Fekély a szájban. Másnak is volt már?
ha ez ujra megismetlodne, akar csak az afta is, akkor kerj immunologiara beutalot, mert ez immungyengeseg. Addig meg szedess vele riboflavint, B2-es vitamint, ez szokott segiteni a gyogyulasban is meg a megelozesben is
egy gyogyszeresz
Szia, bár az én 1 éves fiamnak "csak" egy aftája volt a szájában, de az nem múlt el 1,5 hónap alatt és volt, hogy majdnem egy cm átmérőjű telep volt... Gengigellel kenegettük a gyerekorvos javaslatára, hol jobb, hol rosszabb volt, de nem múlt el. Elküldött ezért a doki fogászhoz, ahol valami cuccal lekezelik ilyenkor. A fogász a következőket mondta: az aftát vírus okozza, ami MINDENKINEK a szervezetében van, és legkésőbb a hozzátáplástól a babákban is. 2 ok hozza elő: mechanikai sérülés (a fiam elharapta a száját, onnan indult) vagy ha legyengül az immunrendszere (például egy betegség esetén). Az afta el is terjedhet, gondolom ez volt nálatok, pl-ként mondta herpanginát.
Védekezésre azt mondta C-vitamin, C-vitamin, C-vitamin, az a legjobb a nyálkahártya regenerálásra. Nem kell cseppben, lehet természetese: narancs, stb...
És annyit mondott: az összes szájfertőtlenítőt, mint pl. a Gengigel csak max 1 hétig szabad használni, mert a jó baktériumokat is kiöli és teljesen felborul a védekezőrendszere a nyálkahártyának. Utána pár hét szünet.
Ismerős kislánynak volt ilyen durva, mint a te babádnak, ő is nagyon megszenvedte...
Engem az vigasztal, nekem is volt herpanginám kiskamaszként, volt már aftám is, de azért nem állítanám, hogy ezzel én annyira rendszeresen szenvednék, szóval remélem nálatok és nálunk is csak egyszeri vagy nagony-nagyon ritka esetről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!