11,5kg egy 8 és fél hónapos babának Sok? 75cm. A férjem szerint dagi de én nem látom így, lehet elfogult vagyok.
3700g-al született a kisfiam.
A lányom 3 és fél éves és 15.5kg.
Most ezt így nehéz megmondani soknak tűnik igen. De és akkor mi van? Úgy értem mit tudsz tenni, koplalni nem fog gondolom:) Ha orvos nem mondott rá semmit (gondolom rendszeresen viszed tanácsadásra) akkor ez van:)
Nekem a fiam 17 hónapos 85 cm és 10 kiló...De ő vékony alkat. De ha a husi lányomhoz viszonyítom még hozzá képest is több a lányom 1 évesen volt 75 cm és 10.5 kg és hát combos-pocakos kis kerekarcú volt. Úgyhogy így nézve is soknak tűnik.
5-ös vagyok.
Még azt hozzátenném, hogy nem mindenki átlagos (szerencsére) és a gyerekorvos biztos, hogy szólt volna már, ha ezzel gond lenne. Egyébként a keresztfiam 6 hónaposan 12 kg volt, most egy átlagos testalkatú, egészséges 6 éves gyerek.
Hát nem tudom, hogy mennyire sok, de nálunk is ez a helyzet nagyjából :)
4150 g és 58 cm-rel született a lányom, 6 hónaposan már 10 kg és 72 cm volt. Azóta ugyan a súlyát nem mértük, kb egy 8 hónaposan mértem, akkor 75 cm volt, mondjuk azóta szerintem a súlya nem sokat változott, most 9 hónapos, most fogjuk vinni kontrollra. De havonta látja védőnő, doki, mindenki azt mondja, hogy teljesen arányos, persze kis husis, de egy egy éves méreteivel rendelkezik, és ha majd aktívabban mászik (most kezd mászni, eddig kúszott), meg járni tanul hamar ledolgozza majd a combikat :)
Úgyhogy nekem is sokszor átfut az agyamon, hogy hogy lesz, de egyáltalán nem eszik sokat, nem nasiztatom, nem eszik cukros dolgokat stb...
Igazából az első fél évben szedte így össze magát, azóta inkább nyúlik, szóval szerintem ez nem jelent semmit!
Szerintem is elfogult vagy, én soknak találom.
Nem lesz ez így jó neki, hátráltatja majd a mozgásfejlődésben, és egyébként is nagyon káros a babakori elhízás, olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!