy végre leszoktassák erről.
A bölcsibe 7napból 5napig "rákényszerítették" a rágásra és a szilárdabb ételre, anyósom meg 7 végén cumisüvegből adta neki az ételt.
Gondolj bele.. megszokta csütörtökre a rágást és, hogy dolgoznia kell vele, erre 7végén minden ment a kukába, mert maradt a cumisüveg.
Anyósom azt mondta, hogy a végén már kényelemből adta így az ételt.
Az eredmény: a férjem nem eszik főzeléket, se gyümölcsöt, se zöldséget.
Ha már valami rágósabb, akkor hozzá se lát. Nem tehet róla, benne maradt ez a "kényszer".
Csoda (szerintem), hogy rág.. :)
3. vagyok:
Itt egy kép a lányunkról, hozzátáplálás alatt. Épp szilvát evett. Legalábbis próbálkoztunk. Ez lett belőle. Ő elvette a kanalat és összemaszatolta magát.
Nem tudta, hogy mit kezdjen vele. Ez lett a végeredménye.
Nézd meg az arcát.. BOLDOG! Nagyon jól szórakozott jó pár hónapja ezen.
Én örülök, hogy részt vettem ebben :]
Húú utolsó, nem semmi! Nekünk is van hasonló képünk, csak az én lányom céklát evett!
(első voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!